Explicaţii… De ce Adi Săvoiu cu Flacăra, în locul lui Oli Trandu

Deşi circumstanţele au fost altele, povestea antrenorilor Flacărei Făget n-a diferit foarte mult de cea a alb-violeţilor timişoreni. Dus a fost Petrovic, înlocuit fiind cu un jucător fără licenţă pentru banca tehnică. Iar despărţirea de Contra a survenit după încheierea stagiunii de toamnă. În cazul divizionarei D, dus a fost Bălu de la cîrma trupei din oraşul castanilor, substituit fiind de Orlando Trandu, la rîndul său nelicenţiat pentru antrenorat în eşalonul trei, aspect care a contat în despărţirea de la începutul acestui an. Adi Săvoiu i-a luat locul zilele trecute…

„Pînă una alta, reintru în corpul observatorilor pe plan local”, spune Trandu, care prelua Flacăra de pe locul 4, la patru puncte în urma liderei, în prima parte a turului. „Atunci am convenit verbal să preiau echipa pînă în vară cu ţelul de a o consolida undeva pe primele trei locuri, ceea ce am şi izbutit, fapt pentru care a fost oarecum neaşteptată opţiunea Făgetului de a ne despărţi tocmai acum. Dacă n-am fi fost clasaţi în frunte, mai zic, dar aşa, a fost surprinzător, Flacăra motivînd prin faptul că nu am licenţă pentru a antrena în liga a treia. De acord, dar de ce nu a optat atunci, la vremea înţelegerii noastre, pentru un tehnician cu carnet de antrenor, în ideea în care mă exprimasem că nu voi continua la Flacăra şi din vară încolo, dacă se va promova!?”

Orlando Trandu a întocmit la despărţirea pentru vacanţa de sărbători un plan ţinînd de vizita medicală, dietă, programul de pregătire şi cantonament, ales într-adevăr pentru Valea lui Liman, şi de necesitatea achiziţionării a 2-3 jucători, în special în ofensivă şi pe posturi de mijlocaş stînga şi eventual central sau fundaş, deşi „auzisem ceva zvonuri despre schimbări”, după cum a menţionat fostul antrenor.

Marian Trăiculescu, preşedinte la Flacăra, a declarat că „nici noi nu ne aşteptam la început să evoluăm aşa bine, să cîştigăm turul. Dorinţa noastră la momentul debutului pe fugă era să ţintim totuşi cît mai sus, să nu pierdem urma plutonului fruntaş şi să ne regrupăm prin întăriri în iarnă. Cu timpul însă, odată cu acumularea victoriilor şi scurgerea etapelor, am ajuns să purtăm mai multe discuţii cu Trandu, legate de şcoala antrenorilor, ţinînd cont că pînă şi în Divizia D ar fi necesar un atestat, să nu mai spunem de licenţa pentru liga a treia. Am înţeles de la Oli că ar dori să rămînă la acest nivel, astfel încît era exclus să continuăm cu el pe banca tehnică. Poate am fi obţinut o derogare, dacă şi-ar fi propus să urmeze şcoala antrenorilor. În cele din urmă i-am propus postul de antrenor secund, pe care l-a refuzat”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: