Estimări

Echipa României a obținut o victorie în fața echipei din Muntenegru chiar la Podgorica prin reușita oarecum norocoasă a lui Țucudean. Un mare merit îl are și portarul Tătărușanu, care a reușit să pareze o lovitură de la 11 m. Această victorie a fost umbrită de faptul că nu a dus la accederea reprezentativei noastre într-o grupă superioară.

În schimb, a apărut o problemă falsă, în sensul că jucătorii nu au știut care erau condițiile victoriei pentru a reuși menținerea în grupa a treia valorică. Acum, când tehnologia informației a explodat sub diferite forme, este puțin credibil că un jucător la acest nivel să nu se informeze asupra situației respective. Consider că nu este obligat antrenorul echipei, oricare ar fi el, să facă alfabetizare cu jucătorii.

Imediat au sărit detractorii, în frunte cu Anghel Iordănescu, susținând sus și tare că s-a dat dovadă de lipsă de profesionalism. Ar fi bine ca fiecare să-și evalueze corect perioada în care într-un fel sau altul au activat la echipa națională. Să nu creăm un casus belli dintr-o banală problemă. Vreau să le reamintesc acestor răutăcioși că echipa României s-a calificat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970 dintr-o grupă cu Portugalia, Cehoslovacia, Elveția, Grecia și Cipru, plecând cu a cincea șansă.

Extrapolând puțin discuția, vă pot spune că atunci când Gigi Borugă era antrenor la Minerul Motru, intra în vestiar și întreba câte un jucător, de exemplu pe Cristi Pustai, cu cine va juca echipa peste două săptămâni. Dacă cumva greșea, făcea cinci ture de alergare în plus. În scurt timp, toți componenții lotului știau pe dinafară programul echipei lor. Quod erat demonstrandum!

Acum, cu apariția timpului rece și al precipitațiilor, liga întâi își desfășoară imperturbabil activitatea până aproape de Crăciun. A surprins victoria echipei din Sibiu la Călărași, prin această izbândă reușind să depășească în clasament echipa lui Dan Alexa. Chiar dacă a schimbat antrenorul, Astra Giurgiu a mai suferit o înfrângere, de acestă dată la Sfântu Gheorghe, făcând rocada în clasament cu echipa Sepsi.

Dinamo nu a reușit victoria pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, mai mult ea fiind condusă până în ultimule secunde de joc. Interesantă este declarația antrenorului Mircea Rednic, care a afirmat că mulți jucători nu sunt de nivelul echipei Dinamo. Nu mai știu ce să cred, mai ales că Rednic a adus șase jucători la echipă. Tot el și-a manifestat dorința să cumpere echipa Dinamo. Ar fi mai bine să cumpere echipa Corvinul Hunedoara, de unde provine el, ar fi mai ieftin și mai spectaculos.

Aseară echipa Poli Iași s-a dovedit a fi vulnerabilă, fapt de care a profitat FCSB. Prin această victorie, echipa bucureșteană se apropie la două puncte de CFR Cluj. Antrenorul Iașiului, Flavius Stoican, vorbește mult pe un ton vehement, dar realizează puțin.

În liga a doua, este pentru prima dată în acest campionat când echipele de pe axa Oradea – Arad – Timișoara nu au fost învinse, toate reușind rezultate de egalitate. Fiecare rezultat își are importanța sa, dar Luceafărul Oradea și UTA au tăiat puțin din elanul echipelor aflate pe primele locuri, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești. Probabil că Ionuț Popa a absentat de la modulul pedagogic de la cursurile licenței Pro, altfel nu se explică ieșirea lui la sfârșitul partidei de la Ploiești.

Universitatea Cluj, în așteptarea lui Bogdan Lobonț, nu a reușit victoria în partida cu Balotești, amânând apariția pe primele trei locuri. ACS Poli, după o serie de rezultate negative, a reușit unul de egalitate la Mioveni prin golul reușit de Octavian Drăghici, care și-a amintit că nu de mult evolua în liga întâi.

Au apărut rezultate neașteptate, care au dat puțin peste cap ierarhizările de până acum, în liga a treia. Șoimii Lipova și ACS Dumbrăvița au fost învinse pe teren propriu de Avrig, respectiv de Reșița. Dacă Dumbrăvița a fost învinsă de o echipă pretendentă la promovare, înfrângerea echipei din Lipova este mai greu de digerat, mai ales ca a venit din partea unei echipe anonime. Pe primele patru locuri ale clasamentului se regăsesc trei echipe arădene. Ar fi păcat să rateze o mare șansă ca una dintre ele să promoveze.

Un gând pios în amintirea lui Bujor Hălmăgeanu, copil al Timișoarei, un model de tenacitate, dăruire și onestitate.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: