Ex-căpitanul ”violet” Cristi Gălan, nou secund al lui Alexa la ASU Politehnica. Semnează și juniorul de 2004 Gologan, din ”pepinieră”. Pregătirile, de marți 5

Secund-divizionara ASU Politehnica a rămas activă și pe perioada Sărbătorilor de iarnă, atât prin tradiționala Acțiune de Crăciun a Druckeriei – demers în scop umanitar derulat de astă dată la Biled, cât și prin cooptările în colectiv, a lui Bocșan și a juniorilor din 2004 Moțiu și Gologan – din propria ”pepinieră”, precum și a ex-căpitanului alb-violet Cristian Gălan, învestit antrenor secund al lui Dan Alexa. Toate înaintea startului pregătirilor, bătând la ușă marți 5 ianuarie.

Campionatul Ligii 2 s-ar relua peste 7 săptămâni, rest al turului pe care alb-violeții îl abordează din zona play-off 1-6, cu dezideratul de a se menține în grupa I valorică pentru atacarea promovării.

Până atunci, începutul anului a adus încă o noutate, şi în staff-ul tehnic al lui ASU Politehnica. Antrenor în cadrul Academiei de copii şi juniori, Cristian Gălan va activa din această iarnă şi în cadrul primei echipe, din postura de „secund” al „principalului” Dan Alexa. Gălan e foarte apreciat de suporterii viola, în primul rând prin prisma aportului său ca fundaş central de meserie cu o importantă contribuţie la ascensiunea timișorenilor din liga a V-a până în eşalonul secund, din postura de căpitan al bănățenilor, în tricoul cărora a demonstrat un devotament exemplar.

În această pauză competiţională, cel care a purtat pe tricou numărul 21, a fost solicitat de Alexa pentru a se alătura staff-ului tehnic din postura de antrenor secund. 

„Dacă vă uitaţi la scrisoarea trimisă suporterilor, la despărţirea din postura de jucător, titlul e pus exact aşa: «Ne vom reîntâlni și vom continua să luptăm împreună!» Chiar mă gândeam la asta, că vom lupta împreună din nou, acesta era scopul meu… Cu atât mai mult sunt bucuros că ţelul e lupta pentru promovare. Ar fi ceva extraordinar să promovăm şi să fim la vară în Liga I! Rămâne să vedem cum mă descurc din postura asta, sper să mă descurc la fel de eficient cum m-am descurcat din postura de jucător”, a declarat Cristi Gălan despre revenirea la prima echipă sub noua formă. Scrisoarea specială a fostului căpitan al lui ASU Politehnica, publicată la momentul despărţirii din postura de fotbalist, poate fi citită AICI.

Cristian Ion Gălan s-a născut pe 17 septembrie 1989, la Hunedoara. A crescut la Corvinul Hunedoara şi FC Politehnica Timişoara şi a evoluat de-a lungul carierei la FC Politehnica II, FCM Reşiţa, Corvinul 2005, Viitorul Sânandrei, Fortuna Covaci, Flacăra Făget, Timişul Şag, CSC Dumbrăviţa şi Phoenix Buziaş. Din ianuarie 2013 şi până în vara lui 2017 a fost component de bază al ”violeților” de pe ”Știința”. Ultimii ani şi i-a dedicat mai mult antrenoratului. Din această postură a pus bazele activităţii generaţiilor de copii născuţi în anii 2006 şi 2007 în cadrul ASU Politehnica, fiind în continuare antrenorul principal al primeia. În prezent este deţinător al licenţei UEFA B de antrenor.

încă un junior din ”pepiniera” clubului de pe Bega a semnat în preajma Sărbătorilor de iarnă primul său contract de fotbalist profesionist cu ASU Politehnica Timişoara. Mijlocaşul Luchian Andrei Gologan şi-a pus semnătura pe o înţelegere valabilă până în vara anului 2023. Luchian Gologan s-a născut pe 25 ianuarie 2004, la Timişoara. A început fotbalul la FC Politehnica Timişoara la vârsta de 6 ani şi a mai jucat apoi la ACS Poli şi LPS Banatul. Din anul 2019 a devenit jucătorul lui ASU şi a atras rapid şi atenţia altor cluburi.

Mai multe informaţii, în link-ul următor: https://www.sspolitehnica.ro/primul-contract-si-pentru-juniorul-luchian-andrei-gologan/

Luchian Gologan, Tudor Moțiu, Robert Ehling (toți născuți în 2004), Alexandru Gașpar, Rareș Bîrloveanu și Ilie Velcan (toți n. 2003) – dintre care ultimii patru au evoluat în toamnă în Liga 3 sub formă de împrumut la Fortuna Becicherecu Mic, vor începe antrenamentele în acest an alături de colegii de la echipa de seniori.

Marţi, 5 ianuarie, de la ora 11, pe arena „Ştiinţa”, ASU Politehnica va efectua prima şedinţă de pregătire din anul 2021, start punctat de clubul secund divizionar cu oferirea de declaraţii de presă înaintea antrenamentului.

Iar ASU Politehnica a mai pus suflet de Sărbători și prin tradiționala Acţiune de Crăciun a Druckeriei, venită în sprijinul mai multor copii şi familii din vestul ţării ale căror posibilităţi materiale sunt limitate. Mesajul mobilizator în acest an restrictiv din mai multe puncte de vedere a venit de la Primăria Biled (Timiş), care ne-a informat asupra situaţiei a nu mai puţin de 150 de copii din comună, unii dintre ei cu cerințe educaționale speciale (CES) și handicap. Toţi aceştia s-au putut bucura de daruri datorită eforturilor druckerilor şi nu numai. Mulţumită şi donaţiilor peste aşteptări primite în această perioadă, în zilele dinaintea Crăciunului, voluntarii noştri s-au deplasat şi în alte zone în care ne-a fost solicitat sprijinul. Astfel, spiriduşii alb-violeţi au descins şi în localităţile Măureni şi Şoşdea, din judeţul Caraş-Severin, unde au fost vizitate zece familii şi 33 de copii. Micuţii s-au bucurat de dulciuri, jucării, haine, alimente şi rechizite sau alte materiale necesare la şcoală în această perioadă dificilă. “În ciuda situaţiei pandemice (n.n.: nu există o pandemie declarată oficial în România pentru că nu există la nivel mondial absolut deloc și măcar o probă de virus izolat, astfel poreclit SARS-CoV-2 – citiți dovezile din secțiunea SPORT SABOTAT a Sporttim) am dorit mult să ducem tradiţia Acţiunii de Crăciun mai departe. Şi, cu ajutorul suporterilor polişti, am reusit si-n al 11-lea an să aducem bucurie copiilor şi puţină linişte pentru câteva familii din Măureni şi Șoșdea. Cu această ocazie vreau să mulţumesc pentru ajutor fostului nostru jucător, actualmente primarul comunei Măureni – Brian Filimon, Danielei Tomescu si lui Bogdan Cuc, din Biled, Alexandrei Timar şi asociaţiei Îngeri pentru suflet, precum şi asociatiei T4U, din Regatul Unit. De asemenea, vreau să mulţumesc tuturor care au donat zilele acestea, iar la final vreau să mulţumesc foarte mult voluntariilor din Druckeria şi Peluza Sud Timișoara, sunt mândru că fac parte din această comunitate şi sunt convins că împreună putem realiza multe lucruri frumoase. Crăciun fericit şi un an nou cu sănătate tuturor!”, a spus Adrian Sereţan, secretar AST Druckeria.

Ultimele rezultate din Liga 2 și clasamentul toamnei, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: