E vremea socotelilor

Încet-încet ne apropiem de sfârșitul anului și implicit de sfârșitul sezonului fotbalistic. A fost un sezon în care echipa națională a reușit performanța de a se califica la turneul final al Campionatului European. Peste câteva zile vom cunoaște viitoarele adversare, atunci când reprezentanții UEFA vor băga mâinile în urnă (era să zic în buzunar) ca să stabilească grupele.

ATT_1440441395569_20150820_210310

 

Mircea Sandu s-a tot lăudat cu prietenia dintre el și Michel Platini, președintele UEFA, cel care l-a sprijinit pe Sandu când a obținut disputarea finalei Europa League la București pe Arena Națională. Noroc că cei de la ISU nu au făcut controale. Oricum Platini s-a dovedit a fi dispus să se ocupe de trafic de influență și de obținere de foloase necuvenite.

Revenind la campionatul intern al ligii întâi, să remarcăm o regrupare a primelor opt locuri în lupta pentru obținerea unui loc în play-off. Să nu fim tentați să credem că s-a nivelat valoric întrecerea. Altfel cum se explică faptul că ultima clasată, Voluntari, ține în șah prima clasată, Astra Giurgiu, chiar pe terenul acesteia?

Steaua, care a avut un parcurs cenușiu, și-a tras un nou antrenor, de fapt o revenire a fostului antrenor Laurențiu Reghecampf, cu care crede că va reuși să mai reducă din elucubrațiile lui Gigi Becali.

Nu am absolut nimic cu arbitrii noștri, dar nu pot să trec cu vederea două situații care ridică mari semne de întrebare. La partida Steaua – Craiova arbitrul Marius Avram, acest Hopa-Mitică, s-a prevalat de o recomandare a UEFA care prevede că echipamentul de protecție, respectiv casca, să aibă aceeași culoare cu echipamentul de joc. Astfel jucătorul craiovean Ivan a fost nevoit să își lase casca la cabine și să evalueze cu capul descoperit, expunându-se în mod inutil. Cum poate acest șmecheraș să treacă peste decizia unui medic, atentând la sănătatea unui jucător, numai de dragul de a-și da importanță?

Am afirmat în câteva rânduri că arbitrul Ovidiu Hațegan are două maniere de arbitraj: una pentru întreceri externe și una pentru campionatul intern. Modul în care a condus partida ACS Poli – Viitorul Constanța vine în sprijinul afirmației mele. A acordat o lovitură de la 11 metri într-o situație cel puțin discutabilă. Să iei o decizie importantă care poate hotărî soarta unei echipe, mi se pare deplasată. Spun acest lucru deoarece jucătorul polist Belu nu a avut nici un moment intenția de a juca mingea cu mâna, dacă într-adevăr mingea șutată i-a atins mâna.

În liga a doua seria vest lupta este și mai strânsă. O diferență de patru puncte separă echipa de pe locul întâi de echipa de pe locul șapte. UTA Bătrâna Doamnă, o echipă nou promovată, a avut o evoluție pește așteptări și este implicată în lupta pentru câștigarea seriei. Șoimii Pâncota, cu excepția câtorva sincope, a avut o evoluție în general bună, acumulând 26 de puncte. Din păcate, echipele cărășene, Metalul Reșița și FC Caransebeș, se zbat în mediocritate, riscând retrogradarea directă. După părerea mea, s-a ajuns în această situație datorită unui slab management.

În liga a treia, ASU Politehnica este campioană de toamnă și păstrează mari șanse de promovare. Becicherecu Mic s-a trezit târziu și a reușit în ultima perioadă rezultate notabile. Național Sebiș a pornit în trombă la fel ca în ultimii patru ani, dar se pare că și de această dată va decepționa.

În urmă cu câteva zile, clubul Old Boys UTA l-a comemorat așa cum se cuvine pe Iosif Petschovschi, copilul Freidorf-ului, care a început la Chinezul Timișoara, dar a cunoscut consacrarea la UTA. După depunerea de flori la mormântul fostului jucător a urmat un meci old boys între UTA și Elore Bekescsaba la sala Victoria din Arad. La eveniment au participat mai vechii jucători Biro, Sima, Axente, Chivu, Hristos Mețcas și Ioan Igna. Igna a venit de la Timișoara însoțit de Nicolae Secoșan, care este și acum foarte apreciat la Arad. Ioan Igna este unul care reușește apropierea din punct de vedere fotbalistic dintre Arad și Timișoara. Din nou, președintele Gyuri Vaczi jr. a asigurat buna desfășurare a evenimentului!

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: