Divizia D Timiș: oaspeți la putere în vestul județului. Liderul Timișul Șag și promovata Unirea Tomnatic, câte 3 succese la rând

Ziua inaugurală a etapei a XI-a în liga a patra județeană a adus atât un triumf la limită al vizitatorilor, printr-un unic gol marcat cu capul puțin după pauză de lider, cât și unul cu nu mai puțin de 6 reușite ale oaspeților nou-promovați, câte 3 pe repriză…

Punctele și le-au adjudecat așadar de maniere diferite însă ceva le leagă pe învingătoarele CS Timișul Șag și Unirea Tomnatic, și anume că au semnat al 3-lea succes consecutiv.

Unirea Sânnicolau Mare – Timişul Şag 0-1 (0-0)

Unicul gol a meciului a fost marcat în minutul 50, la o incursiune pe partea dreaptă purtată de Rosenblum, care a centrat în faţa porţii iar Adrian Butura a reluat cu capul din 7 metri în dreapta portarului.

De menţionat și că liderul a trimis de două ori mingea în transversală, prin Butura în minutul 10 cu un şut de la 16 metri şi Brian Filimon în minutul 80, printr-un şut de la 35 de metri. Iar jucătorul meciului a fost marcatorul junior Adrian Butura.

Gazdele nu au expediat nici un şut pe spaţiul porţii Timișului, preşedintele clubului Unirea, Flavius Sitaru, catalogând prestația amfitrionilor drept ”cea mai slabă pe care am avut-o în acest campionat”. 

Unirea a pierdut astfel pentru a doua oară consecutiv la zero acasă. În schimb, antrenorul liderului, Sorin Gheju, a remarcat că ”sunt mulţumit de rezultat! Felicit gazdele, pentru că au o echipă tânără şi foarte bună, iar dacă păstrează acelaşi lot de jucători, sigur la anul vor candida la promovare. Au fost două reprize diferite, din care în prima, cu vântul, ne-am creat trei situaţii clare de gol, iar în a doua, după gol, s-a oprit vântul. Astăzi am avut un hop greu de trecut, dar contează cele trei puncte, și bine că ne-am atins scopul! Felicit băieţii pentru că au dat totul în vederea celor trei puncte iar astfel păstrăm distanţa față de ocupanta locului secund”.

CS Timișul a câștigat de șase ori la zero, în trei cazuri cu 1-0, iar cifra succeselor în deplasare în ”D” s-a majorat la 5.

Unirea: Sitaru – Uzun, Crişan, Şimon, Bizău (min. 46, Boangheş), Costea, Galea, Cărpinişan, Bataneaţ (min. 70, Pînzaru), Manoliu (min. 76, Dima), Grigore (min. 46, Florescu).

Antrenor: Nicolae Căprărescu.

Rezerve: Timiş, Ciui şi Blaga.

Timişul: Burtic – Palade, Sturz, Gălan, Damian, Costescu (min. 17, Bud), Filimon, Călin, Butura (min. 88, Horţ), Rosenblum, Trifu (min. 90+ 3, Gheju).

Antrenor: Sorin Gheju.

Rezerve: Roşu şi Rusu.

Arbitri: Dorian Barzuca – Călin Cimponeriu şi Alexandru Filip. Observatori: Gheorghe Cuteanu şi Nicuşor Tanasoglu.

Tot în vestul județului Timiș, un alt succes al vizitatorilor, al treilea la rând în cazul nou-promovatei din Tomnatic, după victorii cu 2-1.

Pobeda Dudeştii Vechi – Unirea Tomnatic 4-6 (3-3)

Au marcat: Daniel Vasilcin (min. 15), Ioan Kalapiş (min. 35, 40 şi 58), respectiv pentru învingători Mario Antemie (min. 10), Florin Ardelean (min. 22), Alex Vlad (min. 29) şi Alexandru Vlăduţi (min. 48, 80 şi 89).

Unirea a preluat de 4 ori conducerea pentru a se impune, fără a fi vreodată condusă de ”bulgari”, care au egalat de două ori până la pauză iar apoi și în minutul 58. Diferența a făcut-o în cele din urmă pe final Alexandru Vlăduți, cu o ”dublă”, completând o triplă în partea secundă.

Daniel Vasilcin (antrenor Pobeda): ”Da, am pierdut, și se mai întâmplă şi la case mai mari. Azi mi-au lipsit trei jucători de bază, Matei, Berceanu şi Mirciov. M-au prins desculţi şi am jucat cu improvizaţii. Totuşi, felicit Unirea pentru victorie!”

Matefi Istvan (antrenor Tomnatic): ”A fost un meci reuşit din partea întregii echipe, pentru care îi felicit pe sportivi, care au jucat extraordinar în faţa Dudeştiului şi împotriva tuturor. Da, de trei etape am preluat din nou echipa, pentru a-i conferi un impuls, şi ne dorim să nu mai pierdem până la sfârşitul turului”.

CS Unirea a semnat al doilea triumf în deplasare în ”D” pe când Pobeda a cam uitat să câștige la Dudeștii Vechi, unde, după 3 prime victorii, cu 4-1, 6-0 și 5-3, a luat-o la vale, cu 0-0, 0-2 și astăzi 4-6.

Arbitri: Răzvan Drăgoi – Denis Mihăescu şi Marius Talpoş. Observatori: Ioan Manole şi Traian Dejeu.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: