După o partidă agreabilă, UTA – Ripensia 2-3 (1-2)

Cu trei etape înaintea finalului de campionat al ligii a doua, cele trei echipe din zona noastră, ASU Politehnica, UTA și Ripensia, sunt deja complet scutite de emoțiile legate de retrogradare. Nu știu dacă acest obiectiv a fost unul îndrăzneț, mai ales că o nou promovată, AFC Hermannstadt, a reușit accederea în liga întâi, însă în tot cazul roșu-galbenii din Ciarda Roșie au încheiat ieșirile din Timișoara în acest sezon prin a triumfa la Șiria și a trece astfel în clasament cu un punct peste arădeni, în zona mediană.

Campionatul este unul lung, cu 38 de etape și deplasări la fel de lungi, care au implicat mari eforturi financiare. Parcă o întrecere cu două serii ar fi mai accesibilă pentru toate echipele participante. De o ieșire mai scurtă au avut parte timișorenii miercuri seară de la ora 18 la Șiria, cu ocazia etapei a 35-a în Liga 2, intermediară, iar partida UTA – Ripensia a dat câștig de cauză oaspeților, care s-au dovedit o echipă mai matură, cu un joc elaborat și cu un jucător de excepție, NDiaye Mediop, secondat de Ungureanu și Dumiter.

UTA, chiar dacă a fost lipsită de căpitanul Curtuiuș, suspendat, a început bine jocul și a reușit să înscrie relativ repede, prin Darius Buia. Și de această dată Hlistei a avut o prestație remarcabilă, el contribuind la ambele goluri reușite de arădeni.

După deschiderea de scor izbutită de gazde, treptat jocul s-a echilibrat și Ripensia a marcat două goluri într-un interval de două minute: 1-2 la pauză.

Chiar dacă în repriza a doua UTA a avut o evoluție mediocră, a reușit să egaleze, dar a primit lovitura de grație în al treilea minut de prelungiri al penultimei apariții acasă, cea finală fiind cu Dacia Unirea Brăila, după ce la încheierea acestei săptămâni va sta. Ulterior, la căderea cortinei, o ieșire la Pitești, pe când Ripensia va mai juca în deplasare pe ”Dan Păltinișanu”, cu ASU Politehnica, duel intercalat celor acasă cu Pandurii și Știința Miroslava.

*

Ionuț Popa: Am pierdut acest joc în urma unor greșeli nepermise în liga a doua.ˮ

Ciprian Urican: Am dorit să obținem puncte, ceea ce am reușit în urma unui joc spectaculos, dar uneori tensionat.ˮ

UTA – Ripensia 2-3 (1-2)

Miercuri, 16 mai 2018; stadion Otto Greffner Șiria; teren bun; spectatori: 400.

Au marcat: 1-0 Buia (min. 7) care a reluat în poartă o minge respinsă de Rădulescu la șutul lui Hlistei; 1-1 Dumiter (min. 32) cu un șut din careu după o fazî realizată de NDiaye; 1-2 Ungureanu (min. 34) cu un șut din afara careului sus la colțul opus; 2-2 D. Toma (min. 84) cu un șut din apropiere la o pasă a lui Hlistei; 2-3 Bădăuță (min. 90+3) care a reluat din apropiere o minge respinsă de Bodea la un șut a lui NDiaye Mediop.

UTA: Bodea – Polgar (min. 80, Sorato), Manea (cpt.), Roșca, Burlă – Jorza (min. 56, D. Toma), Petra, Tănase, Hlistei – Buia (min. 67, A. Iuga), D. Popa.

Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Barna, Markovici, D. Daniel, Dinculescu.

Ripensia: Rădulescu – A. Popa (cpt.), M. Toma (min. 60, Bocșan), Apro, C. Toma – Ungureanu, Tudor (min. 80, Burdeț), Stoi, Dumiter (min. 70, Bădăuță) – NDiaye Mediop, Golda.

Antrenor: Ciprian Urican.

Pe bancă: Contra, Hecsko, Mânecan, Zurbagiu.

Cartonașe galbene: Rășca, Tănase, Hlistei, A. Popa, Tudor.

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Marian Truță, Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Viorel Lolea(Reșița), Vasile Marc (Cluj).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: