După 3 înfrângeri consecutive, se vorbește despre plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca naționalei

România a fost învinsă de Austria cu scorul de 0-1, la finele unui meci în care tricolorii au atacat, dar nu au avut realizări în fața porții, iar șubrezimea din defensivă, în cele din urmă, și-a spus cuvântul. Astfel, tricolorii au egalat recordul negativ din 1996, cu 3 eșecuri la rând. Bilanțul selecționerului nu este unul deloc pozitiv: o victorie, o remiză și 3 înfrângeri.

Criticile au început să apară însă după meciul de baraj pentru Euro 2020 pierdut în fața Islandei, cu scorul de 1-2, deși obiectivul impus de federație este calificare la Cupa Mondială din 2022. Primul mesaj dur a apărut însă, după înfrângerea usturătoare din Norvegia, scor 4-0.

În acel moment, Gheorghe Hagi, le-a luat apărarea jucătorilor tineri și a transmis săgeți către federație și către selecționer, spunând că „Cine poate, să fie optimist, cine nu poate și nu e optimist, eu zic că ar fi bine să ne despărțim.România, în momentul de față, are două lucruri în care trebuie să investească. Are mijlocași și atacanți de top mondial, nu avem linia defensivă, unde trebuie să găsim. Nu zic că nu există, dar trebuie să-i găsim.”

Ianis Hagi, care a fost schimbat în minutul 64 al partidei de la Oslo, a surprins prin declarația de la finalul partidei:„Despre faptul că nu am avut ocazii trebuie să-l întrebați pe selecționer! Alergi 4-5 minute după minge și când ai mingea la picior nu mai poți să faci nimic, îți pierzi energia, suflul, poți doar să scoți un fault.”

Fostul internațional Dănuț Lupu a sărit imediat în apărarea selecționerului: ”Ianis a greșit, Rădoi i-a dat mereu încredere și l-a lăudat după fiecare meci, a încercat să îi dea încredere. Cred că Ianis a fost influențat să facă declarația aia, dar nu mă întrebați de cine. Nu era normal ca el să facă declarația aia, în contextul în care Rădoi l-a ajutat mereu și a încercat să îi dea încredere.

Sigur că lui Rădoi i-au fost adresate cuvintele astea. Ianis n-a jucat nimic în meciul ăla, dacă juca ceva, atunci putea să vorbească. Dar când nu joci nimic și mai și vorbești, eu cred că devii penibil”.

Spusele lui Lupu sunt confirmate de statistici. Cifrele lui Ianis Hagi din 2020 la echipa națională sunt slabe. În plus, Hagi nu a jucat nici un minut în cel mai bun meci făcut de prima reprezentativă în acest an, victoria cu 2-3 din Austria.

Și mai mult decât atât, fostul jucător de la Dinamo, Rapid și Brescia i-a dat o replică și lui Gheorghe Hagi: „Ai noștri unde sunt? Noi nu-i facem pe ai noștri excepționali? N-a spus cineva – nu vreau să intru iar în conflict – că avem mijlocașiși atacanți de clasă mondială?

La cât au potențial, la 35 de ani, când se lasă? Au 23-24 de ani! Păi stai puțin, dacă până la 23-24 de ani nu scoți capul, când îl scoți?” a declarat Dănuț Lupu la DigiSport.

Nici comentatorul sportivMihai Mironică nu ezitat să-l taxeze pe Hagi jr. la finalul meciului cu Norvegia: „I-am văzut pe Mitriță și pe Stanciu după meciul cu Norvegia, erau dărâmați, aproape să plângă. Ianis, relaxat, s-a apucat să trimită săgeți către selecționerul Mirel Rădoi.”

Interesant este că majoritatea suporterilor sunt încă de partea lui Rădoi sau cel puțin asta reiese din cadrul sondajului realizat de DigiSport, în care 61% dintre cei peste 20.000 de respondenți au indicat faptul că nu sunt de acord cu cei care îl contestă pe actualul selecționer.

Cu toate acestea, în presă se discută despre lista cu potențialii înlocuitori ai lui Rădoi. Ne putem aștepta ca, în curând, casa de pariuri www.888sport.ro să pregătească cotele pentru viitorul selecționer al României.

Prima variantă ar putea fi Dan Petrescu, antrenor cu un CV excelent, care a declarat de mai multe ori că și-ar dori acest post. Ladislau Boloni reprezintă o altă opțiune interesantă, în condițiile în care fostul tehnician al lui Gent este liber de contract. Gheorghe Hagi, care deși pare că este în conflict cu Răzvan Burleanu, ar putea să accepte un astfel de post. Nu în ultimul rând, există și varianta clasică, Victor Pițurcă, cel mai longeviv selecționer al tricolorilor, care a reușit să ducă România la două turnee finale (Euro 2000 și Euro 2008) în cele 3 mandate pe care le-a avut.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: