Divizionarele C timișene, cea mai neagră etapă din tur: 4 eșecuri pe linie în runda 13, din care 3 acasă. Două cu Bau-baul de coșmar de la nord

Careul cluburilor timișene din seria vestică a Ligii 3 a suferit astăzi cea mai nefastă rundă din sezonul de toamnă, cu înfrângeri pe linie, în majoritate pe teren propriu, ceea ce a depășit contraperformanțele similare din etapa a patra, când doar unul dintre cele 4 eșecuri era consemnat acasă, respectiv din urmă cu 3 runde, când două erau suferite în propriul fief. Astăzi de la ora 14 a fost vorba însă chiar de trei, dintre care două cu formații arădene, acest Bau-bau de coșmar al timișenilor în sezonul de toamnă. Căci vecinii de la nord au trecut de la cifre la numere în privința victoriilor în dauna timișenelor, 11 din 14 partide directe, capitol care încă nici nu s-a încheiat, urmând câte o dispută care pe care și în următoarele ultime două etape din tur.

Divizionarele C din Arad și Timiș au fost grupate și în acest sezon în seria vestică, însă dominația uneia dintre tabere a fost mai pregnantă ca niciodată în ultimele aproape 3 luni, în campania în curs în favoarea cluburilor de la nord. Decalaj care s-a confirmat și aprofundat prin continuitate și cu ocazia acestei antepenultime etape din tur, în care două formații arădene s-au impus în Timiș, și anume CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, cu 1-2 (0-1) la Giarmata, și CS Național Sebiș, cu 0-1 (0-1) la Ghiroda.

În urmă cu două sezoane, Ripensia Timișoara câștiga campionatul și promova din Liga 3, CSM Lugoj încheia ediția pe locul 3, ACS Poli II pe 10, CS Millenium Giarmata pe 12 iar CS Nuova Mama Mia pe 14 și ultima, cvintet cu clasări comparativ mai bune decât ale tripletei de la nord, CS Național Sebiș pe 4, CS Gloria Lunca-Teuz Cermei pe 8 iar ACS UTA Bătrâna Doamnă pe 13 și penultima.

În campania trecută, CSM Lugoj se clasa a patra la finele sezonului, ACS Ghiroda pe 9, CS Millenium Giarmata pe 12 iar CS Nuova Mama Mia tot ultima pe 14, semnalând o ușoară regresie nu doar numerică a timișenelor, pe când trioul arădean a înregistrat poziții ușor ameliorate, CS Național Sebiș pe 3, Șoimii Lipova pe 6 iar CS Gloria Lunca-Teuz Cermei pe zece.

Revirimentul și revigorarea fotbalului divizionar din Arad s-au făcut însă mai puternic resimțite în noul campionat, și nu doar comparativ prin întâlnirile directe cu timișenele, ci și în întregul competiției. Astfel, un club arădean depășind-o astăzi pe ACS Dumbrăvița pe locul 2, se consemnează a treia rundă din 13 disputate în care primele două poziții sunt ocupate de un tandem arădean, 12 fiind etapele în care o formație de la nord a stat în fotoliul de lider, cu excepția reuniunii inaugurale, în urma căreia prima era tocmai nou-promovata din Dumbrăvița, secondată de CS Șoimii Lipova. Cel mai adesea însă ordinea a fost inversă, cu alb-verzii de pe ”Ștefan Dobay” șapte etape pe treapta secundă, nu însă și în acest weekend. În rest, în foarte rarele cazuri când ACS FC Avrig s-a strecurat a doua după etapele a doua și a patra, tot un club arădean s-a aflat la șefie…

Iar întreg careul arădean este configurat în limita primelor 6 locuri, dominant fiind pe măsură în meciurile directe cu vecinele de la sud. Șapte adjudecate în 9 partide disputate în acest tur în județul Arad cu oaspeți din Timiș, care au remizat la Sebiș și au învins la Cermei, de fiecare dată ACS Dumbrăvița. Respectiv 4 jocuri câștigate de vizitatorii arădeni în întâlnirile organizate în județul Timiș, dintre care două chiar astăzi, unica victorie a gazdelor fiind repurtată de aceeași ACS Dumbrăvița. Cu alte cuvinte, nou-promovata de pe ”Ștefan Dobay” a ținut steagul sus pentru bănățeni în această interesantă dar inegală dispută între ”careuri” vecine, fără însă ca alte 3 formații timișene să smulgă măcar un punct oponentelor de la nord, fie măcar pe teren propriu.

Ca istoric cronologic în turul în curs, după ce ACS Dumbrăvița remiza la prima sa ieșire din Liga 3, 1-1 la Sebiș în runda a II-a, a urmat un șir de victorii ale formațiilor arădene, și nu doar pe teren propriu, și nu numai la limită: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-1, CS Șoimii Lipova – ACS Dumbrăvița 7-2, CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Crișul Chișineu-Criș 1-5 și CS Național Sebiș – CSM Lugoj 5-1.

Apoi, abia în etapa a șaptea au spart gheața cei din Dumbrăvița în contul celor de la sud, cu 1-0 la Cermei, alb-verzii semnând chiar o ”dublă”, 2-1 acasă cu Crișul Chișineu Criș în runda a opta, însă a fost vorba despre excepțiile care au confirmat regula: 2-1-11 în 14 partide directe, 13-38 la goluri marcate. Timișenii în medie sub unul pe meci, arădenii aproape 3 pe partidă.

Căci ulterior s-au înregistrat rezultate favorabile strict doar arădenilor: CS Național Sebiș – Millenium Giarmata 1-0, Șoimii Lipova – CSM Lugoj 1-0, Șoimii Lipova – Millenium Giarmata 4-1, CSM Lugoj – CS Gloria-Lunca Teuz Cermei 0-4 și CS Crișul Chișineu Criș – CSM Lugoj 4-2 în etapa trecută, dar și CS Millenium – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 1-2 (0-1) astăzi la Giarmata, respectiv CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CS Național Sebiș 0-1 (0-1) pe arena ”Emilian Pavel” tot de la ora 14.

Pe ”Nicu Moraru” din Giarmata, a 12-a clasată, gazda CS Millenium, a primit vizita celor din Cermei, situați pe locul 4, care, câștigând, au urcat momentan pe a doua treaptă a podiumului, grație celei de-a treia victorii consecutive în deplasare.

Primă înfrângere acasă pentru elevii lui Răzvan Leucă în cea de-a cincea apariție pe teren propriul de la unicul eșec în acest campionat la Giarmata, 1-4 la prima reprezentație pe ”Nicu Moraru”, în etapa a III-a, cu AFC Unirea 1924, în urmă cu peste două luni.

CS Millenium Giarmata – Gloria Lunca-Teuz Cermei 1-2 (0-1): Sinişa Sporin 55 – Alexandru Capătă 6, 84.

Elevii lui Radu Anca au deschis rapid scorul după o incursiune pe dreapta a lui Vlad, continuată de Capătă printr-o cursă finalizată cu un șut pe jos la colțul lung: 0-1.

Tot în primul sfert de oră, dar al celei de-a doua reprize, Sinisa Sporin a egalat în minutul 55 cu un șut dus de vânt sub transversală, de la 30 de metri, portarul fiind prins ușor ieșit în afara careului mic.

Capătă a înscris ”simetric” pentru Gloria, și pe finele meciului, decisiv, 1-2 în minutul 84, când a profitat de neînțelegerea dintre Stupu și Narița, portar căruia i-a expediat prea încet mingea înapoi ”acasă”, și semn al bulversării pe care o pot crea în traiectoria tinerilor jucători unii conducători sau antrenori ai altor cluburi care caută să efectueze recrutări în plin sezon.

Și totuși, Millenium ar fi putut egala la potou în urma centrării expediate de Rosenblum și reluate cu capul de același Stupu, Polgar respingând însă tot cu capul în corner. A treia înfrângere în acest campionat din tot atâtea dispute cu arădenii…

CS Millenium: 29. Narița – 2. Sporin, 15. Covăsală (83; 8. Damian), 16. Cochințu, 11. Gavrilă (36; 22. Herțu; 76, 21. Ciubotariu), 4. Stupu, 3. Buzdugan, 7. Rosenblum – cpt., 9. Ochea (56; 20. Popan), 10. Călin, 14. Berivoiescu.

Rezerve: 12. Trifu – 13. Gavruță, 17. Gînju.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: 50. Gîrlea – 20. Polgar, 5. Dolga (63; 15. Rogojan), 6. Nistor – cpt., 16. Sabău, 4. Tănase, 8. Vezan, 11. Mager (57; 3. Lupșe), 17. Deta (66; 21. Prună), 7. Vlad (77; 13. Matiș), 14. Capătă.

Rezerve: 1. Stănilă – 9. Bulza, 2. Varga.

CS Millenium va juca etapa viitoare la Chișineu Criș, cu CS Crișul, penultim duel arădean-timișean în acest tur, iar apoi acasă cu CSM Lugoj, în runda finală a sezonului de toamnă, peste două săptămâni.

*

Toate înfrângerile timișenelor din această după-amiază au fost înregistrate la limită, una însă fără gol marcat… CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Naţional Sebiş 0-1 (0-1):
Marco Enciu 13. Al treilea eșec al elevilor lui Steop din tot atâtea întâlniri cu formații arădene.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii a înregistrat cel de-al doilea eșec consecutiv acasă cu același 0-1, rămânând astfel cu un singur gol marcat în ultimele 4 apariții, asta în vreme ce CS Național s-a menținut neînvinsă în deplasare din 22 septembrie, când ceda cu 4-0 la Chișineu Criș, punând apoi cap la cap secvența pe teren advers 2-x-x-2.

Unicul gol al meciului a fost marcat de căpitanul arădenilor, Marco Enciu, în primul sfert de oră al partidei, cu un şut din careul mare, la o centrare a lui Mărgărit. Putea fi 0-2 în minutul 87, când mingea a nimerit transversala la şutul lui Pîslaru de la nici 8 metri.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: 1. Markos Gakos – 20. Semeniuc, 21. Hotca (min. 67, 22. Totic), 4. Horcea, 6. Mureşan – 7. Mancaş, 8. Saizu (min. 55, 11. Giuricici), 15. Ţugui, 5. Ciobanu (min. 51, 26. Sofran) – 10. Jichici – 9. Baranyi – cpt.

Rezerve: 12. Alex Filip, 14. Holovcici, 16. Vasiliu.

CS Național Sebiș: 97. Giorgios Gakos – 23. Goșa, 6. Pîslaru, 4. Ciochină – 14. Petculescu (min. 90+2, 22. Toma), 25. Ruță, 13. Nene, 11. Vereș (min. 88, 3. Pop) – 20. Mărgărit (min. 90, 16. Rugină) – 9. Enciu – cpt., 10. Szekely (min. 62, 18. Susan).

Rezerve: 1. Horvath, 2. Dumitrache.

Galben-albaștrii lui Steop și Trandu vor juca în etapa viitoare la Ocna Mureș iar la încheierea turului acasă cu liderul CS Șoimii Lipova, ultim duel timișean-arădean în turul campionatului.

*

ACS Dumbrăvița a pierdut astăzi pentru prima oară în deplasare din etapa a patra, de fapt doar a doua înfrângere afară de până acum în urma promovării, 7-2 la Pâncota cu liderul din Lipova… AFC Metalurgistul 1939 Cugir – ACS Dumbrăviţa 2-1 (1-1): Radu Necşulescu 28 – lovitură de la 11 metri, Lucian Itu 88 – Răzvan Rus 38.

După o serie a ”verzilor” de două victorii și o remiză pe teren advers, astăzi și o înfrângere, în ultimele faze ale unui joc echilibrat, între grupări din prima treime a clasamentului, despărțite la debutul etapei de numai 3 locuri și 4 puncte.

Un singur punct îi mai desparte acum pe elevii lui Călin Moldovan de alb-verzii Dumbrăviței, din partea cărora Sorin Bălu – foto pagina I a spus mâhnit că ”un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil! Noi am prestat un joc bun, contra unei echipe bune”.

Metalurgistul: Bănică – Dohotariu, Tătaru, Radu, Neagu (46, Lemac), Saucă, Dican, Necșulescu, Dicu (46, Cercel), Itu, Făgărășanu.

Rezerve: Crivăț – Șuteu, Copiluș, Tudor, Vaștag.

ACS Dumbrăvița: Miklos – Gălan, Telescu, Podină, Udrea (85, Ștefan), Liuba (85, Jinga), Stancu, Briciu, Centea (70, Nanu), Pricop, Soare (65, Bîrză).

Rezerve: Ureche – Casian, Pricop.

Alb-verzii vor mai juca în restul turului acasă cu CSM Școlar Reșița și la Avrig.

*

CSM Lugoj a cedat astăzi pentru a treia oară la rând acasă, înregistrând un total de șase înfrângeri consecutive. Oaspeții din Deva au obținut în schimb primele puncte în deplasare din 25 august, când se impuneau la Ocna Mureș cu 0-2, după care au înregistrat 5 înfrângeri la rând afară, primele 4 fără gol marcat, ultima – cu unul înscris. În urma unor eșecuri în precedentele două etape, triumf pe ”Tineretului”… CSM Lugoj – CNS Cetate Deva 1-2 (1-0): Andrei Sărăcin 31 – Robert Cristian 56 – lovitură de la 11 metri, Răzvan Fetiţa 88.

Timișenii au condus la pauză prin șutul expediat de Sărăcin la colțul lung din interiorul suprafeței de pedeapsă, de la 13 metri, 1-0 în minutul 31, ochind transversala la același scor, puțin după pauză, prin Mărmăneanu, în minutul 47, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Nu mult mai apoi, hunedorenii de sub Cetate egalau dintr-o lovitură de la 11 metri, scor la care reluarea lui Sărăcin cu o lovitură de cap era deturnată de portarul devenilor în transversală, la scorul de 1-1, în minutul 77. Însă, precum gazdele din Giarmata dar și ACS Dumbrăvița la Cugir, lugojenii au primit cel de-al doilea gol tot în ultimele câteva minute de joc, cedând și ei cu 2-1…

”Nici de data asta n-am spart gheața, dar azi puteam s-o facem!”, a spus la final antrenorul-jucător Eugen Miculescu, din tabăra timișeană.

CSM Lugoj: Axinte – David, Predescu, Miculescu, Precupanu, Makongo, Jula (86, Dobra), Mărmăneanu, Olariu (70, Kracunjel), Maier (77, Cărăbaș), Sărăcin.

Rezerve: Margan – Barbu, Rațiu și Mihoc.

CSM Lugoj va mai juca luna aceasta acasă cu CS Hunedoara și la Giarmata.

Tot astăzi, într-un duel direct din județul Alba, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda 2-0 (1-0: Ioan Grozav 17, Claudiu Oară 90+2). Restul etapei a XIII-a, sâmbătă de la ora 14: CS Hunedoara – Crişul Chişineu Criş, CSM Şcolar Reşita – Şoimii Lipova și FC Avrig – CS Ocna Mureş. Programul rundei viitoare, penultima din tur, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: