Două răsturnări de scor în 2-3 minute, după meleul absolut, cu tot cu băncile de rezervă. Dumbrăvița, ultimul cuvânt: 3-2 (1-0) cu vicecampioana Mașloc

Într-o sâmbătă de la ora 11 în care etapa I a Diviziei D Timiș a avut parte din păcate de o neprezentare, liga a IV-a județeană a oferit în schimb și încă din start o dispută aproape de pomină, cu autogoluri, eliminări, penalty-uri și două răsturnări de scor în decurs de numai câteva minute, prima, din partea oaspeților, la mijlocul reprizei a II-a, iar cea de-a doua, izbutită de gazde în ultimele 5 minute.

19

A fost cu sufletul la gură și a fost ACS Dumbrăviţa – AS Voinţa Maşloc 3-2 (1-0), la capătul unui roller-coaster cu un meleu general implicând inclusiv băncile de rezervă în întregimea lor cum niciodată nu mi-a fost dat să văd.

Vicecampioana din ediţia trecută, Voinţa Maşloc, a debutat cu stângul dar și cu circumstanțe atenuante prin această înfrângere suferită la Dumbrăviţa, care a reuşit să întoarcă rezultatul după ce a mai condus totuși și la pauză.

Pe de altă parte, dacă meciul a fost captivant, în schimb sunt de neînţeles protestele vehemente din partea ambelor tabere la adresa arbitrului, și asta chiar din primele minute ale partidei. Poate fi într-adevăr molipsitoare o anumită atitudine revărsată zilele trecute tot din zona noastră dar dinspre Liga 1, și iată la ce se ajunge…

După cele patru ocazii clare ale vizitatorilor, oportunități pe care nu aveau voie să le irosească, trupa lui Florin Macavei a deschis scorul prin autogolul marcat de Cosmin Bogdan, care a respins mingea din 6 metri în propria poartă, la centrarea de pe flancul drept a lui Hodiş.

În minutul 35, ambele echipe au rămas în 10 jucători, Paleacu şi Bogdan primind cartonaşul roşu pentru instigare la violenţă şi injurii reciproce. Gazdele au mai reuşit un gol și în minutul 39, prin Hodiş, dar a fost anulat pentru ofsaid la semnalizarea corectă a asistentului Călin Cimponeriu. Iar cu un minut înainte de finalul primei reprize Gabără l-a secerat în careu pe Ştefan și toată asistenţa a văzut fault, fiind implicit vorba despre o lovitură de la 11 metri, dar arbitrul a fost de altă părere și a lăsat jocul să curgă, cu toate protestele gazdelor.

În mitanul secund, jocul a scăzut în intensitate dar au venit în schimb golurile. La nici un minut de la intrarea în teren a lui Pele, care l-a înlocuit pe Raţiu (min. 67), primul, cu un şut din lateral stânga, la colţul lung, a egalat pentru vicecampioana Voința.

Oaspeţii au preluat rapid chiar și conducerea prin reuşita lui Glodean din minutul 70: 1-2.

Din nou proteste și în minutul 85, când Hriţcan, din colţul careului de 6 metri, a respins mingea în corner din săritură și, cu toate că a avut-o lipită de corp, arbitrul a acordat de astă dată, foarte curios, lovitură de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Bălace, care a egalat la doi.

Iar cu trei minute înainte de final, pe un nou contraatac purtat pe flancul stâng, al lui Ştefan, care a efectuat o cursă de 30 de metri și a intrat în careu, de unde a pasat lateral în faţa porţii, ”piticul” Hodiş a semnat cu latul victoria echipei sale: 3-2. Ar fi fost cireașa pe tort, căci în minutele de prelungiri aceiaşi Hodiş respectiv Bălace puteau şă înscrie dar au ratat desprinderea.

*

ACS Dumbrăviţa: Arpad Mikloş – Raul Kovacs, Florin Nohai (min 88, Robert Foldi), Cristian Stiopu, Claudiu Bârsanu (min 75, Andrei Borlea), Valentin Sofronea (min 75, Denis Mărcuţ), Andrei Hodiş, Adrian Ştefan, Alin Paleacu, Sorin Oneş, Silviu Bălace (min 93, Adrian Scrob).

Antrenor Florin Macavei.

Pe bancă: Ionuţ Iacob şi Norbert Rus.

Voința Maşloc: Cosmin Amarinei – Daniel Gabără, Robert Hriţcan, Cosmin Bogdan, Ovidiu Glodean, Alexandru Rus (min 57, Adrian Ilie), Alin Berceanu, Mircea Şchiopu, Dan Raţiu (min 67, Cristian Pele), Stoica Dorel şi Marius Demian.

Antrenor Adrian Şeţu.

Rezerve: Sergiu Nariţa, Ionuţ Branişte şi Alexandru Curelea (care nu a avut viza pe carnetul de legitimare).

Arbitri: Daniel Neagoe – Călin Cimponeriu şi Sandu Patrik. Observatori: Iulian Spătaru şi Marin Cârciumaru.

Într-un joc amical, Ripensia – Millenium Giarmata 2-1.

Primele rezultate ale rundei inaugurale, precum și cele din Liga 1 și Liga 2, pe coloana dreaptă, a clasamentelor și etapei viitoare.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: