După 25 de ani

În acest an, vacanţa a reprezentat o noţiune abstractă pentru jucătorii lui ACS Poli. Aceştia au beneficiat de doar şase zile de repaus, mult prea puţine pentru o perioadă de refacere. Cum nu mai este timp pentru lamentări şi analize, s-a trecut direct la pregătiri, lotul timişorean plecând pentru două săptămâni la Poiana Braşov. În ciuda unor zvonuri întreţinute de persoane (dez)interesate că va fi adus un înlocuitor pentru Ionuţ Popa, acesta a semnat un nou contract pentru un an.

Lotul a suferit unele modificări, dacă nu structurale, cel puţin interesante. Au venit şapte-opt jucători, unii liberi de contract. În general, am reţineri pentru acest tip de jucători, dar acest aspect contează mai puţin în contextul actual. Şi la nivelul băncii tehnice a apărut o noutate care părea că trece neobservată, respectiv numirea lui Sorin Bălu ca antrenor principal la echipa a doua a clubului. În perioadă următoare vor urma meciurile de pregătire pentru omogenizarea lotului, iar din 15 iulie va începe noul campionat.

Cealaltă echipă participantă la meciurile de baraj, UTA, a avut parte de o vacanţă mai puţin liniştită. După plecarea antrenorului Laurenţiu Roşu, s-a consumat un episod neplăcut la distanţă de 25 de ani de la episodul „haina de blană”. Oamenii DNA-ului au descins în forţă şi i-au interogat pe cei din conducerea clubului pentru un motiv mai puţin clar, cum ar fi acela că arădenii ar fi încercat să îi stimuleze pe cei de la Foresta Suceava pentru a o învinge pe Sepsi Sfântu Gheorghe. Cum această partidă s-a încheiat cu victoria celor de la Sfântu Gheorghe, problema s-a mai diluat.

Acum cei de la UTA caută un nou antrenor pentru viitorul sezon şi se pare că preferinţele se îndreaptă spre Viorel Moldovan, fostul jucător al echipei naţionale a României din perioada 1994-2000, dar un antrenor fără rezultate semnificative. De altfel, acesta a fost curtat si de ASU Politehnica, dar totul a căzut, deoarece pretenţiile financiare ale lui Moldovan au depăşit posibilităţile clubului timişorean.

După cum am presupus, echipele Şoimii Lipova şi ACS Ghiroda au promovat en fanfare în Divizia C, fiecare cu două victorii din tot atâtea jocuri. Să le urăm bun venit în liga a treia!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: