”Dublă” Velici, CSM Lugoj egalează scorul record și își mărește avansul pe 2

Recent cățărată pe locul 2 în seria vestică după victoria în deplasare la ”satelitul” Craiovei în startul returului, CSM Lugoj nu și-a creat prea multe ocazii de gol în debutul acasă în 2018 însă le-a fructificat cu eficiență contra nou-promovatei din Ghiroda, căreia i-a administrat un sec 3-0 (1-0) la capătul unui duel din etapa a 18-a în C4 derulat mai mult la mijlocul terenului.

Autori a trei victorii consecutive acasă în ultima porțiune a sezonului de toamnă, încheiată pe locul 3, două dintre acestea la zero, 2-0, 1-0 și 3-2, lugojenii și-au egalat astăzi propriul record de scor din actuala stagiune, 3-0, înregistrat și în etapele a șasea și a șaptea, acasă cu CS Nuova Mama Mia respectiv la Timișoara cu juniorii Centrului Național de Pregătire, semn că disputele directe inter-timișene chiar la priesc.

Cea de astăzi a fost abordată cu Miculescu luând loc în premieră pe banca de rezerve, dat fiind o problemă medicală în a cărei rezolvare lugojenii speră până la ora deplasării la Reșița, iar rolul său a fost preluat de sârbul Radak, Dobra fiind la rândul său titularizat față de ieșirea în Bănie, în locul lui Mărmăneanu, care astăzi l-a înlocuit la 2-0.

De fapt, dat fiind câteva accidentări care se anunță a fi de mai lungă durată, în cazul lui Fridrich, Szekely, Precupanu și Popan, gazda elevată săptămâna trecută pe locul 2 a apelat astăzi și la Andrei Sărăcin, atacant care mai evolua pentru timișeni și în sezonul trecut, respectiv la mijlocașul defensiv Gabriel Secoșan, exponent al generației 1994, care astfel a avut parte de debutul la nivelul Ligii 3.

Cu probleme ofensive semnalate prin seceta de goluri marcate în precedentele 4 partide oficiale, dintre care 3 acasă, ultima fiind pierdută cu 0-2 în fața juniorilor ”Centrului”, ACS Ghiroda a beneficiat în schimb de revenirea căpitanului Baranyi, suspendat etapa trecută în contul cartonașului roșu încasat spre finele turului contra celor din Reșița, dar și a lui Mancaș, și tot după o suspendare, Dincă fiind inclus la rândul său în primul 11, din care le-au lăsat locul de la o săptămână la alta Berivoiescu, Totic și Neamțu.

Cei aleși a juca revanșa acelui 2-2 din tur au avut parte astăzi de un gazon nesperat de bun, deși la Lugoj a plouat în noaptea premergătoare partidei de la ora 15, iar apoi și după încheierea sa, semn că vremea a ținut azi pe Timiș cu fotbalul.

Iar Gelu Velici a deschis drumul spre victoria gazdelor în minutul 34, după o incursiune pe stânga, înscriind de la 5 metri, pe lângă goalkeeper-ul nou-promovatei: 1-0.

Puține minute mai apoi, stupoare pe arena lugojeană, o altercație în urma căreia nu neapărat se impunea o dublă eliminare fiind însă astfel interpretată de centralul Sorin Vădana din Cluj, care le-a arătat cartonașul roșu adversarilor direcți Olariu și Popescu. Se întâmpla în minutul 38, în urma unui fault pe linia de la centrul terenului, într-un duel aerian în zonă laterală, survenit după o degajare a lui Gakos. Cei doi cocoși au fost aspru ciufuliți de ardelean, generând mai mult spațiu de manevră pe suprafața de joc.

Mai bine exploatate tot de CSM Lugoj, care și-a dublat avantajul tot prin Velici, în minutul 59, dintr-o lovitură liberă ușor deviată, expediată din zonă centrală, unde era faultat Bozian.

Care a semnat apoi golul trei în minutul 77, ochind cu latul colțul lung, după ce scăpa singur cu portarul. Scorul etapei, în ceea ce a fost unica victorie pe teren propriu din C4 în acest weekend.

3-0, gazdele consolidându-și locul secund prin desprinderea la 3 puncte față de urmăritoarea de pe podium, dat fiind jocul rezultatelor din cea de-a doua rundă din C4 pe 2018.

Petruescu

Urmează un duel CSM Școlar Reșița – CSM Lugoj în care cărășenii își adjudecau în sezonul trecut toate cele 6 puncte în disputele tur-retur, de astă dată timișenii având 3 în cont după acel 1-0 din tur, diferența actuală de puncte fiind de patru în favoarea elevilor lui Cosmin Petruescu, care a remarcat după victorie că ”am fost protagoniști ai unui meci foarte disputat, în compania unei formații tinere, cu un plan tactic bine definit printr-o organizare defensivă bună, și care a încercat să ne surprindă pe contraatac, avându-i în avanposturi pe Baranyi și Dincă, un amalgam de forță și viteză. Însă am obținut o victorie meritată, muncită, dar diferența este un pic cam mare față de realitatea din teren. Am demonstrat unitatea colectivului, care a pus în prim-plan interesul echipei înaintea celor personale!”

Petruescu a optat pentru un 4-4-2 cu Păduraru – Filip, Nicolescu, Radak, Roșie – Velici (84, Sărăcin), Vlădia, Dobra (65, Mărmăneanu), Bozian – cpt. (88, Secoșan), Olariu, Pădurariu (78, Grega).

Rezerve: David Filip, Miculescu, Ciubotariu.

ACS Ghiroda a început cu Gakos – Semeniuc, Lazăr, Gavriluță, Popescu – Mancaș, Saizu, Constantin Popa, Ciobanu – Dincă, Baranyi, pe parcurs intrând printre alții Totic și Neamțu.

Gruparea din Ghiroda va primi weekend-ul viitor vizita celor din Cermei iar apoi în intermediara amânată va juca la Jimbolia, rundă a 16-a din 27 martie în care lugojenii vor evolua acasă contra nou-promovatei din Lipova.

Arbitraj bun pe ”Tineretului” al brigăzii ardelene, cu excepția exagerării din minutul 38.

Rezultatele etapei, clasamentul în C4 și programul rundei a XIX-a, pe coloana datelor tehnice.  

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: