După 50 de ani

În luna mai a anului 1969, Vagonul Arad o învingea pe UTA cu scorul de 1-0 chiar pe stadionul Francisc Neumann, dându-le mari bătăi de cap utiștilor în a câștiga campionatul Diviziei A.

Diferența dintre cele două echipe era mare, UTA era liderul campionatului, iar Vagonul se situa pe ultimul loc al clasamentului. Golul victoriei a fost marcat de Paul Stănoaia, iar vagonarii au aliniat următoarea formație: Gherghel – Mihăilescu, Pop, Mülroth, Lenarth – Mihai, Dănileț – Stănoaia, Sfârlogea, Arnotcki, Macavei.

De atunci, în nici o competiție ale echipelor de seniori Vagonul nu a mai reușit să o învingă pe UTA. Cum clubul Vagonul a dispărut de pe harta fotbalului, singura șansă de a-și lua revanșa o constituia echipa de old boys.

După aproape 50 de ani a sosit vremea revanșei. Sâmbătă, pe stadionul Motorul din Aradul Nou, în nocturnă, grație proiectului AJF Arad și al Centrului Municipal de Cultură, s-a disputat partida de old boys UTA – Vagonul. A câștigat echipa Vagonul cu scorul de 2-0, prin golurile reușite de Alexandru Anghel și Gelu Stanciu.

Ca să recunoaștem adevărul, managerul Vagonului, adică subsemnatul, a făcut o achiziție de ultimă oră, pe Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, respectiv cu Steaua Roșie Belgrad, aflat zilele trecute la Arad cu o echipă națională de juniori a României.

UTA: Roșca Adrian – Donca Dinu, Botiș Sorin, Stupar Dan (cpt.), Bâlcea Ovidiu – Oprescu Marius, Nagy Roland, Mateiaș Ciprian – Cadar Răzvan, Grădinaru Decebal, Burtea Raul.

Vagonul Arad: Dușan Marcel – Gornic Mircea, Nadiu Octavian, Belodedici Miodrag, Borlea Dan (Stanciu Gelu) – Popa Ionuț, Bogoșel Costel, Fericean Claudiu – Tămaș Alin, Anghel Alexandru, Hamza Ioan (cpt.)

Old-boys: Vagonul – UTA 2-0 / foto: sportarad.ro

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: