Dinu Moldovan apără un penalty al liderului Sportul Snagov și ACS Poli remizează în 10, nou punct afară după 3 deplasări

Codașa ACS Poli Timișoara a încurcat astăzi după prânz socotelile liderului CS Sportul Snagov, ținându-l în șahul unei remize albe chiar și prin apărarea de către Dinu Moldovan a unei lovituri de la 11 metri în minutul 83 al meciului de la Ghermănești, unde alb-violeții au jucat încă din minutul 56 în inferioritate numerică, Dorin Codrea fiind eliminat. Bănățenii au cedat astfel ”lanterna roșie”, postură din care pregătesc primirea vecinei de clasament CS Balotești, o altă ilfoveană. 

Ultima clasată, cu un singur punct acumulat în precedentele 3 partide, dintre care două pe teren propriu, a ciuntit astăzi de la ora 13 procentajul maxim în 2019 al primei clasate CS Sportul Snagov, căreia i-a rezistat deși în numai 10 jucători pentru mai bine de jumătate de oră dar chiar și de la punctul cu var, spre încheierea întâlnirii din etapa a XXVI-a în Liga 2.

Un punct de moral, un mic balon de oxigen pentru ”violeții” lui Valeriu Răchită, antrenor care a smuls primul punct afară de la preluarea băncii tehnice a timișorenilor, deja la a doua ieșire, deși a fost pentru prima oară în noul an ca Paramatti și compania să nu înscrie, în 5 confruntări oficiale: CS Sportul Snagov – ACS Poli 0-0.

Bănățenii au smuls un foarte rar punct în afara Timișoarei, numai al doilea în actualul campionat, după cel din urmă cu 3 deplasări, 1-1 la Mioveni în ultima ieșire a turului, remiză obținută fără a marca din nou în zona capitalei, unde ceda la zero în toamnă, 1-0 la Clinceni, 2-0 la Balotești și 1-0 în București cu Metaloglobus. 

Astăzi, au semnat o semi revanșă pe terenul de circumstanță din Ghermănești al primei clasate, învingătoare în tur pe ”Dan Păltinișanu” cu 1-2, de la 1-0 la pauză. Astăzi însă nu s-a înscris, nici măcar din lovitură de la 11 metri, deznodământ cu semnificații în cursa pentru primele două locuri de promovare în elită.

Cu o singură înlocuire în unsprezecele de start față de meciul pierdut sâmbăta trecută cu 1-3 pe ”Electrica” în compania Academicii Clinceni, fundașul Uyi revenind după o rundă, în locul lui Calugher, ACS Poli a fost nevoită să apeleze la o schimbare încă din minutul 26, când Rogoveanu s-a accidentat, substituit cu Țîgîrlaș.

Timișorenii au făcut față tot mai greu ofensivei ilfovene odată cu scurgerea primei reprize, însă câteva intervenții ale lui Dinu Moldovan – foto pag. I precum și indecizia Sportului în careul vizitatorilor au menținut scorul imaculat.

Echilibrul avea să se rupă la capitolul numeric, în primul sfert de oră după pauză, când Dorin Codrea, care primea un prim cartonaș galben în minutul 32, a intrat prin alunecare în fața lui Buia, intervenție pentru care făgărășeanul Barbu l-a bărbierit eronat cu un al doilea cartonaș galben, lăsând ”lanterna roșie” în 10 jucători.

Misiune cu atât mai complicată pentru oaspeții codași, însă reduta a rezistat, chiar și în fața unei lovituri de la 11 metri, dictată în minutul 82 după intervenția lui Uyi la Borțoneanu, Dinu Moldovan apărând execuția lui Cristian Dănălache, intrat din minutul 62 în locul lui Darius Buia.

Dacă nici măcar din penalty, atunci cum? Elevii lui Trică, în tot mai mare criză de timp, n-au mai găsit vreun răspuns, ACS Poli încheind primul meci în deplasare din actuala ediție a Ligii 2 fără a primi gol, și încă pe terenul liderului. În cele din urmă, marele merit al goalkeeper-ului, între titularii meci de meci în jocurile oficiale din 2019, precum Paramatti, Olteanu, Buzan și Sidorenco.

Clasamentul, pe coloana dreaptă, continuă să le dea însă timișorenilor cât se poate de aprigi frisoane. Mai are 12 încercări la dispoziție…

*   

CS Sportul Snagov: Marinescu – Gîţ, Lică, Fl. Ilie – cpt., B. Stancu – Buia (minutul 62, Dănălache), Ion, Borţoneanu, Danale – Huiban, Ioniţă.

Rezerve: Kololo – Manole, Tazouti, Gheorghe, Elek, I. Şerban.

Antrenor: Eugen Trică

ACS Poli: Dinu Moldovan – Bilia, Paramatti, Uyi, Olteanu – Rogoveanu (28, Ţîgîrlaş), D. Munteanu, Codrea – Buzan (89, Stere), Bădăuţă (81, Ghidurea), Sidorenco.

Rezerve neutilizate: Began – Oprea, Calugher, Chemin.

Antrenor: Valeriu Răchită.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraş) – Bogdan Ioan Dragoş (Făgăraş) şi Roxana Ivanov (Bucureşti); rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti). Observatori: Marian Deaconu (Ploieşti) şi Marian Lumânare (Bucureşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: