Campionatul Județean, ședință AJF Timiș cu doar 13 prezențe. Fierbere cu baremurile dar și cu arbitraje: ”Degeaba facem memoriu, căci nu se ia în considerare”

Interes foarte mic dar și păsuri cu ocazia ședinței convocate de AJF Timiș pentru prefațarea returului Campionatului Județean Timiș, programat a demara în al doilea weekend din martie, numai 13 grupări onorând cu prezenţa la întrunirea de la sediul asociației județene.

Astăzi de la ora 11, la sediul AJF Timiş, a fost convocată adunarea cu delegaţii echipelor din liga a V-a, pentru comunicări din partea forului de profil şi din partea Comisiei Județene de Arbitri. În capul mesei, Dănuţ Laţa, Florian Mierea şi Nicolae Grigorescu, dar spre surprinderea generală, în rest, parcă mai puțini participanți ca niciodată.

Interesul pentru această şedinţă a fost foarte redus, fiind prezenți așadar un număr de doar 13 trimiși ai cluburilor înscrise în întrecerile celor 3 serii, după cum urmează: Ghiţă Potra (Tricoul 1 Iunie), Daniel Ciobotaru (Saravale), Valentin Bobuţ (Corneşti), Mircea Filievici (Buziaş), Dan Drăgan (Seceani), Petre Stoianov (Dudeştii Vechi II), Cristian Anghel (Moşniţa Nouă), Ionel Tîrziu (Cărpiniş), Paia Stoianov (Sâmpetru Mare), Constantin Heişu (Unirea Jimbolia), Ioan Orghidan (Igriş), Ioan Perfelea şi Nicolae Oancea, ambii de la Ştiuca, respectiv, de la AS Carani, Trif.

Ținând cont de faptul că liga a V-a timișeană intra în iarnă cu un număr de 46 de participante în campionat, se speră ca mărunta participare numerică de astăzi să nu fie precum un semn rău, în ceea ce privește retragerile din competiție pe parcursul anului 2016 de la nivelul Campionatului Județean.

Curios, de exemplu lideri din Seria a II-a, în speță Unirea Banloc, sau a III-a, CSM Lugoj II, nu au avut emisari la întrunire, dar chiar şi alte echipe cu pretenţii la promovare, gen Deta, Bazoş sau Dragşina. Preşedintele AJF Timiș, Dănuţ Laţa, a înghițit în sec și a mulţumit celor prezenţi, urându-le bun venit şi succes în campionat. Iar secretarul AJF Timiș, Florian Mierea, a adus la cunoştinţa auditoriului programul returului, care a fost planificat, subliniind necesitatea respectării și în continuare a regulamentului: ”Doresc ca toţi participanţii la competiţie să nu se abată de la regulament și îi invit pe delegaţi să-şi noteze toate articolele principale din regulament…” Era vorba despre nu mai puţin de 19, pe care Mierea le-a enumerat în totalitate.

Cel mai fierbinte punct al ședinței a fost însă legat de anunţul în privinţa baremurilor pentru arbitri şi observatori. Nicolae Grigorescu a menţionat despre arbitrajele bune din prima parte a campionatului, ținând cont că nu au fost reclamaţii din partea conducătorilor de club. Totodată, Grigorescu a mai cerut delegaţilor să îi aducă la cunoştinţă neregulile pe care le fac arbitrii și a fost chiar contrazis de Valentin Bobuţ, din partea celor de la Corneşti, respectiv Daniel Ciobotaru, de la Sarafoleana Saravale. Primul a fost nemulţumit de arbitrajul de la meciul Uivar – Corneşti şi din deplasarea la Millenium II Giarmata, chiar și explicând cele întâmplate, iar cel de-la doilea despre maniera de arbitraj etalată de Cornel Mihai în meciul Saravale – Igriş, cu remarca: ”Iar noi degeaba facem memoriu, căci nu se ia în considerare!”

Despre baremuri, conform noului Cod Fiscal, toţi arbitrii şi observatorii vor activa în calitate de PFA (PFI), pentru observatori baremul fiind de 95 de lei iar la arbitri, de 125, cluburile nemaiavând implicit diligențe de efectuat la ANAF în ceea ce privește impozitul. Punct final, toţi cei prezenţi au semnat procesul verbal. Pe-atunci, fotografiile erau deja imortalizate…

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: