Egalați de două ori, violeții întrec juniorii prin golul lui Peter, de portar: ACS Poli – Fortuna 3-2 (2-1)

Ceea ce n-au izbutit în primele 4 apariții din noul sezon, alb-violeții timișoreni din Liga 3 au reușit succesiv în ultimele câteva zile, victorii legate în Liga 3, mai întâi în weekend în deplasare în județul Arad, apoi astăzi după-amiază pe o vreme câinoasă de toamnă, într-o restanţă din etapa a IV-a, reprogramată de la ora 15 pe ”Electrica”, unde vor mai juca și vineri în runda a șasea. Cu primele goluri marcate acasă în noul campionat, și întâiul triumf în propriul triumf, dar abia după ce au fost egalați de două ori de junii vizitatori fără mulți componenți: ACS Poli – Fortuna Becicherecu Mic 3-2 (2-1).

Victorie la limită obţinută de fosta prim-divizionară în restanța amânată din urmă cu circa 10 zile și difuzată video în direct pe media socială, nou duel timișean în compania junilor rodați la Fortuna de ASU Politehnica Timișoara, care au avut nu mai puţin de 6 absenți, tineri în carantina dictatorialelor impuneri actuale fără justificări pertinente științifico-medicale, alţi doi titulari, și anume Alex Prodana şi Ilie Velcan, jucând accidentaţi. De fapt, Velcan a și egalat a doua oară pentru junii aflați la a doua deplasare la rând în care înscriu de câte două ori dar și la cea de-a treia apariție consecutivă pierdută, egalare după care a și fost înlocuit.

Dănuţ Bilia a deschis scorul pentru ACS în minutul 7, Claudiu Matiş preluând din nou conducerea pentru ”violeți” tot până la pauză, în minutul 37, după ce Ralf Kuhn egala în minutul 29. A mai egalat așadar încă o dată și Ilie Dragoslav Velcan, în primul sfert de oră din partea secundă, în minutul 57, Patrik Peter având însă ultimul cuvânt puțin peste alte zece minute, la mijlocul reprizei a II-a: 3-2 în minutul 68. Golul victoriei a fost marcat cu largul concurs al portarului, care a atins mingea.

Din minutul 87, gazdele au rămas în 10 jucători, Salhi fiind eliminat pentru acumularea de cartonaşe galbene.

A fost cel de-al șaselea duel direct timișean din totalul de 10 programate în turul acestui campionat din Seria a VIII-a în Liga 3, după Avântul Periam – ACS Poli 1-1 și CSC Dumbrăvița – Fortuna Becicherecu Mic 3-0 – în etapa I; Fortuna – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-0 în runda a II-a; Periam – Dumbrăvița 1-1 în etapa a IV-a și Ghiroda – Periam 4-1 în runda a V-a. Trei dintre acestea, adjudecate de gazdele din Dumbrăvița, Ghiroda și Timișoara, trei încheindu-se la egalitate. Proximele dispute din aceeași gamă, în etapa a VII-a, din 24 octombrie, săptămâna viitoare, și anume CSC Dumbrăvița – ACS Poli și Fortuna – Avântul Periam. 

Până atunci însă, în runda a VI-a, vineri de la ora 15, urmează ACS Poli – Progresul Ezeriș, Fortuna fiind programată sâmbătă la Cermei. Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

*

ACS Poli: Popeț – David Bălace (min. 70, Daminescu), Bilia, Hecsko, Rosenblum – Salhi, Sporin – Dincă, Peter, Călin – Matiș (min. 70, Foldi).

Antrenor: Silviu Bălace.

Pe bancă: Toma – Chiriac, Toboşaru, Murariu, Buzdugan, Stoia, Plută.

Fortuna: Toroc – Bot, Eperieş, Ehling, Gaşpar, Alex Prodana (cpt), Velcan (min. 62, Ursu), Kuhn (min. 80, Huminic), Periat, Icma, Stemate.

Antrenor: Iulian Prodana.  

Au arbitrat: Alexandru Gornic (Arad) – Daniel Dragoş Popa şi Alin Revnic (Cluj Napoca). Observator de arbitri Cosmin Danciu (Hunedoara), delegat de joc Ionel Poclid (Timişoara). 

Iulian Prodana (antrenor principal Fortuna): ”Din punctul meu de vedere un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil, cu toate că am avut situaţii mai clare de gol, pe care nu am reuşit să le fructificăm. Din păcate am primit două goluri din faze fixe, din cornere, iar al treilea la o greşeală a portarului, care a vrut să o prindă şi cred că a atins mingea; a intrat în poartă. Sincer, m-a interesat foarte mult atitudinea şi voinţa băieţilor pe acest teren foarte greu, pentru care eu i-am felicitat la sfârşitul meciului, în vestiar. Toate meciurile pe care le vom juca în continuare le tratăm cu maximă seriozitate, nu ţinem cont că jucăm cu adversari care sunt cu 5-10 ani mai mari, chiar şi mai mult decât băieţii mei. Doresc ca toţi să vină la treabă, că avem nevoie de ei”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: