Empatie

După disputarea partidelor din sferturile de finală ale competiției mondiale din Rusia, întrecerea a devenit o afacere strict europeană, cu calificarea în semifinale a echipelor Franței, Belgiei, Croației și Angliei. De multă vreme Europa fotbalistică nu a mai obținut o asemenea victorie asupra Americii Latine, cu Urugay și Brazilia plecate acasă.

Marile vedete, Luis Suarez și Neymar, nu au reușit mare lucru, mai mult Neymar s-a remarcat prin simulări, ceea ce i-a determinat pe arbitri să nu intervină chiar și atunci când acesta a fost atacat peste limitele regulamentului.

Anumite federații naționale nu au avut răbdare și i-au demis pe selecționerii echipelor care au fost eliminate din competiție, fără să țină seama de realizările anterioare ale acestora. Chiar dacă nu s-a sfârșit Campionatul Mondial, jucătorii se gândesc încă de pe acum la viitorul lor. Un exemplu elocvent este cel al lui Cristiano Ronaldo, care oscilează între Juventus Torino și Manchester United. Un transfer surpriză este și trecerea lui Buffon de la Juventus la Paris Saint-Germain.

De ziua națională a Franței și cu o zi înaintea finalei Cupei Mondiale, la Craiova se va disputa Supercupa României între Universitatea Craiova și CFR Cluj. Ambele echipe au efectuat mișcări de jucători, de la clujeni plecând Luchin și Rus, în timp ce telenovela Omrani continuă, iar din Bănie au plecat Screciu, Băluță și Gustavo. Acesta din urmă a ales o echipă din liga a doua chineză aflată pe penultimul loc. Oare vă imaginați de ce? Prima etapă din noul campionat al ligii întâi programează două partide interesante, Astra – FCSB și CFR Cluj – FC Botoșani.

În liga a doua, mai precis la ACS Poli a fost numit un nou director sportiv în persoana lui Ovidiu Petre, fostul jucător al timișorenilor. Ripenisa caută o infuzie de jucători tineri, ceea ce nu este un lucru chiar atât de ușor. Eminența cenușie a clubului, Radu Suciu, caută soluții, pe care, cu siguranță, le va găsi. La UTA se lucrează pe mai multe planuri, începând cu finalizarea arenei Motorul și sfârșind cu completarea lotului, chiar dacă găsirea unor investitori cerți reprezintă niște speranțe iluzorii.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: