Echipa lui Codrea menține acasă cota 4: CSC Ghiroda & Giarmata Vii – Gloria Lunca Teuz Cermei 4-0 (1-0). FOTO + declarații

Autoare a numai 9 goluri în cele 7 partide acasă din tur, dintre care unul singur în ultimele 3 întâlniri găzduite în toamnă, însă niciodată mai mult de 3 pe meci, formația preluată din iarnă de Paul Codrea și-a menținut vineri norma de 4 reușite pe teren propriu în acest retur, precum în acel 4-1 cu ACS Dumbrăvița, prin care a furnizat scorul rundei a XVIII-a în seria vestică din C4 dar a și echilibrat din două focuri bilanțul pe ”Emilian Pavel” în acest campionat, 9 4 1 4 17-14: CSC Ghiroda & Giarmata Vii – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 4-0 (1-0).

Formația lui Paul Codrea, cu numai 19 puncte agonisite după 17 etape, ceda cu 3-0 în deplasarea efectuată la Galda de Jos după depășirea dumbrăvițenilor, dar a revenit vineri de la ora 15 la bunele obiceiuri acasă din acest retur, victorie la scor în faţa celor de la Cermei, ocupanți ai locului secund înaintea acestei a treia etape din 2019 în seria vestică. Iar succesul de astăzi îi poate inspira pe galben-albaștri la o evadare în etapele următoare din jumătatea secundă a clasamentului.

Circa 150 de spectatori au urmărit un meci în care ocupanta arădeană a locului secund a fost îngenunchiată de galbenii lui Codrea, care, ori de câte ori au şutat spre poartă, au şi marcat, tot atâtea goluri. Patru.

La cea de-a treia lovitură de la colţ, centrare Liuba şi reluare Pițuc din 7 metri, şut spre poartă… Gârlea a plonjat dar a scos mingea după linia porţii. Corect, asistentul a semnalizat ca atare… 1-0. Proteste inutile iar Gârlea se alegea doar cu un ”galben”… După un minut, şi Vezan vedea ”galben”.

Iar CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, care rata de pe punctul cu var înaintea pauzei, avea să vadă… galben în fața ochilor în mitanul secund, pe care l-a dominat, dar cele care au marcat au fost din nou gazdele.

Din nou portarul Gârlea a comis-o, degajând mingea direct la tunarul Baranyi, care nu iartă, şutând de la 18 metri direct în vinclu, 2-0 în minutul 70.

Din nou lovitură de colț, al cincilea corner pentru gazde, centrare perfectă a lui Mancaş şi reluare a lui Pițuc din 9 metri, în stânga lui Gârlea… 3-0.

Se indicau 4 minute de prelungiri, iar cei care înscriau erau tot galbenii timișeni, tot după o centrare din corner. A lui Giuricici, omul potrivit la locul potrivit, Cosmin Saizu, înscriind cu capul din 7 metri, în dreapta portarului. Mingea lovea bara şi intră în plasă.

4-0, un scor neaşteptat, cum a fost de fapt şi cel din prima etapă pe 2019, cu ACS Dumbrăviţa. Urmează sâmbătă ieșirea la Chișineu Criș, iar pentru Gloria, jocul acasă cu cei din Sebiș…

*

CSC Ghiroda & Giarmata Vii: Raul Barbu – Horcea, Bocşan, Hotca (min. 78, Saizu), Liuba – Jichici, Ilan, Piţuc, Budur (min. 83, Giuricici), Mancaş, Alexandru Baranyi (cpt).

Antrenor:Paul Codrea.

Rezerve: Markos Gakos – Cosmin Saizu, Marco Giuricici, Andrei Țugui, Sorin Sofran, Lazăr.

Au lipsit: Ghinescu, Gavriluţă, Cluci.

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor (min. 70, Iuga), Sabău (min. 55, Matiş), Ciubotariu, Mager (min. 66, Gruiescu), Vezan, Prună (min. 55, Vlad), Deta, Capătă.

Antrenor: Radu Anca.

Rezerve: Stănilă, Dolga, Matiş, Iuga, Mihuţa şi Vlad.

Au arbitrat: Răzvan Lădar (Zalău), ajutat la cele două linii de Cristian Bumb şi Andrei Bumba (ambii din Hunedoara). Observator de arbitri Lucian Glogoviceanu (Reşiţa), iar delegat de joc Nicolae Dima (Gorj).

*

La cald…

Paul Codrea (antrenor principal Ghiroda): ”Sincer, nu mă aşteptam la un scor precum acesta, având în vedere că întâlneam echipa de pe locul doi. În schimb, mă aşteptam la o prestaţie bună din partea jucătorilor mei, pentru că toată săptămâna au muncit bine, şi am înţeles lecţia primită de la Galda. Ne bucurăm astăzi şi apoi vom continua să muncim, pentru că nu vreau să se repete ce s-a întâmplat în ultima deplasare. După părerea mea, momentul psihologic a fost ratarea acelui 11 metri de către oaspeţi la finalul primei reprize. Dacă egalau, meciul ar fi fost mult mai greu. Această serie este una foarte echilibrată, fără valori ieşite din comun, oricine poate încurca pe oricine. Sperăm să ne revenim, să legăm nişte rezultate utile la rând, pentru că dacă alternăm victoriile cu înfrângerile, nu realizăm nimic. Îl felicit pe Norbert Varga, pentru că încă joacă la cei 39 de ani, e mai în vârstă ca mine. Şi eu m-am retras în urmă cu şapte ani… Are şi un fizic bun, îi doresc să o ţină tot aşa, să-l depăşească pe Totti. Ne pregătim în continuare serios şi mergem tot înainte”.

Radu Anca (antrenor principal Cermei): ”Dacă nu tratezi fotbalul serios, te pedepseşte, şi astăzi noi nu prea am tratat meciul cum trebuie. Le-am spus înainte de meci că este o partidă grea. Ghiroda e cu cuţitul la os şi este în partea de jos a clasamentului. Adversarii noştri au avut altă atitudine şi o determinare fantastică, au meritat victoria. Ne aşteaptă un nou meci dificil contra Sebişului, vom încerca să scoatem maximum din acea partidă de acasă. Sunt foarte nemulţumit de unii jucători, mă refer la Gârlea, voi avea o discuţie cu el în zilele următoare şi vedem ce e de făcut”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: