După 4 jocuri fără succes, Poli speră la mai bine acasă la Buia

Dacă e marţi, e… „Viorel Mateianu”. Au jucat în general sîmbăta, dar de 5 ori şi vinerea, în 4 rînduri duminica şi cîte o dată lunea, miercurea iar acum marţea, cu ocazia abordării celei de-a doua jumătăţi de 7 jocuri din retur, parcă pentru a nu pierde senzaţia haosului competiţional al Ligii 1. „Violeţii” atacă antepenultima „ieşire” din actualul sezon cu doar două goluri marcate în ultimele 6 ore de fotbal în care n-au învins, urmînd unei serii de 5 succese la rînd, de-o parte şi de alta a pauzei de iarnă, iar deplasarea din runda a 23-a nu şi-o doresc ca fiind o simplă vizită în Maramureş.

12: numărul golurilor primite în 6 jocuri din retur de băimăreni, care o singură dată în 2012 s-au impus fără a scoate mingea din plasă, 1-0 în 13 aprilie, cu ALRO.

Deşi patronul Marian Iancu anunţase că echipa s-ar putea retrage după derby-ul cu UTA, timişorenii îşi continuă parcursul din acest campionat. Cu un viitor încă incert, Poli întâlneşte de la ora 17, în direct pe Digisport 2, pe FC Universitar Maramureş Baia Mare, o grupare aflată la primul sezon de liga a doua şi care este pregătită de fostul căpitan al “alb-violeţilor”, Romică Buia.

7: numărul deplasărilor în B2 în care Poli a scos mingea din plasă, dintr-un total de 11 partide; cîte două a primit în chiar primele două ieşiri, la ALRO şi Bistriţa, şi n-a încasat la UTA, Deva, Râmnicu Vâlcea şi Oradea, cu FC Bihor.

După ce în debutul returului a înregistrat trei victorii consecutive, pentru Poli a urmat o serie de patru jocuri în care nu s-a mai întâlnit cu victoria. Mai mult, ultima reprezentaţie de pe stadionul „Dan Păltinişanu” s-a soldat cu primul eşec de acasă din acest campionat. Înfrângerea la limită, 0-1 cu UTA, a pus capăt unei alte serii, de-a dreptul incredibilă, de 27 de meciuri de invincibilitate în campionat în propriul fief. Anterioara formaţie care a câştigat la Timişoara a fost FC Braşov, care se impunea tot la limită, cu 1-2, în ultima rundă a ediţiei 2009/10 a Ligii întâi, programată pe 22 mai 2010.

În confruntarea directă din prima parte a campionatului, Poli s-a impus neaşteptat de greu, cu 3-2, trupa pregătită de Romică Buia fiind singura echipă vizitatoare care a marcat mai mult de un gol în acest sezon la Timişoara, lucru care nu l-au reuşit nici măcar prim-divizionarele Ceahlăul, Steaua ori Gaz Metan Mediaş, adversare ale „alb-violeţilor” în Cupa României. Zăgrean a deschis rapid scorul (în minutul 4), dar portarul Bota a restabilit echilibrul (min. 6), din lovitură de pedeapsă. Mai experimentate, gazdele s-au desprins din nou pe tabela de marcaj. Tameş a transformat un alt penalty (min. 18), iar Zăgrean a realizat dubla (min. 59). Cu un sfert de oră înaintea finalului, Dragoş a înscris ultimul gol al partidei.

Până acum, echipa lui Velcea a pierdut numai o dată în deplasare, cu Luceafărul Oradea. În rest, a înregistrat un număr identic de succese şi remize: câte cinci.

Ocupantă a locului al 11-lea în seria vestică, gruparea din Baia Mare a pierdut deja de patru ori pe teren propriu. Primul eşec l-a suferit în chiar runda inaugurală, cu FC Argeş, 2-3, golul decisiv fiind realizat de actualul jucător al Politehnicii, Rover Cîrstea. De asemenea, a căzut victimă lui FC Bihor, Gloria Bistriţa şi CSM Rm. Vâlcea, de fiecare dată cu scorul de 0-1.

Precedenta vizită a lui Poli în Dealul Florilor, pe 3 noiembrie 2001, este una de tristă amintire, maramureşenii umilind-o cu 6-0. Timişorenii aveau să fie călcaţi în picioare şi în retur, când au încasat şapte goluri. A fost ediţia în care „alb-violeţii” au înregistrat cel mai slab parcurs într-un campionat, cu o singură victorie la activ, iar băimărenii au ajuns la play-off-ul pentru promovarea în prima ligă, play-off în care nu au reuşit să treacă de Farul Constanţa.

Poli se menţine pe treapta a doua a clasamentului graţie parcursului aproape fără greşeală din tur, care i-a permis să pună o distanţă considerabilă faţă de urmăritoare. Totuşi, cu un lot în care majoritatea este alcătuită de jucători ce în debutului sezonului evoluau pentru „satelit”, în liga a treia, în timp ce jucătorii cu experienţă fie îşi fac vînt, fie sunt uitaţi pe banca de rezerve, gruparea bănăţeană riscă să piardă locul secund dacă în ultimele 7 jocuri nu va reînnoda şirul succeselor.

Mai urmează Luceafărul Oradea acasă, sîmbătă la ora 11, Chindia în deplasare, Mureşul Deva acasă, FC Argeş în Trivale, Juventus acasă şi finalmente vîlcenii, tot pe „Dan Păltinişanu”…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− opt = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: