Emil Săndoi, după ASU Politehnica – FC Argeș 2-3 (1-2): ”Nu cred că s-a văzut nici azi că am fi o echipă care nu are drept de promovare. E important că după fiecare egalare am reușit să marcăm”

FC Argeș a obținut în această seară la Timișoara prima sa victorie în deplasare din noul sezon al Ligii 2 după două remize cu gol marcat, prin a înscrie de mai multe ori pe ”Dan Păltinișanu” decât în precedentele ieșiri la un loc, rămânând astfel doar alături de CS Sportul Snagov cu rubrica înfrângerilor imaculată înaintea etapei a 7-a. Iar ”violeții” piteșteni au dispus de ASU Politehnica prin a deschide rapid scorul și a prelua apoi din nou de fiecare dată conducerea aproape la fel de rapid după egalările reușite de timișoreni, toate în condițiile în care cei din Trivale nu l-au avut pe banca tehnică pe antrenorul principal Emil Săndoi, care și-a ispășit în tribună cea de-a doua și ultima etapă de suspendare după cele petrecute spre finele precedentei ieșiri, 1-1 la Târgoviște.

 

Emil Săndoi, antrenorul principal al vizitatorilor din Trivale, a avut bătăi de cap în a-și croi la final de meci drum spre sala conferinței de presă, dat fiind că poarta de acces din tribuna a II-a adiacentă incintei vestiarelor era deja ferecată pe când încerca să părăsească stadionul, iar pe ruta tradițională, pe tunelul de acces spre vestiare, nu avea drept de a pătrunde, la această partidă aflându-se încă în stare de suspendare. După ce a fost nevoit să bată drumul înainte și înapoi, prin tribuna a II-a, sus-jos pe scări, tehnicianului ”violeților” din Regat i-a fost deschisă în cele din urmă poarta M, de acces în stadion, descinzând în fața presei și remarcând din capul locului că ”a fost un meci spectaculos, cu multe goluri, și bineînțeles că mă bucur pentru victoria obținută, de care chiar aveam nevoie, deoarece, deși nu pierdusem până acum și nu primisem decât două goluri, aveam nevoie de victorie astfel încât să nu pierdem contactul cu plutonul fruntaș. În ultimele 3 etape am avut un program destul de greu, la Târgoviște, unde am remizat pe terenul unei echipe puternice a campionatului, acasă cu Energeticianul, care s-a întărit prin efectuarea mai multor transferuri, și astăzi cu ASU Politehnica, având jucători cu experiență, care au evoluat în Liga 1, și jucători care pot face diferența. Am văzut cele mai importante partide jucate de ASU Politehnica, dintre care cea acasă cu Târgoviște a fost pierdută nemeritat, în chiar ultimul minut, după ce a avut posibilitatea să facă diferența, și a reușit victoria cu oaspeții din Cluj, o grupare importantă a acestui sezon în Liga 2”.

Emil Săndoi a mai remarcat apoi că ”au fost două reprize diferite, prima, în care noi am jucat destul de bine și ne-am creat multe ocazii de a înscrie, și cred că diferența ar fi putut fi mai mare, dar din păcate am primit gol la prima ocazie pe care au avut-o timișorenii, la acea fază fixă, în care am greșit colectiv”.

 

Antrenorul principal al oaspeților a mai zis în continuare că ”este însă important că de fiecare dată după egalare am reușit să înscriem. În repriza a doua ASU Politehnica a forțat mai mult, pe când noi am avut oarecare probleme cu unii jucători care acuzau accidentări înainte de meci și au făcut eforturi să rămână cât mai mult pe gazon, iar poate pe final am avut și puțină șansă la bara timișorenilor din lovitură liberă, dar una peste alta îmi felicit jucătorii pentru cele 3 puncte câștigate astăzi, chiar dacă s-a mai și greșit, dar la dăruire și angajament n-am ce să le reproșez.”

”Sunt nemulțumit pentru că dacă până acum am comis foarte, foarte puține greșeli, astăzi am greșit și individual, și colectiv, dar poate că și adversarul ne-a pus în această situație de a greși, însă poate că și noi ne-am expus, dar am contribuit la un spectacol fotbalistic frumos, cu goluri multe”, a repetat Săndoi.

Care a continuat: ”Încă poate mai am momente în care mă simt jucător, și îmi cer scuze din nou pentru cele petrecute la Târgoviște, meci după care am stat două etape departe de echipă și îmi pare rău, dar acest rezultat este foarte important, o victorie la Timișoara. Oricum, Timișoara e în sufletul meu, și ca fotbalist poate mi-am dorit să joc la această grupare de tradiție a țării, de primă ligă, cu o galerie frumoasă, și mă uitam astăzi și la cele două galerii, a Politehnicii superbă, la fel și despre suporterii noștri, care vin după noi peste tot prin țară, motiv pentru care le mulțumim frumos! Atmosfera pe care fanii lui Poli o crează de fiecare dată este superbă și Timișoara este în sufletul meu și va rămâne…”

 

Emil Săndoi s-a referit și la ambianța de meci: ”Din câte știu aceste două galerii sunt înfrățite și de asta mulți dintre suporterii piteșteni n-au efectuat astăzi deplasarea, avem o galerie mai numeroasă la celelalte partide, dar din respect pentru fanii lui Poli n-au venit azi aici. Mă bucur când aud de astfel de situații, ca galeriile să fie înfrățite, iar astăzi nu au strigat, n-au avut scandări triviale, de ambele părți, ori eu nu le-am auzit, dar oricum felicit ambele galerii, chiar este un gest frumos, iar ambele echipe s-au respectat. Este necesar ca în general în fotbalul românesc pe stadioane să fie mai mult respect din partea tuturor celor implicați, a artiștilor de pe gazon, pe margine dar și în tribune”.

Emil Săndoi a mai spus: ”O mai antrenez și de pe bancă, și din tribună… Am mai declarat acest lucru, mă leagă o frumoasă perioadă din cariera de jucător și de Pitești. Am jucat 15 campionate la U Craiova și am jucat la FC Argeș când am revenit din Franța, ca jucător am prins o perioadă foarte bună la Pitești”.

Revenind strict la derularea campaniei în curs, antrenorul vizitatorilor a mai zis: ”Mi-aș fi dorit un obiectiv mai îndrăzneț dar chiar dacă până la urmă nu vom avea drept de promovare, vom face tot posibilul să acumulăm cât mai multe puncte. Nu cred că s-a văzut nici azi că am fi o echipă care nu are drept de promovare, FC Argeș și-a jucat șansa cu toată ardoarea din minutul 1 până în minutul 90, ceea ce facem indiferent de adversar, de fiecare dată”.

 

În fine, referiri și la rezultatele internaționale de alaltăieri ale ”tricolorilor”: ”Vineri seară, și vorbeam asta și puțin mai devreme, România – Muntenegru s-a jucat fără spectatori iar fotbalul fără suporteri n-are nici un farmec, dar sunt convins că mâine la Beograd, chiar dacă vom întâlni o națională mult mai valoroasă a Serbiei, va fi un altfel de meci, mai spectaculos. România, și din alcătuirea echipei, vrea să fie ofensivă, și sper să ne bucurăm de un spectacol fotbalistic. Iar în fotbal se poate întâmpla orice! Îmi cer scuze, trebuia să încep prin a felicita naționala de tineret pentru victoria în Portugalia, conducerea tehnică a naționalei de tineret și jucătorii, pentru că au obținut un rezultat fantastic, care dă șanse la ocuparea locului 1 în grupă. Am pregătit și eu destul timp naționala de tineret și am reușit să încheiem pe locul 1 într-o serie destul de grea, dar atunci altul era sistemul de desfășurare și am fost obligați la un baraj cu Anglia, care iată că a ajuns să joace semifinalele de Campionat Mondial de seniori, dar cu 7-8 împotriva cărora noi am jucat cu tineretul. Baftă marți tineretului cu Bosnia și Herțegovina și apoi în celelalte două ultime meciuri din grupă!”

Revenim cu alte declarații, fotografii și cronica jocului. Rezultatele etapei care se încheie luni de la ora 18:30 la Cluj cu meciul AS FC Universitatea – Aerostar Bacău, plus clasamentul la zi al Ligii 2 și programul rundei a VII-a, în care FC Argeș va primi duminică 16 septembrie pe arena ”Nicolae Dobrin” vizita clujenilor, pe coloana datelor tehnice.  

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: