Dorin Goga: ”Principala schimbare e gândirea…”

Dorin Goga, care n-a mai înscris în ultimele 16 etape din Liga 1, luptând între timp și cu o accidentare care l-a ținut binișor pe margine, s-a referit înaintea deplasării programate luni de la ora 18 la FC Botoșani la necesitatea unei schimbări a mentalității în efectivul lui ACS Poli.

”Mai rămân puține meciuri și situația noastră nu este foarte bună din păcate, dar trebuie să avem încredere, încredere mai mare în noi, și cred că așa vom reuși să realizăm ce ne-am propus!”, a spus Goga astăzi la ora 13,30, la conferința de presă inaugurată de spusele antrenorului principal Petre Grigoraș.

ACS Poli, unică grupare fără victorie în deplasare în acest campionat al Ligii 1 și totodată singura formație care n-a câștigat încă în play-out, a ajuns în ultimele două runde pe un loc de retrogradare, dar Goga apreciază că mai important decât permutările în clasament este ca timișorenii să abordeze cu maximă concentrare fiecare joc în parte: ”Cred că ar trebui să ne debarasăm de gândirea aceasta, pe cine să depășim și pe cine să întrecem, cred că ar trebui să ne gândim la un singur lucru, să obținem puncte meci de meci, nici n-ar trebui să ne gândim cine e adversar, ce meci urmează, ci trebuie să ne gândim că e doar un adversar și să obținem doar victoria”. Nou-promovata este momentan cu două puncte în urma gazdei sale de luni dar și a Concordiei Chiajna, și cu 4 după FC Voluntari, cealaltă nou-promovată.

Referitor la obținerea unei victorii, unicat în 7 apariții din 2016, Goga a remarcat că ”n-am mai făcut demult lucrul acesta și e dureros, chiar dureros, dar să nu ne pierdem speranța, să avem încredere mai mare în noi, căci lipsește încrederea, și cred că astfel vom reuși”.

Goga înscria a treia și ultima oară în actualul sezon al Ligii 1 dar pentru singura dată în deplasare pe 19 octombrie la Drobeta Turnu Severin, într-o seară de luni pe un teren foarte greu, dar când scorul era deja 3-0 pentru Pandurii, puțin înaintea pauzei.

Rugat să compare perioada în care a mai evoluat la timișoreni, alături de alți actuali colegi de lot, cu situația de moment, Goga a spus: ”Am fost acolo, a fost, nici nu știu ce să zic… Era cumva, nici nu vreau să jignesc pe nimeni, nici să nu supăr pe cineva, dar au fost alte vremuri în care nu s-au făcut anumite greșeli care din păcate se repetă aici”.

Referitor la deplasarea spre Botoșani pe calea ferată, jucătorul contestat marți de unii spectatori și care a fost titularizat contra Petrolului după ce pierdea două etape datorită suspendării pentru cartonașul roșu încasat pe final la Chiajna, a apreciat că ”sunt condiții care să ne motiveze în plus”.

Despre ceea ce s-a putut schimba într-o foarte scurtă perioadă de timp de la preluarea echipei de către Grigoraș, în nici o săptămână, Goga s-a a opinat că ”principala schimbare este gândirea, să nu mai practicăm un joc defensiv și să încercăm să respectăm sarcinile, să jucăm sus, să creăm mai multe situații de gol și să marcăm mai multe goluri”. Capitol la care ACS Poli este foarte deficitară, cu câte un gol în fiecare dintre cele 3 jocuri din 2016 în retur iar apoi fără gol marcat în 3 dintre cele 4 apariții din play-out.

Se resimte absența unui lider autentic? ”Putem vorbi și de lideri dar cred că mai important e ca fiecare să-și respecte sarcinile și atunci va fi mai ușor, în teren fiecare să facă partea lui, să și-o facă bine, și atunci tot o să fie mai ușor…”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: