Electrica U12, eliminată de Villarreal în semifinale la Fragaria

FC Electrica 1869 Timişoara a revenit pe aceleaşi poziţii de forţă şi fruntaşe la un tradiţional turneu internaţional de copii la care cîştiga concursul unei grupe de vîrstă în 2011 şi încheia pe podium şi în 2010, urmînd a juca şi de-această dată pentru locul 3 cu una dintre cele două echipe pe care le-a aliniat şi la actuala ediţie, în lupta pentru medalii putînd fi implicată şi LPS Banatul Timişoara, la sub 10 ani (băieţi născuţi după 1 ianuarie 2002).

Fragaria 4 Sport Cup 2012, ajunsă la cea de-a 11-a ediţie şi strîngînd la Presov, în Slovacia, 205 echipe din 19 ţări în general din centrul şi estul Europei, este una dintre cele mai puternice întreceri juvenile continentale de vară, ce constituie un bun test pe 8 categorii de vîrstă, de la U8 pînă la sub 15 ani, cu o competiţie U15 rezervată şi fetelor. Iar spre meritul ei, FC Electrica 1869 şi-a făcut un bun obicei din a se alinia cu puştii săi la meciurile ultimelor ediţii, care au oferit avantajul a numeroase dispute cu adversari de diferite calibre şi din şcoli de fotbal cu particularităţi diferite.

Nu mai puţin de 40 echipe din România s-au aliniat la startul ediţiei ce îşi va afla deznodămîntul în acest week-end, unele reprezentînd cluburi divizionare A sau de tradiţie în fotbalul nostru, de la „U” Cluj sau FC Braşov şi pînă la UTA, Universitatea Craiova, FC Argeş ori Progresul Bucureşti, de pe listă lipsind însă pepinierele prim-divizionarelor bucureştene ori de la Academia Gheorghe Hagi, altele fiind garnituri ale unor centre cu predilecţie de copii şi juniori. Iar printre ele, FC Electrica 1869, la generaţiile U11 şi U12, respectiv LPS Banatul şi FC Auto Timişoara, la U10, în vreme ce alb-violeţii Timişoarei nu s-au mai întors în Slovacia cu nici o echipă.

Remarcabil, la turneul juvenil central-estic s-au aliniat şi echipe ale unor redutabile şcoli de fotbal europene, din Spania (Villarreal la U12) respectiv Olanda (ADO Den Haag la U13), şansa timişorenilor de lîngă Gara Mică fiind să capete experienţă într-o semifinală tocmai cu juniorii iberici.

Astfel, după ce FC Electrica 1869 triumfa anul trecut la Presov la categoria U10, după o finală de 1-0 cu NK Osijek, în urma căreia David Miculescu şi Nicolaie Şofran erau incluşi în şaptele turneului iar fiul antrenorului Vali Miculescu era declarat cel mai bun jucător al grupei de vîrstă, iar în 2009 încheia pe 3 la U9 după o semifinală de 1-0 cu „U” Cluj, timişorenii au ajuns şi de această dată să lupte pentru medalii.

Cei de lîngă Gara Mică s-au prezentat la start cu echipele de U11 şi U12 ale clubului, FC Electrica 1869 cedînd cu 1-3 în optimi cu Universitatea Craiova la o categorie mai mică în care defila în grupă, 7  7  0  0  24-1, pe care a cîştigat-o cu o diferenţă de 7 puncte faţă de secund clasata CS Atletico Arad. „Tramvaiştii” au dat piept în acea grupă de U11 cu 4 cluburi din Ucraina dar şi din Polonia, Ungaria şi gazda Slovacia. Remarcabil, „U” Cluj a progresat cu două echipe în sferturile de finală ale acestei categorii.

Electrica a jucat foarte bine şi la sub 12 ani, cu linia de clasament 8  5  2  1  17-2, încheind pe locul 2, după care a trecut cu 1-0 de Şoimii Buzău dar a cedat cu 0-2 lui Villarreal, în semifinale.

Uriaşă participare la categoria U10, şi anume 37 de echipe, printre care o altă timişoreană, care a dispus cu 3-2 în optimi de Atletico Arad, avînd parte în sferturile de finală de o altă grupare ardeleană, ACS Tîmpa Braşov. Este vorba despre LPS Banatul, care cu o linie de clasament 8  7  0  1  29-3 a cîştigat Grupa B, la această categorie de vîrstă în semifinale regăsindu-se şi Şcoala de Fotbal „Constantin Dumitru” Piteşti.

FC Auto Timişoara a concurat la rîndul ei la categoria U10, înregistrînd palmaresul 8  1  1  6  4-17, cu care n-a avansat în fazele eliminatorii, încheind penultima din 9 echipe ale grupei. Categoria U10 a inclus cîte două garnituri din Arad şi Braşov, de la pepinierele ACS Atletico şi ACS Tâmpa, respectiv echipe din Turda, Zalău, Ploieşti, Piteşti sau Râmnicu Sărat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Electrica U12, eliminată de Villarreal în semifinale la Fragaria

  1. cucu spune:

    Despre cel mai bun rezultat realizat ( locul III, U 12), şi că a remizat 0-0 cu locul 2 la U 12, ar fi trebuit sa aloci câteva cuvinte băi zgârcitule… nu mai face pe deşteptu, că se vede de la o poştă subiectivismul… pentru tine e prea complicat să arăţi piţină imparţialitate să promovezi performanţa, ci nu interesuL.
    P.S. Mai pe înţelesul tău (Mihai Comşulea), ţi-ai trecut în titlu CE ERA DE INTERES iar în conţinut ai început cu U 11…. şi mai departe o vrăjeală generală fără înţeles…STATISTICI REALIZATE DE U 11, anul trecut s.a.m.d. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: