Divizia D Timiș, și miercuri! ”Fruncea” golgheterilor: Ripensia, cu 2 pe podium. Drăghici, deja pe 6, iar Băban cu 12!

Divizionarele D timișene încep luna mai în forță, având programată a 11-a rundă a returului miercuri de la ora 18, în etapa a XXVIII-a a ligii a patra. Liderul ASU Politehnica are o misiune facilă, acasă cu o codașă, CS Unirea Giroc, care a încasat 39 de goluri în ultimele 5 apariții, iar urmăritoarea Ripensia Timișoara primește vizita celor din Murani, care, la rândul lor, au primit 11 goluri în ultimele 3 jocuri.

Ceea ce ar putea sugera că primele două clasate vor bate încă de la mijlocul acestei săptămâni cu tărie la poarta celor câte 100 de goluri înscrise în actuala ediție de campionat. Iată de aceea și ierarhia la vârf a celor mai prolifici puncheri în sezonul în curs al Diviziei D, cu mențiunea că Ripensia are 2 reprezentanți pe acest podium, în vreme ce achiziția de iarnă a liderului, Octavian Drăghici, a urcat deja vertiginos în acest top.

În care se regăsește și numele lui Băban, Denis, dar și al lui Sergiu Iorgovan, aflat încă între primii principali 20-25 de marcatori ai seriei, deși n-a mai evoluat în 2015.

Până acum, per total, s-au înscris 929 de goluri, dintre care 493 de către echipele gazdă și 436 de către formațiile vizitatoare, bilanțul general al victoriilor și remizelor fiind de 112 succese în contul amfitrionilor și 97 pentru oaspeți, 34 de jocuri încheindu-se la egalitate. În retur, bilanțul este 40-14-36 și 350 de goluri marcate, media fiind de 35 pe etapă respectiv aproape 4 pe meci, umflată de permeabilitatea Girocului: 177-173.

peciu-nou-ripensia3090 - raul briciu, ndiaye mediop

 

Zece dintre cluburi n-au mai jucat de fapt de joia trecută, 30 aprilie, când inaugurau runda precedentă pentru a beneficia de un weekend lung de 1 mai.

Miercuri se mai joacă și Gătaia – Auto, Ghiroda – Jimbolia, Peciu Nou – Dumbrăvița, Făget – CFR, Mașloc – Șag, Orțișoara – Racovița și Unirea Sânnicolau Mare – Pobeda. Apoi, în runda a 29-a, sâmbătă de la ora 18, la Jimbolia, AFC Băban Marcel – Ripensia, liderul ASU Politehnica primind de la aceeași oră vizita Progresului Gătaia.

Dar iată primele 10 borne ale golgheterilor…

29… Ndiaye Mediop (foto)

25… Lucian Stoica

23… Raul Briciu

18… Vasile Moroşanu

15… Alexandru Baranyi

14… Octavian Drăghici, Petrişor Jichici

13… Rafael Mirciov

12… Ionuţ Vucea, Stelian Argatu, Sebastian Budur, Denis Baban, Dan Roman

11… Fabian Novac, Iulian Vântură, Marius Sârbu, Sergiu Ţofei

10… Alin Nanu, Adrian Hoța, Sergiu Iorgovan, Mircea Şchiopu, Dionisie Hîrdău.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 81

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: