English Football League, cu spectatori la meciuri. Fanii lui Millwall Londra huiduie ipocrizia ritualului de start, jucători în genunchi, și sunt bineînțeles linșați public de ”sistem” pentru ”incorectitudine politică”

Fotbalul profesionist din diviziile inferioare din Albion, ligile a doua, a treia și a patra, sub umbrela English Football League, a redeschis după 9 luni porțile de acces spectatorilor la mijlocul săptămânii, mai întâi la 6 meciuri găzduite miercuri de Luton Town, Wycombe Wanderers, Charlton Athletic, Shrewsbury Town, Cambridge United și Carlisle United, iar în acest weekend în general pentru partidele disputate în arii geografice din ”Palierul 2” conform terminologiei ”de alertă”, dar nu mai mult de 2.000 de iubitori ai fotbalului în tribune la un joc. Care au fost sâmbătă după-amiază și la întâlnirea Millwall Londra – Derby County, din eșalonul secund, fani ai gazdelor luând direct atitudine la prima reapariție pe The Den din 29 februarie prin a huidui prețiozitatea ipocriziei ritualului de start adoptat în diviziile profesioniste din Anglia, cu jucătorii în genunchi ca gest de așa-zisă combatere a rasismului, la care au fost bineînțeles prompt linșați public ulterior de ”sistem” pentru ”incorectitudine politică” afișată. După 9 luni de interzicere a accesului în arene sub cele mai străvezii pretexte nefondate, un linșaj dinspre ”sistem” pentru o manifestare la urma urmelor firească vizavi de tăvălugul persistent și oricum implacabil al ingineriilor sociale oțelite cu manipulări din gama ”corectitudinii politice”… 

Millwall Londra, din zona mediană a clasamentului ligii secunde, cu 8 remize în primele 15 apariții din Championship, a primit vizita codașei Derby County, a cărei bancă tehnică a fost recent preluată cu rol interimar de Wayne Rooney, ”Berbecii” pasând ”lanterna roșie” grație unui 0-1 semnat de Jason Knight în minutul 69. 

Victoria alb-negrilor echipați în rozul versiunii de deplasare s-a conturat oarecum ca o surpriză, dar n-au surprins prea mult huiduielile declanșate de un grup al tăioșilor suporteri ai alb-albaștrilor londonezi la deja tradiționalul gest al genunchiului pe gazon așezat de fotbaliști înaintea startului partidei, o eventuală formă de protest a unei secțiuni a fanilor nefiind exclusă în lumina solicitărilor pe care le-au adresat în prealabil echipei de a înceta să mai ia această postură, motivându-și cererea prin a invoca legăturile gestului simbolic cu mișcarea Black Lives Matter și implicit politizarea sportului care a adoptat această formă de manifestare. 

Clubul n-a luat însă în seamă solicitările unor susținători iar jucătorii au îngenuncheat înainte de meci, Millwall declarându-se “total în sprijinul eforturilor de curățare a sportului și societății de orice forme de discriminare… Pentru noi, a îngenunchea nu este sub nici o formă reprezentativ ca încuviințare a unui mesaj politic sau ideologii, ci este pur și simplu despre combaterea discriminării”.

În principiu, declarativ, toate foarte bune și frumoase, doar că, la modul general vorbind, pe de-o parte dublul standard consistent în viața socială demontează orice argumente favorabile acestor cele mai bune intenții care – nu-i așa!? – pavează drumul spre iad, iar pe de altă parte ofensiva ”corectitudinii politice” și pe acest făgaș în speță reprezintă de fapt doar un înșelător paravan al unor transformări societale urzite din umbră și deloc favorabile binelui individual și colectiv al maselor indiferent de origini.  

Una peste alta, huiduielile au stârnit o întreagă furtună într-un pahar cu apă, cu reacții de condamnare dinspre English Football League sau ”Kick It Out”, din 1997 o organizație a fotbalului insular pentru egalitate și incluziune, protagoniștii ”de la sol” spunând fie că a fost ”absolut dizgrațios”, conform atacantului lui Derby County, Kazim-Richards, fie că “jucătorii au spus că nu susțin aspectul politic dar îl susțin pe cel anti-discriminare… Club depune un enorm efort în ceea ce privește anti-rasismul”, conform antrenorului lui Millwall, Gary Rowett, în vreme ce interimarul ”Berbecilor”, Wayne Rooney, a remarcat că ”dat fiind toate cele care s-au întâmplat în ultimele luni, a fost foarte surprinzător. Nu vreau să zic multe dar tot ce pot spune e că toți cei de la Derby au îngenuncheat și nimeni nu acceptă acea atitudine”.

Foarte surprinzător desigur pentru cei care nu detectează substraturile ingineriilor sociale implementate incremental pe fondul ignoranței și pasivității maselor distrate de ”divertismentul” cotidian. De fapt, tot ceea ce are de-a face cu simbolicul gest emanat în jurul diversiunilor într-un grosolan mod răstălmăcite și denaturate de ”narațiunea oficială” din mass-media pe marginea evenimentelor instigate din primăvară peste Ocean, mass-media diseminând ”fake news” dar și strigând ”fake news” în direcția celor care se abat de la circul manipulării maselor, își are originile tot în ritualul satanic de inducere și inițiere la care omenirea posedată de oculta mondială este fără știința sa supusă constant și în varii forme zi de zi.

Thetruthseeker.co.uk a menționat ca sursă a știrii cotidianul londonez The Guardian, recunoscut pentru orientarea sa cu tente neo-liberale, la modă și ”corecte politic” în aceste vremuri de pe urmă.

FA and EFL condemn Millwall fans for booing as players take a knee

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: