Ex-violeții Dănăricu și Mărgărit aduc Pandurilor II primul triumf acasă în 4 jocuri: 3-1 cu Giarmata. Leucă: ”Stopați cu ofsaiduri imaginare”

Cu un singur punct obținut pe teren propriu în precedentele 3 meciuri găzduite și fără succes acasă încă după prima rundă a returului, când trecea surprinzător pe 3 martie cu 2-1 de CSM Școlar Reșița, echipa a doua a prim-divizionarei CS Pandurii Lignitul nu mai avea astăzi altă variantă decât cea a victoriei, ca o reabilitare și pentru eșecul la scor de săptămâna trecută de la Timișoara, 4-0 pentru ACS Poli II, iar gorjenii au profitat de vizita timișenilor care-i egalaseră între timp în clasament.

Pandurii II – CS Millenium Giarmata s-a încheiat 3-1 (2-1) în jocul din etapa a 22-a a Seriei a IV-a din Liga 3, disputat de la ora 17 pe gazonul bun al arenei ”Tineretului” din Rovinari, ”satelitul” clubului din Liga 1 punând astfel punct unei nefaste serii acasă cu eșecuri și o remiză, 1-2 cu CNS Cetate Deva, 0-1 cu AFC Unirea 1924 și cel mai recent 1-1 cu ACS Industria Galda de Jos. Ceea ce le venea greu contra vizitatorilor din Alba, țâșniți spre vârful ierarhiei, le-a fost astăzi mai lesne amfitrionilor contra oaspeților din Timiș, aliniați după două victorii succesive dar înregistrând a 4-a înfrângere afară din 2017.

La egalitate de puncte și de goluri marcate, câte 26 în 21 de etape, Pandurii II având însă cu două eșecuri în plus față de CS Millenium, ocupantele locurilor 9 și 10, cu câte 23 de puncte dar numai 3 mai multe decât antepenultima clasată, au jucat cu gândul la îmbunătățirea situației ierarhice, lucru pe care l-au izbutit cei de pe malurile Jiului, mulțumită golurilor unor componenți care în tur apăreau sub formă de împrumut la ASU Politehnica Timișoara, și anume Dănăricu și Mărgărit. Gorjenii au căutat să-și împartă cât mai bine personalul între cele două garnituri divizionare, Pandurii având meci în play-out-ul Ligii 1 duminică de la ora 18 acasă cu FC Voluntari iar ”satelitul” astăzi de la ora 17, fără a neglija așadar formația din C4, la care s-a regăsit din nou, printre alții, și Roberto Dumitru.

Iar gazdele au deschis foarte repede scorul, tocmai prin Bogdan Dănăricu, deja în minutul 6, cu o lovitură de cap în urma unui corner, firesc prin prisma startului tare de joc al ”satelitului” celor din Gorj, care îl întindeau încă din minutul 1 pe Robi Miklos, deturnând în bară o reluare a Pandurilor.

Oltenii nu s-au rezumat la păstrarea minimului avantaj iar Daniel Mărgărit a înscris și el după mijlocul primei părți, 2-0 în minutul 24, de pe centru, după o combinație, cu un șut pe sub Miklos, din unghi.

Și totuși, CS Millenium a reintrat brusc în joc odată ce Miodrag Todorov a fructificat o lovitură liberă executată de Domșa din lateral stânga, de la 20 de metri, preluând pe piept și șutând din voleu de la 8 metri: 2-1 în minutul 36. Era scorul cu care se impunea în tur CS Millenium la Giarmata, 2-1…

În absența lui Florin Olariu, suspendat, și a lui Mihălceanu, accidentat, respectiv Trifu, cu atribuții de servici, oaspeții din Giarmata au beneficat de mai multe faze fixe în intervalul dinaintea pauzei, lovituri libere și cornere, fără a fructifica însă încă una.

Pandurii II a reușit totuși să înscrie și puțin după mijlocul reprizei a II-a, în minutul 72, și tot după un atac pe zonă centrală, Mărgărit driblând și șutând pe poartă, la care balonul respins de Miklos a fost trimis în plasă de același Dănăricu: ”dublă” și 3-1.

CS Millenium a căutat să-i taxeze pe gorjeni pe contraatac, acuzând în mai multe rânduri semnalizările de la margine pe motiv de ofsaid, împotriva lui Nicoară, a lui Ghighilicea, dar și a lui Anagor, cu toții opriți din acțiune, pe nedrept în viziunea oaspeților. Vizitatorii au mai amenințat buturile gazdelor din alte faze fixe, un corner la care lovitura de cap a lui Anagor a trecut de puțin pe lângă bară, respectiv o lovitură liberă expediată de Artimon de la 20 de metri, alături…

Una peste alta, o victorie meritată a amfitrionilor, care s-au impus tot la două goluri diferență pe teren propriu în dauna celor din Giarmata, precum la mijlocul lui octombrie 2015, 2-0 în sezonul trecut, în care echipele se întâlneau tot în această perioadă și în returul din aprilie 2016, 2-1 de succes pentru olteni în Timiș.

Ceva mai apoi, CS Millenium se afla pe ultimul loc în Seria a IV-a, cu numai 16 puncte înaintea ultimelor 4 runde din ediția trecută, după cei din Motru, cu 18. Și-acum au mai rămas 4 etape de jucat, pentru cei din Giarmata acasă cu CNS Cetate Deva, la Sebiș, acasă cu Gloria Cermei și la Ighiu, dar situația timișenilor este mai puțin periculoasă.

Antrenorul învinșilor, Răzvan Leucă, a spus: ”Am făcut un joc destul de bun, cu o posesie destul de bună, dar din păcate am ratat unele situații destul de bune iar în câteva dintre ele brigada de arbitri ne-a oprit în situații de unu la unu cu portarul, ofsaiduri imaginare. Dacă am avea asemenea arbitraje acasă precum a avut Pandurii astăzi, am încheia în primele 5! Dar azi n-aveam voie să luăm puncte. Au adus și câțiva jucători de la echipa mare și au jucat binișor, au avut jucători destul de buni, dar au rezolvat și altfel, căci nu însemna să avem 4 faze din care cel puțin la două era foarte, foarte greu să fi putut fi ofsaid, la 2-1 și 3-1”.

CS Millenium: Miklos – Soare, Maghici (73, Ciobănică), Artimon, Todorov – Domșa, Codrea – Pricop (Stoica), Ghighilicea, Nicoară (77, Mihai Olariu), Anagor (85, Mandachi).

Rezerve: -.

Cartonașe galbene: Codrea, Domșa, Anagor.

A arbitrat Dragoș Piriu (Curtea de Argeș), asistat de piteștenii Ciuciu și Cosmescu.

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: