Dispute

Ovidiu Păcurariu semnează sub titlul ”Dispute” un nou editorial în rubrica ”Între rațiune și pasiune” de pe coloana dreaptă a paginii 1 în Sporttim. Așadar… ”Oricât aș dori să evit să scot în evidență stângăciile Federației Române de Fotbal, nu ma lasă ezitările la tot pasul ale acestui for. În prag de iarnă s-au programat de-a valma etape de campionat suprapuse cu o etapă a Cupei României. Nu mai pun la socoteală orele de disputare ale partidelor, acum, când ceața se ridică cu greu…”

În ce-l privește pe Mirel Rădoi, acesta a devenit mai circumspect, trezit la realitate de rezultatele echipei naționale. Între timp totuși a apărut o declarație de bun simț a acestuia: ”Nu pot garanta calificarea echipei naționale la turneul final din Qatar.” Peste câteva zile se vor trage la sorți grupele preliminare la campionatul mondial. Am făcut mare tam-tam că echipa României este plasată în grupa a doua valorică, am dori să vedem cu ce rezultate.

Un personaj care are impresia că le știe pe toate, M.M. Stoica, își dă cu părerea că Tănase și Man au venit accidentați de la lotul național. Nu exclud faptul că Mirel Rădoi are tarele lui, dar nu i se pot pune în cârcă chiar toate. Mai poate apărea speculația că pregătirea fizică la FCSB este una precară.

La partida Gaz Metan Mediaș – FCSB, arbitrul Sebastian Colțescu i-a făcut cadou în ultimul minut un penalty echipei oaspete, stabilind de la sine putere câștigătoarea meciului. Un alt arbitru, Andrei Chivulete, a făcut și el un cadou de ziua sa onomastică, o lovitură de la 11 metri echipei UTA, care nu avea nevoie de acest favor, deoarece domina partida de Cupă cu Csikszereda. Toate aceste situații au fost remarcate și de Alexandru Deaconu, care controlează la discreție Comisia Centrală a Arbitrilor. De altfel și Federația Austriacă de Fotbal are și ea un Sebastian Colțescu, adică Harald Lechner, care a acordat o lovitură de la 11 metri inexistentă în favoarea echipei AS Roma, pecetluind astfel rezultatul final.

Acest final de săptămână a adus câteva mutări de antrenori. Dan Petrescu și conducerea clubului CFR Cluj au dat dovadă de infantilism, deoarece un adevărat căpitan părăsește ultimul corabia. El a luat o decizie care a lăsat o echipă dezorientată în fața unui meci decisiv cu TSKA Sofia. Iar soluția cu Adrian Mutu o poate lua o grupare de diletanți.

Ruben de la Barrea a fost demis de la Viitorul, invocându-se că nu a urmat filosofia de joc a lui Hagi și Popescu. Nu au nici o filosofie! Un alt antrenor sacrificat este Moșteanu de la FC Argeș, care a fost înlocuit cu Dulcea, fost jucător al echipei.

Toată admirația pentru ASU Politehnica Timișoara, care a reușit eliminarea echipei U Craiova 1948. Să nu-i judecăm prea aspru pe cei de la Ripensia, chiar dacă au fost învinși la scor pe teren propriu de Astra Giurgiu, deoarece s-au confruntat cu impuneri restrictive deosebite.  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: