Evadare: juniori de 2003 ai lui ACS Poli Timişoara, participanţi nu pentru prim-divizionară la Braşov Junior´s Cup 2013, ci sub titulatura ASU

Grupa de 2003 pregătită de Iulian Prodana participa încă pentru ACS Poli de 1 iunie, la Cupa Codrea pentru copii, în Ghiroda. Datele problemei s-au schimbat iar copiii, luaţi de părinţi de la prim-divizionară şi ajunşi la ACS Sporting Timişoara, au jucat la Braşov Junior´s Cup 2013 pentru "ASU Poli Timişoara", conform organizatorilor de sub Tâmpa

 

Aparenţele înşeală iar impresia de profesionalism lăsată de conducerea nou-promovatei ACS Poli Timişoara prin organizarea în iunie a unui concurs de ocupare de posturi în cadrul Centrului de copii şi juniori a fost doar o perdea de fum, de fapt 2 dintre foştii antrenori ai pepinierei, cîştigători la examen, renunţând între timp la noile responsabilităţi, unii părinţi ţinându-şi promisiunea şi „forţând uşa” iar două grupe de copii fiind ca şi dispărute, una dintre acestea reapărând însă sub titulatura ASU Poli, zilele trecute, la Braşov Junior´s Cup.

Într-adevăr, o singură echipă din totalul de 184 la startul celei de-a cincea ediţii a turneului juvenil pe nouă categorii de vârstă de sub Tâmpa a reprezentat Timişoara, şi anume la grupa U11, rezervată copiilor născuţi după 1 ianuarie 2003, însă nu şi pepiniera de la „Dan Păltinişanu”, care obişnuia să-şi trimită solii la întrecerile de vară şi iarnă ale braşovenilor, ci o altă formaţie, apărând în calendarul competiţiei sub denumirea ASU Poli Timişoara, dar conţinând juniori ai respectivei foste grupe a alb-negrilor.

Explicaţia este însă simplă, respectiva grupă de 2003 destrămându-se odată ce, la începutul verii, fostul antrenor al copiilor, Iulian Prodana, a fost repartizat la cârma micuţilor de 2006, în urma concursului iniţiat de club.

Ajuns cu jumătate de normă şi pierzând cârma grupei la care activase, Prodana a optat să renunţe la noile responsabilităţi, în aceeaşi barcă luând loc şi Roberto Ivan, până în primăvară la cârma juniorilor B iar mai apoi vizat pentru a prelua copiii de 2004, ceea ce a provocat şi reacţia părinţilor juniorilor din generaţia 2003, care, solidari cu fostul lor antrenor, au găsit o portiţă pentru a-şi scoate fiii de sub tutela grupării de la „Dan Păltinişanu”.

Prodana ar fi urmat să pregătească în 2013-2014 grupa de 2006, iar apoi, în sezoane succesive, cele de 2007 respectiv 2008, dar n-a agreat o asemenea perspectivă, reunindu-se în schimb cu copiii pe care îi antrena încă din anul 2009, şi asta graţie diligenţelor părinţilor, care au spus „ori cu Prodana, ori nimic!”

Pentru a acoperi cât mai grabnic golurile ivite, ACS Poli a apelat la Florin Bătrînu în fruntea grupei de 2004 şi la Adrian Săvoiu la cârma celei de 2006, decizie contrazicând vădit conceptul susţinerii de examene pentru ocuparea posturilor şi bătându-se cap în cap cu concursul organizat în urmă cu două luni, în urma căruia cei 2 foşti antrenori ai „pepinierei” îşi câştigau dreptul de a continua în cadrul Centrului.

În cazul grupei de 2003, sosirea lui Petre Vlătănescu, un fost mijlocaş al veritabilei Poli Timişoara, n-a fost văzută cu ochi buni de părinţii solidari lui Prodana, care nu doar că au reuşit să îşi elibereze copiii de înţelegerea cu gruparea alb-negru dar au şi izbutit să-i alinieze la Braşov Junior´s Cup 2013. Între paranteze fie spus, Vlătănescu a purces la un anevoios proces de reselecţie, aproape de la zero, aşteptând totodată începerea anului şcolar, pentru recompletarea grupei.

Ca o altă dispariţie bizară din peisaj, şi grupa de 2000 a clubului, programată a-şi reîncepe pregătirile la finele lunii iulie, nu s-a prezentat încă la ordine, şi această categorie fiind legată de numele lui Iulian Prodana. Cei care au fost cooptaţi în grupa de ´99, pregătită de Sorin Vlaicu, au rămas în bătătura alb-negrilor, dar majoritatea se pregăteşte departe de „Dan Păltinişanu”.

ACS Poli Timişoara a căutat să ţină sub tăcere înlocuirile survenite tocmai după organizarea concursului de ocupare de posturi, pentru a evita deconspirarea jenantei stări de fapt, şi nu este deloc clar cine din vârful ierarhiei clubului şi de ce a coborât sub radar spinoasa problemă a pierderii aproape unor întregi grupe de copii, în speţă cele de 2003 şi 2000, în cazul celor mai mici existând anumite prevederi în conformitate cu ROAF ce ţin de posibilitatea de dezlegare sub o anumită vârstă şi în funcţie de perioada apartenenţei iniţiale la gruparea respectivă.

Simplul fapt că nişte copii până mai ieri ai clubului au ajuns să evolueze nu pentru ACS Poli Timişoara la un turneu estival la care gruparea de pe „Dan Păltinişanu” îşi trimitea constant câteva grupe, spune multe despre mizeria în continuare ascunsă sub preş la o grupare finanţată din banul public, şi care încearcă mereu şi cu disperare să salveze aparenţele.

Iulian Prodana i-a aliniat la Braşov pe Daniel Ciobanu, Alexandru Gaşpar, Sebastian Dan, Maximilian Icma, Remus Bratu, Mohamad Hussein Aboud, Denis Tymoş, Marco Maroccolo, Ralf Kuhn, Deian Sandu şi Claudiu Talpaş, legitimaţi la noua ACS Sporting Timişoara, şi care va continua sub „umbrela” lui ASU Politehnica, mai avându-l în componenţă pe Răzvan Mitrescu dar şi alţi viitori recruţi. Este pentru prima oară după peste un deceniu ca numele lui „ASU” să fie asociat unor grupe de copii.

Oricum, copiii „dizidenţi” nu s-au făcut deloc de râs sub numele ASU Poli, ocupând locul 11 din 26 de participante, cu un palmares de 5 victorii, o remiză şi două eşecuri, după cum urmează: 0-1 cu Kinder Târgovişte, 9-0 cu Edu Sport Iaşi, 7-0 cu Cautis Steaua Sudului, 2-0 cu Corona Tâmpa White, 2-2 cu ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş şi 3-0 cu Il Calcio Satu Mare, toate în grupă, iar apoi, în jocurile pentru locurile 9-12, 0-3 cu CSCT Buiucani şi 1-0 cu Junior Soccer Sfântu Gheorghe.

Juniorii de 2003 timişoreni ajungeau în lupta pentru locurile 9-12 după ce ocupau locul 3 în Grupa A a categoriei, cu linia de clasament 6 4 1 1 23-3. Respectiva categorie U11 a fost adjudecată de FC Benţa, 1-0 în finala cu Iniţial, locul 3 fiind ocupat de Pandurii.

De fapt, categoria U11 a avut cea mai largă participare la această a cincea ediţie a întrecerilor de sub Tâmpa, unde s-au mai impus şi Corona (la U8; 16 echipe la start), Dinamo (U9; 22), FC Benţa (U10; 20), FC Braşov Negru (U12; 19), Sporting Vaslui (U13; 20), ACS Kinder Sg. Mureş (U14; 20), Concordia Chiajna (U15; 20) şi Juventus Bucureşti 1 (U16; 21). Ca număr total de participante, Braşov Junior´s Cup a avut o oscilaţie de la vară la vară, şi anume 50 în 2009, 163 în 2010, 220 în 2011, 145 anul trecut şi 184 săptămâna trecută, când s-au aliniat şi grupări din Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Moldova şi Macedonia.

Revenind la oile noastre, juniorii de 1999 pregătiţi de Sorin Vlaicu se vor alinia în perioada 23-26 august la turneul craiovean organizat de Casa Bogdan, ce se anunţă a fi atractiv prin prezenţa la start inclusiv a Academiei Gheorghe Hagi, dar nu este la fel de clar când va demara Campionatul Naţional de juniori republicani, A şi B, mai nou auzindu-se de data de 8 septembrie. Până acum era vorba de finele lui august precum şi de disputarea etapelor sâmbăta, ceea ce pare a fi căzut din planurile federale, la anumite influenţe.

Nici componenţa seriilor nu poate fi clară, din moment ce cluburile abia şi-au înscris, cu chiu cu vai, formaţiile de seniori. O limpezire a situaţiei va surveni în săptămânile viitoare…

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Juniori, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la Evadare: juniori de 2003 ai lui ACS Poli Timişoara, participanţi nu pentru prim-divizionară la Braşov Junior´s Cup 2013, ci sub titulatura ASU

  1. ctm spune:

    este clar ca centrele de copii al cluburilor Electrica si CFR sunt peste ACS Poli, stabilitate si seriozitate clar mai mare. Aceste doua cluburi merita o atentie mai mare din partea autoritatilor in cea ce priveste finantarea sau cel putin renovarea celor doua baze sportive unde se antreaneaza acesti copii.

    La CFR (in colaborare cu echipa de rugby RCM) sa inceput un proiect de renovare a bazei, dar sa abandonat foarte repede (aproape sigur din lipsa de sustinere din partea autoritatilor) … finalizarea proiectului ar fi insemnat un stadion decent pentru echipa campioana la rugby, vestiare noi, teren sintetic si in automat conditi mult mai bune pentru grupele clubului CFR, deci un castig pentru sute de sportivi.

    La stadionul Electrica (aflat sub administrarea RATT, deci a primariei) cu ceva finantare s-ar putea extinde si crea o baza sportiva (inclusiv un parc si parcare, necesare chiar locutorilor din zona, respectiv teren sintetic, si altele de antrenament) foarte utila atat grupelor de copii si echipei de traditie, in continua dezvoltare, Ripensia, cat si liceului de langa … deci din nou un castig pentru sute de sportivi si alte sute de elevi si riverani.

    • ctm spune:

      De altfel ambele baze in colaborare cu privatii (finanatorii RCM, respectiv finanatorii Ripensiei) s-ar putea realiza, doar bunavointa, interes si implicare din partea autoritatilor ar fi necesara. Ambele zone ar fi un multiplu castig pentru oras (atat de infrastructura, estetic si parcari prin reabilitare, cat si de eficienta si utilitate prin cresterea in conditii bune a viitoarelor talente locale in sport, respectiv crearea de conditii bune pentru tineri orasului de a practica sport)

  2. rusine spune:

    asa a fost tot timpul la Poli,haos total…..nimeni nu are interes sa promoveze juniorii din pepiniera proprie…….ce naiba din atatia copii tu nu gasesti un atacant de valoare,aduci un junior de la pandurii…….rusine celor care cica vor sa reinvie fotbalul in Timisoara,…….e clar ca la alte cluburi din oras cu putin interes se por realiza mai multe……..

  3. ion spune:

    de tot spanacul! cand iti pleaca de acsa copii, cred ca nu mai are nimeni nimic de spus, adica managerii, voaim sa spun. Juniorii, fostii juniroi, priviti pe unde umbla!? iar ade rosenblum cauta „talente” aiurea. pai cum sa justifice banii investiti de la contribuabili? aducand tot soiul de venetici!

  4. jack76 spune:

    Nimeni nu se intreaba de ce era nevoie de aceste misculatii si schimbari la Centru. De ce sa schimbi ceva ce functioneaza bine?Grupe intregi de copii cu rezultate bune si f.bune oriunde mergeau in tara si afara au fost date peste cap.Cu ce sop si pentru ce?!Pana nu de mult la grupele mici nu se stia cine si cum va antrena…Minima implicare cu minim de costuri asta e deviza acestei conduceri vizavis de copii si juniori.Tot ce conteaza e prima echipa pt. ca de acolo isi iau banii o gramada de mascarici aciuati pe langa club.Unde am fost si unde am ajuns cu acesti copii.RUSINE! Antrenori dedicati copiilor si fotbalului sunt inlaturati voit pentru ca nu fac compromisuri in legatura cu toate cele ce se intampla…

  5. jack76 spune:

    Il injuram si il blamam pe Iancu…Pe buna dreptate, dar celputin Centru de copii si juniori arata cu totul altfel atunci cu Alin Artimon implicat.Cum erau bani cum nu erau dar implicarea si respectiv rezultatele de atunci la toate nivelele de grupe vorbesc de la sine…Datorita implicarii si profesionalismului antrenorilor de care acum si-au batut joc au iesit copii valorosi si cu calitati dovedite peste tot…timisoreni de ai nostrii asa cum ne dorim.In stilul de acum …cam greu sau never.Cei care finanteaza din banii nostrii acest club ar trebui sa se intereseze si de aceste lucruri nu numai in campaniile electorale.

  6. jidanu spune:

    nu este nici un interes sa cresti copii la un club la care azi esti manager maine nu esti,pt ca e mai bine sa cumperi si sa vinzi jucatori,acolo sunt comisioanele grase,la copii ce sa castigi,pana cresc te-au schimbat !!!???

  7. dutu spune:

    D-le PRODANA de ce nu luati si grupa de 2000 la ASU si a-ti rezolva si problema acestor copii pe care I-a lasat ROSEMBLAM si inaltul VLAICU pe dinafara desfiintand grupa,de parca ar fi clubul lor privat ?” MARE MANAGER,MARE ANTRENOR” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. diana spune:

    Acesti copiii cand pleaca in turnee,pleca pe bani parintilor nu pe bani clubului,
    De la club prea putin.Se bat cu pumni in piept ca vor juniori dar nu fac nimic pentru ei.VORBE , VORBE SI NU FAPTE!!!!
    Ori cum bafta antrenorului SI copiilor care au avut curaj sa lupte singuri impotriva haitei care exista in acel club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Alte articole legate de acest subiect: