Divizia D Timiș: ițele salvării, încurcate. Absență cusută cu ață albă la Mașloc – Făget și 0-3, egalare în prelungiri la Gătaia și Progresul – Șag 5-5! 0-0 seara

Dacă ecuația câștigării titlului a fost deja rezolvată, ACS Ghiroda devenind în avans campioană a Diviziei D Timiș, în schimb cea a evitării retrogradării va fi lăsată pe runda finală, inclusiv cu o ”directă”, ecuația având ceva din complicațiile cu mai mulți parametri din play-out-ul Ligii 1, între parametri înfiripându-se și nota mereu mai mult decât surprinzătoare a competițiilor fotbalistice din Carpați.

După ce ieri oaspeții au plecat neînvinși la ridicarea de cortină a penultimei etape în liga a patra timișeană, ACS Ghiroda – Unirea Sânnicolau Mare 1-1, astăzi de la ora 11 s-a păstrat aceeași notă, într-un caz chiar fără ca vreun sportiv să mai transpire. Iar gazdele nu s-au impus nici în meciul de seară, de la ora 18, la Periam.

La Fibiș din păcate nu s-a mai jucat, într-un nou caz controversat din Divizia D Timiș. Voința Mașloc, fără înfrângere ”în iarbă” în precedentele 10 etape și câștigătoare de dată recentă acasă cu scoruri gen 5-0, 7-0 sau 1-0, a devenit subit incapabilă să asigure asistența medicală la meciul de la ora 11 cu Arsenal Flacăra Făget, aflată în nevoie de puncte, și care a luat astfel un uriaș balon de oxigen în fief-ul uneia dintre grupările greu de învins pe teren propriu ale campionatului, potențial 0-3 la ”masa verde” adăugându-se unui parcurs al vizitatorilor în ieșirile din retur punctat de un 5-4 la Seceani întrerupând un șir de eșecuri în deplasare.

Voința Mașloc – Arsenal Flacăra Făget se va omologa cel mai probabil cu 0-3, după ce centralul Costel Dobrișan a așteptat conform regulamentului sosirea cadrului medical la teren, dar în zadar.

Dacă Arsenal Flacăra a luat puncte în deplasare, contracandidata din zona inferioară fierbinte a risipit puncte acasă în prelungiri: Progresul Gătaia – Timișul Șag 5-5 (2-2).

Gazdele, amenințate cu atât mai mult cu retrogradarea, au condus de două ori în prima repriză, dar CS Timișul a egalat de două ori până la pauză. La reluarea jocului din runda a 16-a a returului, Progresul s-a desprins la 5-2 în doar 7 minute, dar cei din Șag au revenit din nou, tot cu 3 goluri, în ultimul sfert de oră cu tot cu prelungiri. A fost astfel pentru a opta oară în acest retur ca trupa din Gătaia să încaseze cel puțin 5 goluri într-un meci, din 15 apariții, rămânând astfel cu doar un punct cucerit pe teren din ultimele 12 posibile.

Pentru amfitrioni au marcat Adrian Bungău în minutele 10 și 65, Sorin Bercece (30, 70) și Sorinel Jinga (72), iar pentru CS Timișul Șag: Bogdan Moroșanu 15,40, Flavius Mărgineanțu 78, Robert Foldi 80 și Ciprian Palade (90+2) – foto pagina I. Tot draw, precum în tur, atunci 3-3…

După trei de 0-0 în acest retur, dintre care de două ori în deplasare, iată că Timișul a remizat și cu un potop de goluri, smulgând primul punct din ultimele 9 posibile.

În consecință, cei din Făget urcând la 36 de puncte înaintea rundei finale iar Progresul Gătaia la 33, cu AS Peciu Nou apropiindu-se la 31 pe seama victoriei la ”masa verde” cu 3-0 în dauna jimbolienilor retrași din concurs înaintea returului, etapa a 34-a se va anunța interesantă în disputa pentru evitarea retrogradării.

Care, paradoxal, va fi influențată oricum ulterior de rezultatul celor de la ACS Ghiroda la barajul de promovare în Liga 3, programat luna aceasta cu Inter Petrila, dar și de soarta retrogradatei CS Nuova Mama Mia, ultima în C4 și cu destinația ”D”, fără însă ca niciodată să se știe exact ce și cum în fotbalul românesc chiar și pe baza rezultatelor din teren și a ierarhiilor astfel stabilite. Cert este că ACF Băban Marcel Jimbolia s-a retras din întrecerea ligii a patra înaintea returului și, drept a 18-a clasată, a devenit prima retrogradată, cea de-a doua fiind Unirea Banloc, la un an după intrarea în acest eșalon.

În rest, pe scurt, AS Peciu Nou, a 16-a clasată, va juca pe teren propriu cu cei din Murani și va avea neapărat nevoie de victorie, așteptând și vești dinspre Făget, unde Arsenal Flacăra, cu 36 de puncte, va primi vizita Progresului Gătaia, cu 33. De urmărit…

Până atunci însă, de notat și succesul alb-verzilor, primul după 5 etape cu numai două puncte cucerite. După două victorii, Cocoșul a fost amuțit…

Cocoșul Orțișoara – ACS Dumbrăvița 1-4 (0-1): Bogdan Ferțu 75 – Flavius Cioancă 24, Andrei Borlea 56, Deian Pecarov 69, Dinu Rebenciuc 87. La 0-1, Răzvan Livădaru a fost eliminat din 11-le gazdei Cocoșul, în minutul 55, pentru acumularea de cartonașe galbene.

Astăzi s-a mai jucat în ”D” și la Periam, Avântul – Pobeda Dudeștii Vechi 0-0. Rezultatele de până acum ale penultimei etape, clasamentul actualizat și programul rundei finale, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: