Ditiramb

Profesia de impresar a apărut în fotbal nu ca o necesitate imediată, ci pentru simplul fapt că marea majoritate a jucătorilor habar nu au ce trebuie să conțină un contract și ce clauze trebuie să apară. Ei citesc superficial și se grăbesc să semneze contractul pentru a primi banii cât mai repede. Și, bineînțeles, impresarii își ”trag” niște comisioane mari.

În fotbalul românesc au apărut astfel mulți jucători fără o valoare certă, dar pe bani buni. Acesta este încă un motiv pentru care echipele românești reușesc cu greu să pătrundă în grupele competițiilor europene. Să așteptăm returul jocurilor Slavia Praga – CFR Cluj și Guimaraes – FCSB pentru a ne edifica pe deplin.

Turul ligii întâi a trecut de jumătate la sfârșitul săptămânii, după șapte etape disputate. La Iași, echipa Politehnica nu a putut învinge Chindia Târgoviște și astfel s-a mulțumit cu un rezultat de egalitate, chiar dacă al doilea gol al Chindiei a fost marcat din ofsaid. Universitatea Craiova a fost o învingătoare norocoasă în fața Astrei. Victor Pițurcă a devenit manager general, craiovenii crezând astfel că vor obține rezultate mai bune.

Academica Clinceni nu a trecut de Sepsi Sfântu Gheorghe și astfel a pierdut teren. CFR Cluj a surclasat o echipă considerată o revelație a campionatului, FC Botoșani. Viitorul a învins categoric pe FC Voluntari, aceștia din urmă neavând nici puterea să protesteze la un gol marcat din ofsaid de către gazde.

În situația cea mai ridicolă se află FCSB. După instalarea lui Narcis Răducan în postul de manager, dar subordonat lui Alexandru Tudor, finanțatorul George Becali l-a prezentat pe noul antrenor Bogdan Argeș-Vintilă după un discurs dictatorial. Toate aceste mutări s-au dovedit a fi total ineficiente, echipa FCSB fiind ridiculizată la Mediaș de către Gaz Metan, care își vede în liniște de drumul său.

În liga a doua s-a detașat partida Ripensia – UTA, cele două echipe venind din direcții diferite: Ripensia după două înfrângeri consecutive, UTA după trei victorii succesive. Surprinzător, câștig de cauză au avut timișorenii.

UTA a făcut în această vară numeroase achiziții care nu s-au mai văzut de pe vremea baronului Neumann. Tocmai de aceea înfrângerea de la Timișoara apare ca una supărătoare, mai ales că nici jocul echipei nu a strălucit. Așa că s-ar impune mai multă decență.

ASU Politehnica a fost învinsă de Rapid București, o echipă înfrățită cel puțin la nivel de suporteri. De la București s-a întors cu mâna goală și CSM Reșița, fiind învinsă de Daco-Getica. Lovitura cea mare a dat-o Gloria Buzău, care a învins la Cluj pe Universitatea.

A început liga a treia, cu rezultate surprinzătoare, remarcându-se înfrângerile pe teren propriu ale echipelor ACS Dumbrăvița și Național Sebiș în fața unor formații anonime, Cetate Deva și AS Horezu.

La data de 24 august s-a sărbătorit împlinirea a 120 de ani de când s-a desfășurat primul meci oficial de fotbal de pe actualul teritoriu românesc. Acest eveniment a fost acaparat de AJF Arad, care s-a bucurat de prezența președintelui FRF, Răzvan Burleanu, dar în același timp s-a trecut sub tăcere evenimentul de acum 20 de ani, când s-a sărbătorit centenarul, organizatorii de atunci fiind lăsați în anonimat.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 24

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: