Divizia D Timiş, etapa a VI-a: Kosak, în superioritate numerică, pe final. Cocoşul Orţişoara – AS Murani 1-0, cu 11 “galbene” şi 5 “roşii”

Deşi a avut 2 jucători eliminaţi, în minutele 37 şi 60, printre care şi portarul, al cărui post avea să fie preluat de un jucător de camp de rezervă, nou-promovata AS Murani a primit gol abia în minutul 84 al meciului inaugural din etapa a VI-a a Diviziei D Timiş, disputat în această după-amiază la Orţişoara, unde gazda Cocoşul s-a înfoiat doar dintr-o fază fixă într-un duel al grupărilor cu câte două succese până la ora acestui joc presărat cu 11 cartonaşe galbene şi 5 roşii!

Aproape 200 de spectatori au asistat la un duel cu ratări de ambele părţi şi cu nervii tot mai întinşi odată cu scurgerea timpului. În consecinţă, centralul Răzvan Drăgoi a dus deseori mâna la piept, câteodată pripit, altădată la semnalizarea arbitrului asistent, rezultând o dispută încheiată în 17 jucători.

De-acum între buturi cu Ciui, sosit de la Ripensia la schimb cu Carlaonţ, alături de care a plecat la roş-galbeni şi Raţiu, Cocoşul a tremurat ceva mai mult până să rămână în superioritate numerică. Şi fără Postolache, ajuns la Ghiroda, dar şi Mihali, trecut la făgeţeni, cei din Orţişoara au avut în faţă nişte oaspeţi nebeneficiind de aportul unor componenţi suspendaţi, cazul lui Coman, care a încasat 4 etape după duminica de 0-3 cu Unirea Sânnicolau Mare, accidentaţi, situaţia lui Costescu, respectiv… la serviciu.

Chiar şi aşa, prima parte a fost dominată mai ales de oaspeţi, Bolborea ratând în minutul 12, după ce scăpa singur şi ochea plasa laterală, gol doar ca iluzie optică, iar Argatu, scăpat tot singur, era ghicit de Ciui, care deturna în corner.

Juniorul Andrei Mezin a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 37, şi acesta destul de uşor acordat, şi care chiar nu se impunea, moment în care şi impresarul Florin Iacob făcea cale întoarsă spre Timişoara, iar în consecinţă Cocoşul a început să fie periculoasă, ratând în minutele 43 şi 44, mai întâi Şandru şutând în stâlpul din stânga, de la 6 metri, iar apoi Palkovacs, singur cu Szofran, fiind ghicit de portar, care a respins de la rădăcina barei, în corner.

Partea a doua a adus un prim moment tensionat în minutul 55, când Sarr-Malik a fost faultat la 40 de metri de poartă de Românu, care l-a tras de tricou, însă, în contrast cu decizia din minutul 37, Drăgoi a manifestat clemenţă faţă de jucătorul Cocoşului, neacordându-i încă un cartonaş galben, după cel din minutul 3. Se continua aşadar în 11 contra 10…

Pentru puţin timp însă, deoarece minutul 60 a adus a doua eliminare în tabăra oaspeţilor. Atunci Palkovacs a scăpat singur şi a fost faultat la 17 metri de portarul Szofran, doar că Drăgoi a dictat fault în atac, decizie la care banca gazdelor a sărit ca arsă iar asistentul Gaşpar a stins focul, semnalizând intervenţia precipitată a portarului. Centralul a revenit asupra deciziei sale şi i-a acordat cartonaşul roşu lui Szofran, al cărui rol a fost preluat de Halcia, abia intrat în camp, de câteva minute. Şandru însă n-a prins cadrul porţii, peste transversală.

Acelaşi Şandru avea să reechilibreze cât de cât balanţa numerică, 10 la 9, eliminat fiind în minutul 80, pentru proteste, urmate de înjurături: galben şi roşu.

Puţin mai apoi avea să cadă şi unicul gol, în minutul 84, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Palkovacs înalt în careu, la care Kosak, cu capul, a deviat la colţul lung: 1-0. Gazdele nu au mai reuşit apoi şi golul doi dar tot s-au ales cu cele 3 puncte.

N-avea însă să fie totul, în cele 4 minute de prelungire, mai exact în 92, Sarr-Malik intrând dur la Palkovacs, care a sărit ca un resort, vrând să-l lovească, pentru care a fost eliminat: roșu. Ca şi africanul, pentru două galbene. O seară înroşită în bătătura Cocoşului, multe pene zburlite pentru un biet gol.

Vom reveni şi cu imagini paşnice.

*

Cocoşul: Ciui – Viţan, Românu, Kosak, Bogdan, Palkovacs, Şandru, Diaconescu (40, Coţolan), Colf (70, Moisă), Gal (90, Onosă), Livădaru (70, Fedor).

Pe bancă: Muntean – Sturza.

AS Murani: Szofran – Morcan, Iosof, Drăgan, Hodineanţu (60, Cosma), Oprişan (55, Halcia), Stelian Argatu, Mezin, Martin, Sarr-Malik, Bolborea.

Pe bancă: -.

Arbitri: R. Drăgoi – B. Gheorghioiu, P. Gaşpar. Observator AJF Timiş: I. Spătaru, E. Iercu.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Divizia D Timiş, etapa a VI-a: Kosak, în superioritate numerică, pe final. Cocoşul Orţişoara – AS Murani 1-0, cu 11 “galbene” şi 5 “roşii”

  1. Radu spune:

    Bravo domnule Canea am fost cu colegi mei de la Seceani şi am vizionat acest meci , aveţi toată stima din partea mea , pentru că aţi scris adevărul, noroc că asistentul ăla chel a fost corect şi a dat peste centralu ala slab, că altfel acorda fault în atac defapt cum a arătat în prima fază. Chiar am văzut un arbitraj slab al fetiţei de la centru , iar tuşierii au fost foarte cărecţi.

  2. stefy spune:

    centralul a fost de toata jena,multe decizii au fost date invers,astfel incat a enervat ambele tabere,multe galbene date usor.a dat dovada de multa lipsa de tact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: