Electrica se califică la zonalul juniorilor D câştigând chiar pe arena Francisc Neumann: 3-1 (2-1) la UTA

O formaţie plimbată deja pe drumuri europene, şi la categorii mai mici de vârstă, trecând inclusiv pe Wembley cu ocazia Danone Cup 2013, a răsturnat astăzi soarta calificării din faza interjudeţeană a Campionatului Naţional de juniori D impunându-se tocmai în faţa galeriei multiplei campioane naţionale UTA, care a declanşat fiesta din minutul 10 al partidei generaţiei 2001, disputată în fieful clubului de pe malurile Mureşului.

Electrica 2001 la ora Danone Cup 2013, pe Wembley

 

FC Electrica 1869 Timişoara, generaţia de 2001, a câştigat în această după-amiază cu 3-1 (2-1) returul fazei interjudeţene cu arădenii, după ce a fost iniţial condusă, din minutul 5, Hussein Bahid Azari, Andrei Cărăbaş şi Lucian Vidican înscriind apoi golurile reuşitei roş-alb-albaştrilor lui Marius Nichitean, în deplasare.

Timişorenii de lângă Gara de Est s-au impus în alcătuirea Daminescu – Braşoveanu, Vidican, Paşcu, Szabo – Buşu, Morariu, Vicol, Cărăbaş (Dreţcanu) – Vahid Azari, Miculescu, pe bancă rămânând Hădărugă, Mohorâta, Jigmul, Badea şi Chevereşan.

Electrica a avut şi câteva indisponibilităţi, ultimul adăugat pe listă fiind Robert Popeţi, accidentat la ultimul antrenament înaintea returului, ieri, o entorsă, după ce a jucat în tur. Nichitean n-a putut aşadar conta nici pe Şofran, Bînzar sau Periat.

Meciul de pe „Francisc Neumann” a beneficiat de o atmosferă remarcabilă pentru un meci de tineri de 13 ani în România, galeria lui UTA intrându-şi în rol la disputa juniorilor D, una cu durata de 2×30 minute, pe suprafaţa de joc de 72/62 metri, practic între cele două careuri, dar la porţi mari.

Revanşa cu 3-1 de la ora 17 a venit după ce sâmbătă Electrica era condusă de două ori în propriul fief, 2-2 (1-1) cu UTA, Vicol egalând din lovitură de la 11 metri, iar apoi şi Vidican. Cu acea ocazie Nichitean a utilizat aproximativ acelaşi 11, doar portarul Popeţi, accidentat între timp, lăsând astăzi mânuşile deoparte.

Iar după acest hop trecut cu bine, în weekend urmează zonalele, constând în 6 grupe a câte 4 formaţii, din care se vor califica în semifinalele triunghiular prima clasată din fiecare serie. Iar Electrica va fi însoţită la zonal şi de LPS Banatul Timişoara, sub comanda lui Flavius Nastor, care s-a impus astăzi şi în revanşă, cu 2-1 (1-1) în dauna lui CSŞ Caransebeş, prin reuşitele lui Vlad Bîte, în minutele 6 şi 60, după ce triumful cu 2-0 (1-0) de sâmbătă, din manşa I, disputată în deplasare, era punctat de Marco Buga şi Denis Stanciu.

Nastor i-a aliniat astăzi pe „Banatul” pe Leca (31, Ruxanda) – Ilan, David, Volosciuc, Ilinca – Buga (Filip), Deneş, Rochian, Piţuc (Gruia) – Bîte, Stanciu (Rusu), pe bancă rămânând Nacu, Honceriu, Miţu şi Dobre. Pentru conformitate, Filip este nimeni altul decât fratele mai mic al dinamovistului Steliano Filip, ex-multiplu campion naţional juvenil cu LPS Banatul (1994).

Două înlocuiri în 11-le de start faţă de partida tur, Piţuc fiind titularizat şi Rusu pornind de pe bancă, iar Leca şi Ruxanda punând mâna pe mânuşi, după ce Dobre apăra la Caransebeş, inclusiv un penalty, în minutul 60.

De notat că Electrica şi „Banatul” şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat respectiv în play-off, în plus elevii lui Nastor mai cedând şi lui Porto Bega, în chiar prima etapă a stagiunii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: