Experiment FRF, pe terenuri de 72 metri la cele 10 zonale ale juniorilor D. La debut, LPS Banatul Timișoara – AFCM Reșița 1-2

O problemă de orientare în spațiu. LPS Banatul Timișoara – generația 2000, cîștigătoare a Campionatului Județean Timiș de juniori D, a debutat în această după-amiază cu un eșec în turneul Zona 8, de la Deva, ce se dispută, ca experiment FRF în acest sezon, în componențe de 11 dar pe suprafețe de joc de lungime redusă, și anume 72 de metri. AFCM Reșița 2013 s-a impus cu 2-1, în meciul inaugural al patrulaterului de 3 zile din județul vecin.

Organizată pe terenul ”Municipal” de sub cetatea Devei, Zona 8 a juniorilor D reunește cîștigătoarele fazelor locale din cele 4 județe limitrofe, și anume LPS Banatul, pregătită de Sorin Badea, AFCM Reșița 2013, CS Atletico Arad și gazda Real Sport Deva, care se confruntă zilnic, în sistem fiecare cu fiecare, pînă joi, prima clasată după totalul de 6 partide urmînd a se califica la turneul semifinal național.

Noutatea constă, spre deosebire de sezonul trecut, cînd această generație a testat în premieră jocul pe teren ”mare”, în faptul că meciurile de două reprize a cîte 30 de minute de la cele 10 turnee zonale la nivel național se dispută pe suprafețe de joc cu lungimea de 72 de metri, ceea ce, în lipsa unei pregătiri specifice pe asemenea dimensiuni, generează momentan probleme de acomodare. ”Nici una dintre echipe nu a mai jucat pe 72 de metri pentru că nu dispune de porți mobile, pentru a se fi pregătit în acest mod. În cursul sezonului Campionatului Județean am jucat pe teren de dimensiuni normale, abia la zonale fiind introdusă suprafața de 72 de metri. La noi în Timiș doar ACS Poli are porți mobile, așa încît nu se putea desfășura întregul sezon pe un asemenea teren, ci doar din această fază”, a explicat Sorin Badea.

Pentru timișoreni a marcat tocmai portarul Ionuț Rus (foto, prima pagină), în minutul 50, la 2-0 pentru reșițeni, cu un șut din poartă în poartă.

Profesorul Badea, care i-a titularizat azi pe Rus – Ciurescu, Țieranu, Demenescu, Coroiu -Ionaș, Pițigoi, Casian (Luchian), Peter – Trip, Bonda, a mai explicat că rezultatele precedente, din cursul fazei județene, nu sunt cele mai concludente, în condițiile în care unele oponente au un nivel valoric scăzut. Și totuși, trebuie menționat că juniorii de 2000 de la LPS s-au impus pe Timiș cu 21 de victorii și o remiză, înregistrată tocmai în runda de final, cu CFR Timișoara, în urmă cu 10 zile.

Juniorii reșițeni s-au acomodat mai rapid condițiilor de joc în debutul la zonal, înscriind încă din primele minute și punîndu-i pe cei de pe Bega pe picior greșit. Finalmente, LPS Banatul 2000, care în acest sezon, fiind vorba de elevi de clasa a VI-a, n-a mai participat la Interliga româno-maghiară, s-a recunoscut învinsă pentru prima oară în 2012-2013. Calificarea în semifinale, între cele mai bune 10 garnituri de juniori D din România, depinde de obținerea unor victorii miercuri (ora 17), cu CS Atletico Arad, și joi, cu gazdele devene.

Dintre cei 24 de componenți ai generației de 2000 la LPS, Sorin Badea i-a convocat pentru Zona 8, de la Deva, pe Ionuț Rus, Vlad Rusu – portari / Petre Ciurescu, Darius Țieranu, Alex Demenescu, Dragoș Coroiu, Mario Fedor, Claudiu Pop – fundași / Andrei Ionaș, Cosmin Pițigoi, Denis Casian, Patrik Peter, Valentin Sirca, Răzvan Săplăcan, Robert Croitoru – mijlocași / Fabio Trip, Raul Bonda și Remus Luchian

Ionuţ Rus, născut pe 21.01.´00: gol, ca portar, la debutul LPS Banatul în Zona 8 de juniori D, la Deva

– atacanți.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Experiment FRF, pe terenuri de 72 metri la cele 10 zonale ale juniorilor D. La debut, LPS Banatul Timișoara – AFCM Reșița 1-2

  1. dudu spune:

    ” sase La noi in Timis nu sunt porti mobile…” de parca portile mobile ar fi prevazute cu motoare de avion si cu roti de racheta ,ca sa fie mobile .domnu antrenor badea.portile mobile sunt acelea pe care ai jucat si tu pe sinteticu lu POLI,si pe care le muta parintii mai in fata sau mai in spatele terenului de joc !!! LASA VRAJEALA si scuzele cu portile mobile si cu dimensiunile terenului, pt ca si cei de la Resita au jucat in aceleasi conditii nu pe alt teren.SAU ai avut capul plin de alcool si nu ai vazut mingea !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 21

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: