Eduard Pap, după modelul Pantilimon? „Doresc ca de la Poli să plec la o echipă mare afară”

Eduard Pap, portarul încă junior lansat de FC Marcel Baban Jimbolia, a spus la prezentarea sa în această dimineaţă în faţa mass-media că a ales cu inima şi că doreşte să joace la Poli, cum s-a referit la ACS Poli Timişoara, cu care speră să promoveze în Liga 1, ca rampă de lansare spre „o echipă mare afară”, aşadar după modelul altui goal-keeper trecut pe „Dan Păltinişanu”, Costel Pantilimon.

Eduard Pap, portarul de 17 ani achiziţionat de ACS Poli Timişoara, împreună cu conducătorul Călin Rosenblum (foto: Sebastian Tătaru)

„Cred că este cel mai uşor transfer de pînă acum”, s-a referit directorul sportiv Călin Rosenblum la aducerea portarului junior selecţionat deja la nivel juvenil şi sub tricolorul României, admiţînd însă totodată „peripeţiile” avute de Pap pînă la semnarea cu secund-divizionara de pe Bega: „Este un transfer foarte bun pentru că este un jucător de perspectivă, încă junior şi cu atît mai mult că este din zona noastră”.

Pap, care n-a mai prea jucat în turul de campionat din toamnă pentru FC Marcel Baban Jimbolia, fiind mai mult purtat prin străinătate, în vederea perfectării unui transfer, şi fiind mai mult pe la loturile naţionale, a semnat un contract pînă la data de 30 iunie 2013, cu drept de prelungire pe o perioadă de 3 ani de zile, conform ofertei propuse încă de pe-acum de clubul timişorean, Rosenblum explicînd că înţelegerea pînă în vară a ţinut cont de faptul că un prim contract poate fi semnat doar pînă la încheierea perioadei de juniorat.

Portarul cu convocări şi apariţii în trusoul juvenil al României a explicat că este conştient de responsabilitatea indusă de apărarea porţii timişorene într-o deplasare la Arad, pentru derby-ul cu UTA, dar că nu simte o presiune psihologică aparte, din contră, declarîndu-se optimist: „Cred că ne vom impune la Arad şi în cursa promovării. Am găsit aici un grup foarte unit, ca o familie, şi îmi pare foarte bine că am ales să joc aici”. 

Pap, care din toamnă încoace a fost mai mereu subiectul unui transfer în străinătate, la cluburi din Germania sau Olanda, după ce intra iniţial în vizorul lui Marcel Răducanu, şi care s-a antrenat în această iarnă şi cu FC Vaslui, a mai explicat că „pentru mine condiţiile sunt mai bune la Poli decît la FC Vaslui. N-am fost mulţumit de ceea ce a fost la Vaslui, de ceea ce am întîlnit acolo, şi nu este vorba de concurenţă, pentru că nu mă sperie concurenţa, şi pentru mine este mai bine la Poli”.

Eduard Pap, de la FC Marcel Baban Jimbolia la ACS Poli Timişoara

Pap a repetat că „sunt foarte mulţumit de faptul că am ajuns aici şi sper ca din vară să semnez şi contractul pe 3 ani. Am ales cu inima, doresc să joc la Poli şi sper să promovăm în Liga 1”, conducătorul clubului timişorean, Călin Rosenblum, punctînd că juniorul „are un avocat care se ocupă de interesele lui” şi că „eu zic că ne vom înţelege în vară. În primul rînd va fi vorba de voinţa jucătorului”.

Care Pap a recunoscut că „depinde doar de mine şi îmi doresc să apăr meci de meci. Iar vreau ca de la Poli să plec la o echipă mare afară”, mai răspunzînd întrebărilor şi prin a puncta că „din alte motive n-am rămas la un club din străinătate, nu depindea de mine”.

Nu s-a specificat deloc dacă Pap va fi sau nu implicat în convocările la echipa de juniori A a clubului timişorean, care, cel mai probabil, va avea un calendar de primăvară suficient de stufos după încheierea returului pentru a-i oferi şi un alt gen de meciuri oficiale totuşi încă juniorului.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: