Echipa din repriza a II-a, eficace: ASU Politehnica Timişoara – Pobeda Star Bîşnov 6-1 (1-0). Alexa: ”Am avut ritm dar și probleme când trebuie să finalizăm”

Pe o vreme foarte, foarte rece, la Baza 2 – UPT, a avut loc primul meci amical pentru  echipa din Liga 2, care a întâlnit de la ora 16 divizionara ”D” Pobeda Dudeştii Vechi, pe care a învins-o la scor. Greu a fost însă pentru alb-violeţi la întâia dezmorțire prin joc din 2021, într-o primă repriză care a durat 50 de minute.

După numai 8 minute doi ”cocoşi” s-au aprins de… frig probabil, Alexandru Munteanu l-a lovit cu palma pe față pe” bulgarul” Narcis Damian, care a ripostat printr-o lovitură mai dură peste picioarele adversarului. La care Dan Alexa a intrat ”fulger” pe teren, îndreptându-se spre meleul produs. Arbitrul și Alexa au temperat jucătorii, meciul fiind reluat fără nici o măsură disciplinară.

După trei ratări prin Axente, Ignea şi Ivanovici, gazdele au reuşit totuși deschiderea scorului în minutul 36, când Ignea i-a pasat de pe dreapta lui Petre Ivanovici, pe flancul stâng, unde a driblat şi portarul şi a înscris în poarta goală, de la 6 metri… 1-0. Pauză.

Mitanul secund, alte 48 de minute, dar cu o nouă echipă, mult mai odihnită şi avidă de goluri. Cinci înscrise. Repriza secundă a fost așadar abordată de antrenorul Dan Alexa cu o formaţie complet diferită. În minutul 61, Dorin Codrea a marcat cu capul în urma unui corner executat ca la carte de Alex Gaşpar. Apoi, la doar două minute distanţă, defensiva oaspeţilor a cedat din nou, juniorul Rareş Bîrlovean profitând de o eroare a lui Slabu, care a trimis mingea acasă, și a ridicat scorul la 3-0.

Următoarele reuşite au avut în prim-plan alţi juniori, Doru Andrei în minutul 67 şi Denis Radu (min. 70), ambii punctând din interiorul careului mic.

Cu un sfert de oră înainte de final, Pavle Radunovic, proaspăta achiziţie a violeților, a înscris pentru 6-0 din lovitură de la 11 metri, acordată pentru henţ.

Oaspeţii au redus din diferenţă cu cinci minute înainte de final, prin George Gurguş, din apropierea porţii, după ce goalkeeper-ul a respins în prima fază lovitura liberă de la 17 metri executată tare de Briciu.

În minutul 90+7, gazdele au ratat o lovitură de la 11 metri prin Manea, care a şutat slab pe lângă poartă.

Următorul amical al lui ASU Politehnica va fi joi de la ora 13 în Valea Domanului, cu CSM Reşiţa. „Ca prim test, am avut ritm, avem probleme în momentul în care trebuie să finalizăm. Din păcate avem aceeaşi problemă, mai sunt lucruri de pus la punct, dar ne interesa foarte mult să pregătim cumva meciul de joi, al doilea amical.

Le mulţumim celor de la Dudeştii Vechi pentru că au venit aici. Noi aveam nevoie de un meci, aveam nevoie să închidem un ciclu de pregătire. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor, sunt jucători tineri care m-au mulţumit foarte mult, au crescut foarte mult şi sper să crească în continuare”, a declarat Dan Alexa după joc. Antrenorul lui ASU Politehnica a mai precizat că în acest moment nu sunt vizate noi transferuri: „Mai trebuie să reintre şi Rus (n.r. Romario Rus), el face treptat pregătirea. Lui Pavle (Radunovic) am vrut să-i dăm 30 de minute, oricum la el mai durează cu actele. Ştiţi foarte bine, jucătorii sârbi au problema asta. Încercăm să ridicăm moralul atacanţilor pentru că avem nevoie. Am înscris puţine goluri în prima parte a campionatului şi asta e o problemă reală la noi”.

*

ASU Politehnica Timişoara – ACS Pobeda Star Bişnov (Dudeştii Vechi) 6-1 (1-0)

ASU Politehnica: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Sergiu Popovici, Munteanu, Casado, Ignea, Coadă, Ivanovici, Axente

În repriza a doua: Păduraru – Sofran, Bocșan, Bîrlovean (min. 65, Radunovic), Pamfile, Doru Andrei, Radu, Gașpar (min. 65, Sabin Iosif), Manea, Codrea, Plazonja.

Antrenor: Dan Alexa; secunzi: Gălan, Foale.

Pobeda: Toma – Răzvan Popovici, Slabu, Oneţ, Demian, Briciu, Sârbu, Schinteie, Boboiciov, Rusu, Grigore.

Au mai jucat: Ienovan, Paraliov, C. Bogdan, Telecican, Radovan.

Antrenor: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Stoianov, Budur, Ioan Kalapiş.  

A arbitrat Mirel Pacealoiu.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: