”Dublă” Elek: ACS Poli, al cincilea draw la rând în deplasare

ACS Poli Timișoara a pus punct aparițiilor în sezonul regular din B2 cu al 14-lea joc consecutiv fără înfrângere, înregistrând astăzi la Slatina, în ultima etapă a returului în seria vestică, a șasea remiză în ultimele 8 partide.

elek

 

Deși condus încă din primele minute, liderul seriei a trecut în frunte prin reușitele achiziției din iarnă Robert Elek (foto: www.acspoli.ro), una puțin înaintea pauzei și alta după o oră de joc, alb-negrii fiind însă egalați cu 5 minute înainte de final, de rezerva lui FC Olt, Curtuiuș.

Suplinind cu brio absența lui Pedro Henrique, suspendat, Robert Elek a devenit din postura de vârf împins într-un sistem 4-3-3 al doilea autor a două goluri într-un meci al liderului în acest campionat, după ce Cristi Bărbuț, intrat astăzi în premieră ca titular în returul din 2015, mărea la 3-0 marja triumfului la Câmpina, în minutele 57 și 67. Elek a fost susținut astăzi în avanposturi de Bărbuț, de pe dreapta, și Boldea, de pe stânga, în vreme ce linia mediană l-a avut pe Melinte la închidere iar Keita și Poparadu pe dreapta respectiv stânga.

Acest al cincilea draw consecutiv al timișorenilor în deplasările din B2 a coincis cu a treia apariție a alb-negrilor pe alte terenuri din B2 în care să înscrie mai mult decât un gol, însă în egală măsură ACS Poli a primit doar pentru a doua oară mai mult decât un gol în actuala stagiune a ligii secunde, după înfrângerea din tur de la Reșița, cu 2-0.

Într-adevăr, astăzi de la ora 11, pe terenul unei ocupante a podiumului, FC Olt, care se prezenta după o serie de 3 victorii acasă dar și ca învingătoare sâmbăta trecută la Satu Mare, bănățenii s-au văzut conduși deja din minutul 6, când Bardu a fost deschis pe partea stângă, de unde l-a servit în faţa porţii pe Verdeş: 1-0.

Se întâmpla așadar pentru a patra oară în acest campionat ca timișorenii să se vadă conduși, în primele două dăți neavând replică, la Râmnicu Vâlcea și Reșița, dar luna aceasta egalând pe final la Oradea, 1-1, prin unica reușită a lui Pedro Henrique în campionat din 2015.

Cu 4 noutăți în 11-le de start față de victoria ”scurtă” în dauna Șoimilor, și anume Bălace în locul lui Neagu, suspendat, Melinte la închidere, revenit după două absențe, Bărbuț în premieră între titulari în 2015 și Elek la a doua titularizare, după cea din urmă cu 10 zile, în parteneriat cu Henrique, la Satu Mare, ACS Poli avea să răstoarne scorul și să fie nu departe de întâiul succes în deplasare după peste 5 luni.

N-a fost însă așa, deoarece în minutul 85 gazdele de la FC Olt au combinat prin jucătorii introduși în ultima pătrime a meciului din etapa a XXII-a, Blănaru centrând de pe partea dreaptă iar Curtuiuş luându-i faţa adversarului, cu capul: 2-2.

Efectuând o dublă înlocuire în minutul 70 și alta în minutul 78, trupa în formă din Slatina a căutat egalarea în minutul 80, când, proaspăt intrat, Curtuiuş a primit o pasă în interiorul careului, scoțând în faţa porţii pentru Verdeş, doar că apărarea bănățeană a respins în ultimul moment. Oltenii au fost primejdioși și la 2-2, în ultimele faze, minutul 88 scoțându-l din nou în evidență pe tânărul Pap, aflat la a treia titularizare consecutivă, care a deturnat în corner reluarea lui Verdeș cu capul, la centrarea lui Ștefan de pe partea stângă.

Dacă finalul partidei a aparținut gazdelor, finishul reprizei I a fost favorabil liderului, ACS Poli egalând în minutul 45, când Melinte a centrat de pe stânga, Belu a reluat la poartă iar mingea respinsă în faţă de Nuno Claro a fost catapultată de Elek sub bară, de la 10 metri: 1-1 la pauză.

În prealabil, FC Olt încheia în crescendo prima parte, Rogoveanu, un ex-junior al timișorenilor, lansat de Gheorghe, driblând câţiva adversari și șutând puternic, la care Pap a avut o intervenţie salvatoare, iar din cornerul ce a rezultat Cânu a fost în pericol să trimită în propria plasă, după recentrarea lui Gheorghe. Un nou corner, executat de Gheorghe în minutul 41, de pe partea stângă, ajungea la Verdeş, care a şutat din careu, Pap fiind din nou la post.

Partea a doua a început cu un fault asupra lui Elek, timișorenii protestând de pe banca de rezerve iar jocul fiind întrerupt, dar același vârf adus recent de la Unirea Tărlungeni nu s-a mulțumit doar cu prima sa reușită pentru ACS Poli în B2, ci a adăugat-o și pe a doua, în minutul 60, când Bălace a trimis o minge în adâncime pentru Boldea, care i-a pasat și, profitând de o neînţelegere între Gligor şi portarul Nuno Claro, a trimis în poarta goală: 1-2.

Așadar un 2015 cu 6 puncte din 12 posibile pentru timișoreni, care încheie returul cu 5 puncte avans în fața reșițenilor, în comparație cu cele patru cu care încheiau stagiunea de toamnă.

Următorul test, deja în prima etapă din play-off, sâmbăta viitoare, acasă cu Olimpia Satu Mare, prim meci dintre cele 10 care îi mai despart pe alb-negri de revenirea în Liga 1.

*

FC Olt Slatina – ACS Poli 2-2 (1-1)

FC Olt: Nuno Claro – Anghelina, Fâşie, Gligor – cpt., Covalschi – Bardu (78, Blănaru), Ignea, V. Gheorghe, Leucuţa (70, Ștefan) – Rogoveanu (70, Curtuiuș), Verdeş.

Rezerve: Mogoşanu – Giurcă, Ov. Morariu, Căpăţînă.

Antrenor: Dan Oprescu

ACS Poli: Pap – Belu, Cânu, Scutaru (cpt.), Bălace – Melinte, Poparadu, Keita (61, Petre) – Boldea (87, Doman) – Bărbuţ, Elek (81, Duarte).

Rezerve: Smaranda – Bocşan, Lazăr, Popovici.

Antrenor: Dan Alexa.

Cartonașe galbene: Melinte (minutul 10), Scutaru (18), Keita (19), Bărbuț (63).

Arbitru: Paul Unimatan (Zalău). Asistenţi: Gero Szabo şi Doru Claudiu Lucaciu (ambii din Cluj-Napoca).

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: