Egalați de două ori, piteștenii preiau de fiecare dată conducerea la fel de prompt: ASU Politehnica vede roșu și negru, 2-3 (1-2) cu FC Argeș

A fost altceva ca oră de start, adecvată duminică de la 19:30 pentru un duel direct alb-violet, și a fost cu totul altceva după 0-1, 0-0 și 1-0 acasă și ca goluri marcate într-un meci găzduit în noul campionat de ACS ASU Politehnica Timișoara, 2-3 (1-2) cu Fotbal Club Argeş, piteștenii contracarând din start printr-o rapidă reușită tendința bănățenilor de a începe tare și preluând apoi din nou conducerea chiar și mai prompt, reacție la egalările izbutite de amfitrioni.

ASU Politehnica și-a pus speranțe să lege 3 victorii în Liga 2 cu ocazia primirii neînvinsei FC Argeș în fața a circa 2.000 de spectatori, dintre care multe sute de fani viola dar și câțiva suporteri veniţi de la Piteşti, însă s-a ales în schimb cu cea de-a treia înfrângere în 6 runde prin încasarea a 3 goluri, cu unul mai puțin decât primise în primele 450 de minute ale noii campanii.

Iar după cum au primit ”violeții” timișoreni golurile, în debutul jocului iar apoi cu câte 11 minute înaintea încheierii fiecărei reprize dar mai ales de fiecare dată puțin după ce au egalat, se poate estima fără teama de a greși că n-a mai fost să fie seara bănățenilor, așa cum era cazul în precedenta reprezentație acasă, cu nou-promovații din Cluj. În plus, cel de-al treilea gol încasat, în urma egalării semnate din lovitură de la 11 metri, a fost de fapt un autogol, al lui Ioan Mera, ca o completare pe linia implacabilei conturări a deznodământului unei dispute demarate pe soare și încheiată sub nocturnă.

Lovitura de start a partidei televizate ca penultim meci al rundei a șasea au avut-o oaspeţii alb-violeți de astă dată în roșu și negru, prin Alin Buleică şi Raul Costin, vizitatorii atacând în repriza I spre foarte micuţa lor galerie de susținători din Trivale, activă în a lansa la rândul ei săgeți spre FRF, precum procedau recent din aceeași potcoavă susținătorii clujenilor dar și în tandem fanii poliști.

Și nu mult le-a luat regățenilor cu antrenorul suspendat Emil Săndoi solitar în tribuna a II-a să finalizeze cu succes prima acţiune mai convingătoare, purtată pe stânga de Şerbănică, autor al unei centrări în careu la care Buhăescu a punctat cu capul, de la 10 metri lateral, spre colţul lung: 0-1 în minutul 7.

ASU Politehnica miza pe un nou start blitz precum în meciul contra clujenilor, în care marcau unicul gol decisiv și suficient cam tot pe-atunci, dar s-au trezit conduși, ca o răsturnare a planurilor.

Apoi, în minutul 16, Raul Costin l-a lovit cu cotul în faţă pe Mera, la centrul terenului, dar a scăpat uşor doar cu cartonaşul galben, iar după mijlocul reprizei I ”violeții” lui Cosmin Petruescu au restabilit egalitatea, la o recentrare în careu a lui Vidrășan, cu capul de pe linia de tuşă, spre Mera, care la rândul său a trimis cu capul spre colţul lung, finalitate a unei lovituri libere executate de Ignea de la distanță: 1-1. Era pentru prima oară în acest campionat ca ASU Politehnica să egaleze, ceea ce nu putea conferi decât speranțe…

Însă după numai alte 5 minute bucuria gazdelor s-a dovedit a fi zadarnică, acelaşi Buhăescu învingându-l și cu un şut de la 15 metri pe tânărul portar Murariu, într-o zi mai șovăielnică: 1-2.

Deși conduși pentru a doua oră în repriza I, poliștii ar fi putut totuși egala în ultimul minut înaintea pauzei, însă centrarea lui Bilia nu a fost fructificată de Plămadă, care a şutat slab în dreapta portarului, dar şi pe lângă poartă.

Deloc demobilizată de golurile încasate, cel de-al doilea cu riscul de a turna plumb în picioare, ASU Politehnica a inițiat în mitanul secund un asediu la poarta oaspeţilor argeșeni, concretizat în minutul 75, când timișorenii au reuşit din nou egalarea, meritat, prin Gelu Velici, marcator acasă și în precedenta partidă, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault comis asupra lui Cherecheş de Grigore Turda. Velici a executat în stânga portarului şi a restabilit egalitatea: 2-2.

Însă din nou aceeaşi poveste, bucurie de foarte scurtă durată pentru amfitrioni. Mai aveau oare tăria psihică și resursele pentru a reveni și pentru a treia oară, în ultimele doar 11 minute?

Oaspeţii au fost ajutați în lovitura finală de execuția nefericită a lui Ioan Mera, cu capul în propria poartă sub presiunea duelului cu Buleică, la o lovitură liberă de la circa 35 de metri, executată de Panait.

Respectivele resurse ar fi fost totuși, prin prisma aspectului că la fel de bine ar fi putut fi și 3-3 în ultimele zece minute de joc, când Velici a obținut o lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe poartă, și tot el a executat bine, în stânga portarului, dar nu la perfecție, mingea lovind stâlpul porţii. Semn că nu era într-adevăr seara timișorenilor.

Indiciu completat în cel de-al doilea minut de prelungiri din cele 5 arătate de arbitru, când cel mai bun jucător al piteştenilor, Buhăescu, a comis henţ în careu dar cavalerii fluierului au lăsat jocul să continue, încheindu-se 2-3, roşu și negru în ochii gazdelor de pe ”Dan Păltinişanu”, pe care vor reveni și miercuri seară, contra Ripensiei. Iar apoi alte dueluri cu grupări regățene, la nou-promovata din Ploiești, care va juca și aceasta miercuri o restanță acasă din runda a V-a, cu Chindia, respectiv pe teren propriu cu argeșenii din Mioveni.

*

ASU Politehnica: Murariu – Bilia (min. 83, Nicolescu ), Scutaru, Mera – cpt., Cherecheş – Vidrăşan, Alin Ignea – Bedea (min. 60, Bănică), Bozian, Plămadă (min. 60, Lazea) – Velici.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă:  Munteanu – Ghinescu, Miholca, Cojocaru.

FC Argeş: Ureche – Turda, Gugu, Hreniuc – Şerban (min. 89, Tăbăcariu), Costin – cpt. (min. 83, Vişa), Panait, Şerbănică – Buleică (min.72, Oancea ), Buhăescu, Tofan.

Antrenor:  Valentin Năstase, înlocuitor al lui Emil Săndoi, ”principal” suspendat.

Pe bancă: Popescu – Barbu, Alin Popa, Nilă.

Au arbitrat: Cristian Omar Dumitrică (Craiova ) – Marius Bălan (Dej-Cluj) şi Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Arbitru de rezervă Răzvan Lădar (Zalău – Sălaj). Observator de arbitri Cornel Corocan (Reşiţa), iar delegat de joc Vasile Rad (Arad).

Rezultatele etapei a 6-a, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Prim calup de fotografii, în consemnarea viitoare urmând GALERIA FOTO…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: