Egalați, ”verzii” se desprind abia pe final dar tot înscriu de 3 ori junilor, precum în tur: Fortuna Becicherecu Mic – CSC Dumbrăviţa 1-3 (0-1). Prodana: ”Se vede creșterea de la joc la joc”. Smaranda: ”Plecarea neașteptată a lui Sorin Bălu și-a pus amprenta, băieții au avut trac”

Celor zece dueluri directe timișene din turul seriei vestice în Liga 8, disputat până săptămâna trecută, li s-au adăugat vineri încă două în etapa de adio pe 2020, la startul returului, iar favoriții mai bine clasați au copiat și de la ora 14 pe ”Comunalul” din Becicherecu Mic norma de 3 goluri administrată în 12 septembrie junilor alb-violeți rodați la debutul divizionar sub culorile Fortunei, însă abia după ce au fost egalați în repriza a II-a, desprinzându-se abia pe final. Într-adevăr, la numai două luni și 10 etape de campionat s-a limitat în mod forțat și prin constrângere parcursul competițional ”de alertă” al divizionarelor C, o mostră a sabotării sportului sub perfide pretexte fără acoperire științifico-medicală, iar astfel sunt nevoiți să crească și noi generații ale fotbalului intern, în sunet de falsă alarmă, dar foarte asurzitoare, captându-ți atenția. O toamnă a plângerii, cu ”cazuri” generând discontinuitate în pregătiri și amânări de jocuri, căci da, junii vor mai avea de bifat și miercuri, tot acasă de la ora 14, o restanță cauzată de ”teste” și ce-o mai fi aia cu eticheta ”pozitiv”, interpretare a ”împărăției”, a se citi tineri clinic sănătoși și apți de efort dar bruiați de perdeaua de fum pe nume ”virusare”. Mai bine zis nițică bruiere electromagnetică a ”tranzistorului”… ACS Fortuna Becicherecu Mic – CSC Dumbrăviţa 1-3 (0-1).

S-au revăzut așadar două formații cărora nu le-a mers prea bine în toamna falselor alarme ”de alertă”, alb-verzii strângând puncte sub baremul propriilor așteptări, bântuiți fiind și de anumite nemulțumiri din bucătăria internă, iar juniorii rodați la Fortuna fiind bâzâiți constant de mania ”testărilor” fără nici cea mai mică justificare, o incompatibilitate între menirea RT-PCR, explicată ca la grădiniță de însuși inventatorul său laureat al Premiului Nobel pentru creația sa, în sensul că n-are rolul de a diagnostica și detecta infecții virale, și scopul pentru care a fost deturnată. Descurcă-te în această dictatură pseudo-medicală cum poți, o victorie în sine fiind intrarea pe teren…

O problemă derivă de-obicei din alta, conform resortului cauză-efect din lanțul slăbiciunilor, iar răsturnarea peste cap a ciclurilor normale de pregătire, dat fiind deranjul cu ”testele” și așa-zișii ”pozitivi”, a indus complicații ale buletinului medical asociat vieții sportive, astfel încât, cu toate că junii sub îndrumarea lui Iulian Prodana au scăpat pare-se totuși și în cele din urmă de ”carantină” și restul constrângerilor tiraniei în devenire, în schimb au dat de accidentări, ca de exemplu Dragoş Eperieş, Mădălin Ursu, Mihai Jorza sau Alex Trifa, pe când Cristodulo, nerefăcut, a intrat în minutul 88, ca înlocuitor al lui Alex Prodana, și el accidentat, asta după ce Ehling a intrat și el nerefăcut încă din minutul 58.

Juniorii Fortunei, al treilea joc cu gol la seniori în C8, dar mai au un meci restant

Dar cu folos, căci Robert Ehling a egalat în minutul 60, merit major al juniorilor, de a juca de la egal la egal vreme de 80 de minute cu o pretendentă inițială la podiumul seriei, chit că reușita s-a înscris în norma mediană a unicului gol înscris de Fortuna la fiecare două etape. A fost primul după 4 etape, cu mențiunea că juniorii nu înscriau în 6 runde ale turului, punctând în schimb de câte două ori în anumite înfrângeri, cu 8-2 la Chișineu Criș și 3-2 la ACS Poli. A treia lor apariție cu gol a campionatului, a patra punând la socoteală și eliminarea din Cupa României.

A absentat personal și de la oaspeţi, antrenorul principal Sorin Bălu deja plecat de tot, iar din motive medicale Andrei Ştefan, Răzvan Rus și Costel Zurbagiu, Eduard Soare luând calea străinătății.

Iar gazdele mai fragede s-au ţinut tare în faţa ”verzilor” de la Dumbrăviţa, cu excepția golului de la mijlocul primei reprize, în minutul 23, marcat de Andrei Piţuc din apropiere, la o aglomeraţie în careu: 0-1. Și mai tare la reluare, când junii lui Prodana senior au căpătat curaj suplimentar iar în minutul 60 au reuşit egalarea, în urma unui corner executat de Alex Prodana şi fructificat de Robert Ehling, lat din apropiere… 1-1.

Avea să se contureze oare o surpriză, chit că oaspeţii favoriți dominau teritorial? Mult nu a lipsit…

Căci golul 2 pentru vizitatori a venit târziu, în minutul 80, printr-o torpilă de la 22 de metri a lui Andrei Făgărăşanu, nu altfel decât în vinclul porţii apărate de Casian. Chiar și așa, două minute mai târziu gazdele puteau egala după o combinaţie între Bîrlovean şi Alex Prodana, ultimul greşind de puţin ţinta, din apropiere, şut milimetric pe lângă bara din stânga a porţii lui Miklos jr.

Iar pe acest fond de pressing la poarta ”verzilor”, în urma unui contraatac, oaspeţii au înscris golul trei prin Andrei Pituc, ”dublă” în ultimul minut de joc, prima dublă de când evoluează la CSC Dumbrăviţa: 1-3.

După 3 eșecuri la rând, al treilea succes în deplasare în zece etape…

Rezultatele și programul rundei a X-a în C8, pe coloana clasamentelor.

*

Fortuna: 12. Ștefan Casian – 2. Florin Mintaş, 3. Rareş Bîrlovean, 4. Robert Stemate, (min. 82. Cosmin Huminic), 5. Denis Bot, 21. Alexandru Prodana (min. 88. 11. Demetris Cristodulo), 10. Alexandru Gaşpar (cpt), 17.Ralf Kuhn, 8. Andrei Periat (min. 58, Robert Ehling), 6. Maximilian Icma, 13. Ilie Velcan.

Antrenor: Iulian Prodana.

Pe bancă: Paul Toroc.

Accidentaţi: Mihai Jorza, Mădălin Ursu, Dragoş Eperieş, Alexandru Trifa.

CSC Dumbrăvița: 1. Robert Miklos – 25. Dan Motreanu, 4. Laurenţiu Telescu (cpt), 24. Cristian Podină, 16. Dragoş Coroiu –  8. Mihai Udrea, 11. Petrişor Jichici (min. 75. 9. Marco Enciu), 19. Răzvan Moraru, 18. Alex Piţuc, 20. Andrei Mura (min. 75, Octavian Drăghici), 17. Andrei Făgărășanu.

Antrenor secund locțiitor interimar: Daniel Mărtinaş.

Pe bancă: 22. Arpad Miklos, 5. Bogdan David, 3. Răzvan Andrei, 14. Bogdan Ferţu,

Arbitri: Mihai Domşa (Alba Iulia) – Emeric Tocai şi Ioana Nistor (ambii din Sibiu). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad), delegat de joc Florian Mierea (Timişoara).

Declaraţii…

Iulian Prodana (Fortuna): ”Un rezultat de egalitate era mult mai just, dar sunt mulţumit de atitudinea băieţilor, foarte montaţi, uniţi, și chiar s-au dedicat sută la sută în joc. Se vede o creştere de la meci la meci!”

Mădălin Smaranda (antrenor cu portarii la CSC Dumbrăviţa): ”A fost o situaţie de conjuctură, fiind interimar cu Mărtinaş la acest joc. Am obţinut o victorie în final, cu o echipă de copii care arată bine, au avut determinare, au fost ambiţioşi, chiar am fost egalaţi. Acest trac al băieţilor, ei bine, şi-a pus amprenta plecarea neaşteptată a antrenorului principal Sorin Bălu. Acum a venit vacanţa și vom trage linie pentru a vedea ce vom face mai departe…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: