Drăghici semnează ”dubla” după pauză, Ripensia se impune în Ilfov într-un joc de 6 puncte

Ripensia a reușit astăzi la matineu prima victorie în afara Timișoarei în Liga 2 de la cea înregistrată în runda inaugurală din vara trecută la Brăila, dar de această dată într-un moment mult mai important al sezonului, în cea de-a șaptea etapă a returului, pe terenul antepenultimei clasate din Balotești, în ceea ce a fost un duel de 6 puncte, tranșat de roșu-galbenii bănățeni cu 0-2 (0-0), lăsându-i la zece puncte în urmă pe ilfoveni, care sperau să reducă handicapul ierarhic la numai patru ”lungimi”. Iar responsabil cu golurile a fost veteranul Octavian Drăghici, cooptat după startul oficial în 2019, devenind al patrulea marcator al trupei lui Pelici în noul an.

Cu jumătate dintre jucătorii de câmp schimbați în formula de start de la un meci la altul, Străuț nefiind inclus și astăzi în calcule iar Stoi, Burdeț, Hecsko și Gueye abordând deplasarea de pe banca de rezerve, pe când Anghelina, Monea și Stoica au revenit după o partidă în unsprezecele de start, titulari precum în ieșirea la Clinceni, iar Apro după 3 întâlniri, de la cea cu UTA, în vreme ce Drăghici pentru prima oară din minutul 1 în tricoul Ripensiei, timișorenii au obținut 3 puncte prețioase pe terenul ocupantei locului 18, risipindu-și și mai mult emoțiile legate de retrogradare dar și complicând în plus situația unei formații afundate în zona de care bănățenii se feresc pare-se cu spor. 

Ceea ce n-au izbutit pe terenul unei concitadine și mai periclitate decât CS Balotești, ACS Poli învingând-o cu 1-0 la reluarea returului în urmă cu o lună de zile, dar nici în urmă cu două săptămâni în precedenta vizită în Ilfov, una net mai dificilă, în fieful unei fruntașe implicate în lupta pentru promovare, 1-1 cu Academica la Clinceni, timișorenii Ripensiei au reușit în schimb într-o progresie de la deplasare la deplasare în fața elevilor lui Gheorghe Mihali. 

Iar astfel au semnat întâia victorie pe teren advers după 14 etape, de la acel 0-1 (0-1) pe ”Dan Păltinișanu” într-un joc organizat în tur de ASU Politehnica, respectiv prima în afara Timișoarei după aproape 8 luni, din 4 august 2018, acum 231 de zile, când se impuneau cu 1-2 la Brăila. Dumiter și Monea înscriau atunci la Dunăre, dar apoi și în ieșirea remizată 2-2 la CS Luceafărul, Călin Toma egala din penalty în eșecul cu 2-1 de la Arad, Ungureanu deschidea scorul în remiza 1-1 (0-1) de la Snagov, Anghelina și Călin Toma tot de pe punctul cu var marcau în înfrângerea cu 5-2 de la Târgu Jiu, Cluci și din nou Călin Toma din penalty în eșecul cu 4-2 de la Târgoviște, Popovici pe ”Dan Păltinișanu” iar Străuț în remiza 1-1 de la Daco-Getica, Dumiter revenind cu gol afară în deschiderea de scor de la Clinceni, și iată că Octavian Drăghici s-a înscris pe lista autorilor de gol ai Ripensiei în fieful oponentei, al nouălea jucător la acest capitol pentru roșu-galbeni în campionatul în curs. Iar bilanțul timișorenilor în deplasare a devenit 3-4-6 15-21, mai având 6 ieșiri de bifat. Cu alte cuvinte, dacă în numai 3 cazuri n-au izbutit să înscrie pe teren advers, în schimb în 5 partide au marcat de câte două ori.

Astăzi, așa cum a început mai bine meciul din etapa a 26-a, prin a ținti bara în primele minute și a-și crea puțin mai apoi o oportunitate din care putea obține o lovitură de la 11 metri, Ripensia a abordat ca vioară întâi și repriza a doua, iar primele roade le-a cules în minutul 56, când experimentatul Octavian Drăghici a taxat nesiguranța defensivei ilfovene și a șutat de puțin din afara careului, în dreapta portarului: 0-1.

Încurajată de preluarea conducerii, gruparea bănățeană i-a periclitat în continuare pe amfitrionii ilfoveni de o manieră mai clară decât ar fi izbutit pe teren propriu, în căutarea desprinderii, care s-a conturat logic în cele din urmă, cursa pe dreapta a proaspăt intratului Chera fiind urmată de o centrare cu adresă, vârful Octavian Drăghici semnând cu capul de la marginea careului mic ”dubla” echivalentă cu 3 puncte: 0-2 în minutul 84. Nu mai marcase din ultimul meci acasă pe 2018 al lui ACS Poli, atunci pentru 2-0 în minutul 34 al victoriei cu 3-0 cu Farul, iar în deplasare de cu alte două runde înainte, când egala în remiza 1-1 (0-0) a concitadinei la Mioveni.

O excelentă oportunitate, în fieful unei grupări la strâmtoare precum era și ACS Poli într-o situație similară în urmă cu 4 etape, n-a mai fost de astă dată irosită de Ripensia, ieșită ”pe plus” din tripla confruntare în succesiune cu ilfovenele, neînvinsă în deplasări, deși depășită duminică pe ”Dan Păltinișanu” de liderul din Snagov. Dat fiind însă circumstanțele de moment, meciul de astăzi punând față în față echipe din jumătatea secundă a ierarhiei, aceste 3 puncte adjudecate au o mai mare valoare în economia clasamentului decât cele pierdute acasă la finele săptămânii trecute.  

Elevii lui Pelici ar fi putut însă la fel de bine deschide scorul încă din primele minute ale acestei a cincea apariții oficiale în 2019, prin Monea, în urma unui corner executat de Toma, dar și după o deviere a portarului, în minutul 5, când, din careul mic, a ochit bara, respectiv prin Dumiter, stopat în careu în faza următoare, necesitând apoi îngrijiri medicale. Iar marcatorul de la Clinceni chiar avea să devină primul component înlocuit al timișorenilor, cu junele Chera, înaintea ultimului sfert de oră, în care și Stoi a intrat înaintea înscrierii celui de-al doilea gol, în locul lui Zaluschi, după care Gueye l-a schimbat pe final pe ”Maurul” cu datoria îndeplinită, Drăghici putând savura reușitele, completate cu alte incursiuni periculoase, una finalizată cu capul în prima parte după centrarea lui Zaluschi, alta, cu puțin înaintea desprinderii, blocată de goalkeeper, în urma unei alte lansări cu Zaluschi la pupitru. 

A cincea victorie la zero de când cu Alexandru Pelici la timonă, dintre care trei cu 2-0, însă prima în deplasare, dătător de speranțe înaintea sosirii Pandurilor la egalitate de puncte, și care brusc s-au trezit astăzi din somnolența parcă indusă, dar și a revenirii în zonă pentru viitoare ieșire, la Metaloglobus București. Până una alta, trei puncte ca mierea pentru sufletul galben-roșilor, care au semnat astfel o ”dublă” tur-retur în dauna trupei de pe poziție de retrogradare, după 2-1 în toamnă, dar au și evitat înfrângerea în Ilfov, consemnată în ediția trecută cu 2-1, dintr-o lovitură de la 11 metri fructificată de cei din Balotești în ultimele nici zece minute…

Iar trei sunt titularii meci de meci ai lui Pelici în 2019, căpitanul Călin Toma și achizițiile din iarnă, portarul Moldovan și experimentatul fundaș Tînc, ”galben-roșii” izbutind astăzi pentru a doua oară în noul an să nu încaseze gol.

Au primit dar au și marcat viitorii lor oaspeți, de la CS Pandurii Lignitul, care și-au reamintit că nu-s în fotbalul Ligii 2 pentru a face figurație în favoarea altora, trecând astăzi acasă cu 5-2 (3-1) de adversarii unui duel cu totul aparte de la finele ediției anterioare, din Brăila. Blejdea, Popescu și Tudoran au înscris în minutele 10, 26 și 43 pentru olteni, Ciucureanu egalând pentru scurtă vreme dintr-o lovitură liberă în minutul 22, iar Bratu și același Tudoran au punctat din faze fixe în minutele 66 și 72, în urma unui corner respectiv de pe punctul cu var, spulberând orice emoții, induse de golul lui Jallow din minutul 62, când scorul devenea 3-2.

Scor și mai mare la Sânmartin, CS Luceafărul – Aerostar Bacău 4-0 (2-0), Bebey și Pop înscriind în minutele 2 și 6, iar Dulca în minutele 69 și 89. Iar tot la matineul inaugural al etapei a XXVI-a în Liga 2, Metaloglobus – Farul 2-1 (0-0): Ghenovici 47, Vîlceanu 76 – Diogo 67.

Iar dat fiind că și Academica s-a impus de la ora 13 în calitate de formație gazdă, 2-0 (0-0) la Clinceni cu UTA, Barbu transformând un penalty în minutul 76 iar Pațurcă marcând în minutul 88, Ripensia a obținut singurele puncte în deplasare ale zilei inaugurale cu o jumătate dintre meciurile rundei în program. Clasamentul și programul etapelor 26-27, pe coloana datelor tehnice.

*

CS Baloteşti: Fulga – Neagu, Flămânzeanu, Marciuc – cpt., Voineag (61, C. Mihai) – Marin (65, C. Predescu), Bragă, Ghiţă, Licu – Paraschiv (55, Niculae), A. Stoica.

Rezerve: Iordan – Capotă, V. Mihai, Clătinici.

Antrenor: Gheorghe Mihali.

Ripensia Timișoara: Moldovan – Popa, Tînc, Apro, C. Toma – cpt. – Monea, Anghelina, Zaluschi (81, Stoi), Dumiter (75, Chera) – C. Stoica, Drăghici (87, Gueye).

Rezerve: Dobre – Popovici, Hecsko, Burdeţ.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Arbitru: Vlad Baban (Iaşi) – Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeş).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: