”Dublă” Călin la aniversare, prim triumf: Progresul Pecica – ACS Poli Timişoara 0-2 (0-1). Bălace: ”O primă repriză aproape perfectă”

Victorioși cu 2-0 în primele meciuri jucate acasă în noul campionat, cu proaspăt promovatele din Ezeriș și Periam, arădenii au sucombat la cea de-a treia încercare pe teren propriu, surprinși fiind de o grupare alb-violet în căutarea întâiului triumf, după alte două deplasări în care marca fără a se impune. A ”semnat” Marius Călin: Progresul Pecica – ACS Poli Timişoara 0-2 (0-1).

Cei de pe Bega puteau deschide scorul chiar și mai repede în ieșirea de sâmbătă după-amiază în județul limitrof la nord, la mijlocul turului în C8, dar Matiş, Dincă şi Călin au ratat.  

Și totuşi, în minutul 36, Călin a profitat de indecizia lui Ilan şi a înscris din careu, pe langă portarul Dagău: 0-1. Iar după numai trei minute putea fi 0-2, însă mingea șutată de incisivul Dincă, posesor al unei mari pofte de joc, a întâlnit bara portii adverse.

În partea a doua cei care au dominat au fost tot timişorenii însă – contrar cursului jocului – cei care puteau înscrie au fost arădenii, în minutul 55, când au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, după ce David Bălace l-a faultat în careu pe Bozian. Corect, arbitrul a indicat punctul cu var, dar lovitura a fost apărată de portarul Popeţ, la şutul lui Popa.

Iar cum se întâmplă în fotbal, în minutul 60 ACS Poli a reuşit să dubleze avantajul prin acelaşi Marius Călin, după ce în prima fază portarul a respins mingea, care i-a revenit în cale, înscriind din apropiere: 0-2 şi prima ”dublă” pentru timisorean.

Întreaga echipă i-a dedicat victoria sărbătoritului Marius Călin, care şi-a aniversat ziua de naştere. Marți din nou pe gazon, în restanța acasă cu Fortuna, apoi sâmbătă tot pe Bega cu cei din Ezeriș.

*

Progresul Pecica: Dagău – Ilan, Țugulescu, Manea (min. 65, Morariu), Aldan – S. Popa, Tamaș (min. 77, Boştină) – Mateucă (min. 46, Iuga), Puie, Bozian, Capătă.

Antrenor: Dan Stupar.

Pe bancă: Barbu, Iosub – Răchită, Wild, Deliman.

ACS Poli: Popeț – David Bălace, Bilia, Hecsko, Rosenblum – Sporin, Salhi – Dincă, Peter, Călin – Matiș.

Antrenor: Silviu Bălace.

Pe bancă: Toma – Stoia, Foldi, Buzdugan, Chiriac, Toboșaru, Murariu, Daminescu.

Au arbitrat: Răzvan Lădar (Zalău) – George Suciu (Câmpia Turzii) şi Alexandru Turian (Zalău). Observator de arbitri Ștefan Galovits (Oradea), delegat de joc Marius Ștefan (Orăștie).

Silviu Bălace  (antrenor ACS Poli): ”A fost un meci foarte greu. Veneam după o perioadă dificilă, am întâlnit o echipă matură, ca și noi. Spre deosebire de celelalte meciuri, de această dată am făcut o primă repriză aproape perfectă. Am văzut echipa și jocul cum mi le-aș dori – în mare, fiindcă perfecțiunea se atinge mai greu de atât. Puteam marca încă de două-trei ori în prima parte, pe fondul unui joc bun al nostru. La începutul reprizei secunde a fost cheia meciului, Popeț și-a ajutat echipa, este ceva normal, fiecare își joacă rolul. Victoria este binevenită, dar ne trebuie continuitate – le-am și zis băieților, e nevoie de sacrificiu, de efort… Punctele se câștigă greu…”

Rezultatele etapei a V-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: