Ex nihilo nihil

Este revoltătoare nepăsarea guvernului în ceea ce privește problema sportului în general și a fotbalului în special. Este amânată apariția unei legi clare a sportului, a posibilității subvenționării financiare.

Regulamentele federației nu trebuie să difere mult față de legile statului. Dacă pentru alte sporturi regulile sunt permisive privind subvențiile locale prin constituirea de cluburi municipale, fotbalul este văduvit în continuare. Paradoxal este faptul că multe echipe joacă în campionat cu inscripția consiliului municipal pe tricouri.

Astfel au apărut tot felul de subterfugii, uneori amendate copios, lansate de unele echipe pentru a supraviețui în competiție. Vă asigur cu certitudine că cei care tergiversează cu bună știință apariția unei legi clare a sportului vor fi primii care vor defila alături de echipa națională la Campionatul European sau la o altă competiție de anvergură.

Trebuie menționat exemplul Ungariei care acordă lunar suma de 200.000 euro echipelor din liga a doua care nu folosește jucători străini.

Deci un prim pas a fost făcut spre deosebire de noi care ne rezumăm în a constata situația precară financiară a majorității echipelor fără a mișca un deget. Dacă tot se apropie alegerile parlamentare, poate că vor apărea inițiative și în această direcție.

Să nu omitem campionatul nostru cel de toate zilele și să semnalez punctul mai mult decât meritat obținut de ACS Poli la Botoșani. Deși greu încercat sufletește, Florin Marin a ținut să fie lângă echipă. În sfârșit l-am văzut jucând aproape de valoarea lui reală pe Curtean. Chiar dacă nu cunosc regulamentul de arbitraj la nivelul „fantei de lumină” cu care s-au făcut ridicoli mari corifei ai arbitrajului, îndrăznesc să afirm că apărătorul Plămadă l-a împiedicat cu piciorul stâng pe Elek să joace mingea. În loc să acorde penalty, arbitrul Comănescu i-a acordat cartonaș galben lui Elek. Nene Comănescu, ești cu părul grizonat și ar trebui să ai discernământ la această oră!

Să mai semnalez apariția la cârma echipei Petrolul a unui pupincurist consacrat al lui Gigi Becali, anume Mihai Stoichiță.

În liga a doua UTA Bătrâna Doamnă s-a instalat pe primul loc și a trezit fiorii promovării printre suporteri. Îmi pare rău de FC Caransebeș care a fost surclasată la Cluj, dar îl sfătuiesc pe Dorin Micșa să meargă urgent după Artimon dacă mai vrea să scape de încă o retrogradare.

ASU Politehnica își menține poziția de lider în liga a treia, chiar dacă a obținut doar un rezultat de egalitate la Ighiu, de fapt pe terenul din Alba Iulia.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: