”Dublă” Rus după pauză, rocadă pe podium: Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina 2-1. Brîndescu: ”Le felicit pentru dăruire, e al patrulea joc în 12 zile”

Totul e bine când se termină cu bine, completând o toamnă fructuoasă pentru prim-divizionara timișeană de podium. Care a început cu stângul duelul matinal acasă al ocupantelor locurilor 2-3 în Liga 1 feminin, primind gol în prima jumătate a reprizei I și suferind apoi două accidentări până la pauză, care au necesitat schimbări. Internaționala Laura Rus a semnat însă reușitele părții secunde, răsturnare de scor prin care bănățencele au pricinuit doar a doua înfrângere în tur a harghitenelor, depășite astfel din nou în ierarhie, pe locul 2 după ultima rundă a sezonului de toamnă: ACS Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorhei 2-1 (0-1).

Deși într-o dimineață de joi, întâlnirea grupărilor de pe podium cu câte un singur eșec fiecare în tur, și ambele în fața campioanei din Cluj cu punctaj maxim, 0-4 aici în cazul Fortunei, 3-1 pentru Universitatea Olimpia sub Feleac împotriva celor din Odorheiu Secuiesc, a avut parte de cadrul perfect pentru o cădere de cortină la finele sezonului de toamnă, cu spectatori în tribună, cu vreme frumoasă, însorită, balsam în a doua decadă din noiembrie.

Terenul bun a îmbiat și acesta la joc iar gazdele au repurtat în cele din urmă o prețioasă victorie, cu coada ochiului oarecum la cronometru, Laura Rus completându-și ”dubla” în minutul 85, gol al victoriei care a generat rocada ierarhică, Fortuna înapoi pe 2, harghitenele cu un meci în plus jucat, de fapt cu întregul program completat, în recul pe 3.

N-a lipsit mult să se încheie 1-1, precum în disputa lor directă din aceeași etapă a XI-a dar a sezonului trecut, în 30 noiembrie 2019, când remiza de la Odorheiu Secuiesc o cobora pe Fortuna pe locul 3, cu 25 de puncte și bilanțul 8 1 2 din 11 apariții, depășită de Universitatea Galați, a doua cu 26 de puncte, Vasas Femina fiind tot la două puncte în urma timișencelor, și tot cu 23 de puncte, precum la ora actuală.

Astăzi, prima repriză a aparţinut oaspeţilor, care au lăsat o bună impresie şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 17, prin Krisztina Benö. Cel mai aproape de egalare, în minutul 39, la singura ocazie rarisimă a reprizei I, aparţinând localnicelor, după ce Colesnicenco a centrat în faţa porţii iar Ienovan a reluat de la numai 5 metri mingea peste transversală. Iar modificările efectuate de antrenorul Sorin Brîndescu în primele 40 de minute s-au datorat așadar accidentărilor lui Șodincă şi Grigore.

La reluare, o altă față a echipei gazdelor, care a reuşit mai întâi egalarea, în minutul 60, la un schimb de pase între Ienovan şi Rus, ultima țâșnind spre poarta adversă și intrând în careu, unde a driblat şi portarul…

Presiunea gazdelor s-a accentuat simțitor iar ocaziile au început să curgă la poarta vizitatorilor, dominare concretizată cu cinci minute înainte de final, dintr-un corner executat de Bistrian, către Colesnicenco, care a recentrat cu capul de pe stânga, în faţa porţii, iar Laura Rus a înscris cu capul din apropiere, aducând victoria ”roșioarelor”. Mare bucurie în tabăra gazdelor…

Se prelungea cu trei minute dar nu se mai întâmpla nimic, fluierul final consemnând un  triumf meritat al timișencelor, autoare al unui bilanț solid în meciurile acasă de campionat, 5 4 0 1 24-8 12 puncte. Bucurie împărtășită și de Adina Rognean, accidentată de ceva vreme, care de pe margine si-a încurajat colegele pe toată durata jocului, bucurându-se nespus la înscrierea golului victoriei. Chiar s-a încheiat cu bine…

S-a încheiat de fapt cu bine ”careul” din ultimele nici două săptămâni, 5-3 aici cu gălățencele sâmbătă 7 noiembrie, apoi un 0-3 victorios la Alexandria miercurea trecută și 2-2 duminică în Bistrița-Năsăud, însă ar mai fi restanța din etapa a VII-a, din urmă cu o lună, programată în decembrie la arădence…

Rezultatele etapei a XI-a în Liga 1, la finele turului, pe coloana clasamentelor.

*

Fortuna Becicherecu Mic: Cosmina Roșu – Bistrian, Hațegan, Codrescu (cpt), Heisu (min. 74, Jivan), Colesnicenco, Deca, Grigore (min. 40, Clara Roșu), Șodincă (min. 25, Pera), Ienovan, Laura Rus.

Antrenor principal: Sorin Brîndescu.

Pe bancă: Abrudan.

Vasas Femina Odorhei: Kajtar – Biro (min. 60, Dako), Szasz, Kiş, Gered (cpt), Barabaşi, Orban (min. 66, Mardari), Vlădulescu (min. 87, Horvath), Beno, Mitroi (min. 87, Toth), Căldare.

Antrenor principal: Vago Attila.

Pe bancă: Şandor.

Au arbitrat: Alexandru Dan Gornic (Arad) – Alexandru Gherman şi Ioan Daniel Humiţa (Timişoara).

La cald…

Sorin Brîndescu (antrenor principal Fortuna): ”A fost un joc greu, cum am anticipat, și foarte, foarte muncită această victorie, pentru care le felicit pe fete, pentru ambiţia şi dăruirea de care au dat dovadă în cele 90 de minute, pentru că am venit după o perioadă foarte încărcată, cu puțină odihnă dar patru meciuri în 12 zile. Lotul este puţin limitat numeric şi nu avem soluţii, iar greul l-a dus cam aceleaşi jucătoare. Și mai ales că am venit după un meci la Prundu Bârgăului pe care meritam să-l câştigăm, dar am făcut egal. Repet, felicit încă o dată fetele că au reuşit să se reechilibreze psihic, atât ele cât şi noi, staff-ul, să putem lupta încă 90 de minute. Pentru asta le mulţumesc încă o dată!”

– Și când veţi juca restanţa cu Piroş? ”Programat este pe 6 decembrie, vom vedea dacă se va juca. Trebuie să ne refacem fizic, psihic, trebuie să mai facem teste, iar după aceea trebuie să terminăm cu succes acest tur de campionat…”

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: