Electrica Timişoara, locul 2 în Slovacia la U13, la Fragaria Cup 2014

Electrica Timişoara, care a aliniat formaţii la cele mai multe categorii de vârstă, sub 9 ani, U11 şi U13, dintre cele 3 cluburi de pe Bega aliniate la cea de-a 13-a ediţie a tradiţionalei competiţii estivale internaţionale de juniori găzduită de Presov, în Slovacia, sub numele de “Fragaria Cup”, a avansat cu una dintre echipe până în finala grupei sub 13 ani, fiind vorba despre o fostă multiplă laureată a întrecerii din ţara central europeană.

Grupa de 2001 a clubului de lângă Gara de Est, absolventă a competiţiei interne a juniorilor D şi câştigătoare în trecut la Presov, la categorii inferioare de vârstă, nu s-a oprit decât în finala categoriei U13, cu 24 de echipe la start, alb-albaştrii cedând în ultimul act în faţa compatrioţilor de la Sporting Juniorul Vaslui. Până acolo, timişorenii s-au clasat pe locul 3, din 8 formaţii, în grupa preliminară, în care au acumulat 15 puncte, golaveraj 19-10, şi au trecut în eliminatorii de echipe din capitale de ţări central europene, 2-1 cu UKS Varşovia Warszawa şi 3-0 cu Testverisol Budapesta.

Electrica s-a clasat pe locul 4, din 8 echipe, în grupa preliminară a categoriei sub 11 ani, acumulând 12 puncte, cu golaverajul 12-3, grupa de vârstă U11 fiind printre cele mai disputate, cu 41 de formaţii la start. Cea de-a treia garnitură a Electricii, la categoria sub 9 ani, s-a situat a patra în grupă, tot din 8 echipe, cu 11 puncte (golaveraj 16-12).

Tot la U9, cu 51 de formaţii la start, CFR Timişoara a aliniat două garnituri, clasându-se pe locul 4 în grupe diferite, din 8 respectiv 9 echipe, cu 11 respectiv 7 puncte. Fortuna Minsk a câştigat întrecerea celor sub 9 ani, pe podium mai urcând Tukums, din Estonia, şi CS Junior Braşov.

CFR Timişoara a avut alte două grupe şi la U10, între 48 de echipe la start, clasându-se pe locurile 4 şi 6 în seriile preliminare, cu 15 (15-6) respectiv 5 puncte, golaveraj 4-18. Tâmpa Braşov, urmată de gazda Tatran Presov şi Atletico Arad, a câştigat întrecerea juniorilor sub 10 ani.

În fine, cei mai micuţi dintre timişoreni prezenţi la întrecerea slovacă reunind 231 de echipe din 16 ţări au fost alb-negrii de la ACS Poli, din generaţia 2006, care s-au oprit în optimi de finală, la lovituri de departajare, 1-1 şi 1-3 cu Matejka Kinder Team, din ţara gazdă. Tot în fazele eliminatorii ale întrecerii sub 8 ani, cea mai mică dintre cele 8 categorii la Fragaria Cup, timişorenii au trecut cu 5-1 cu Patrick Minsk, după ce în grupă obţineau 12 puncte din 7 jocuri, golaveraj 14-10, clasându-se pe locul 4. ACS Poli a trecut cu 6-0 de Lev Iaşin Kiev, cu 3-1 de Junior Saca (Slovacia), cu 3-0 de gazda Tatran şi 1-0 de polonezii de la Widok, cedând în schimb cu 0-2 unor grupări din Ucraina respectiv Belarus, mai exact Dinamo Minsk, şi cu 1-5 lui Zinedine Uzhgorod.

Dinamo Minsk, Tâmpa Braşov şi Matejka Kinder Team (Slovacia) s-au clasat pe podiumul grupei sub 8 ani, disputată pe terenuri cu suprafeţe de 20×40 metri, în echipe de 5 plus 1 şi pe durata a câte 25 de minute.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: