Expuneri

Campionatul ligii întâi se dispută după aceleași coordonate: jocuri modeste, arbitraje slabe, spectatori puțini și terenuri execrabile. La partida ”U” Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe, arbitrul Radu Petrescu și-a bătut put și simplu joc de oaspeți, refuzându-le un gol valabil în ultimul minut de joc, chiar dacă el este considerat un arbitru foarte bun de Deaconu et co.

Așa-zisul derby de România (nu știu cine a avut ideea să-l numească așa) a caracterizat nivelul fotbalului românesc, cât și comportamentul total neadecvat al spectatorilor. Exemplul Aradului și al Timișoarei nu a avut ecou la București. În mod normal, jocul trebuia oprit, deoarece s-au aruncat petarde și alte obiecte pe teren, atentând la integritatea jucătorilor. De parcă n-ar fi fost suficientă starea execrabilă a gazonului, care a făcut cel puțin o victimă, pe căpitanul dinamoviștilor, Nistor.

Mircea Rednic, antrenorul echipei Dinamo, continuă să aducă jucători liberi de contract, jucători fără valoare. Astfel este greu să ajungă în play-off, mai ales că la meciul de aseară echipa alb-roșie a avut timp de o repriză un om în plus și nu a putut profita de acest avantaj.

Dunărea Călărași a reușit un rezultat de egalitate în fieful liderului CFR Cluj. Chiar dacă are o conducere stufoasă, dar fără valoare, CFR Cluj dă dovadă de o mare labilitate și numai egalul FCSB-ului i-a salvat fotoliul de lider. Echipa din Călărași constituie o reală surpriză plăcută prin evoluțiile și rezultatele obținute. Cu toate acestea, antrenorul Dan Alexa, ale cărui merite sunt incontestabile în construirea echipei, este tentat să plece la Astra Giurgiu în locul demisului Gheorghe Mulțescu. Le mieux est l’ennemi du bien. De altfel, nu trebuie să-l plângem pe Mulțescu, deoarece sunt convins că a știut cum să-și facă contractul ca să fie plătit până la sfârșitul acestuia, chiar dacă nu mai este la echipă. La Voluntari a poposit eternul Cristiano Bergodi, care a mai fost pe la cinci-șase echipe în România.

Terapia șoc aplicată de Ionuț Popa la echipă chiar nu a avut nici un efect. Nu-mi explic de ce Popa, care a ținut în mână vestiarul lui ACS Poli când echipa era penalizată cu 14 puncte, nu a mai putut controla vestiarul UTA-ei. Ar putea fi vorba de o imixtiune și a altor factori în luarea acestei decizii.

În partida de la Ploiești cu Petrolul, Ripensia a evoluat timorată, fără consistență, chiar dacă pe banca timișorenilor a stat Alexandru Pelici. ACS Poli a fost învinsă din nou la scor categoric la Pitești. Degeaba se tot invocă folosirea mai multor jucători tineri, deoarece aceștia ar trebui să-și arate acum valoarea, nu să aștepte vârsta de 30 de ani. Alchimia cu Călin Cojocaru nu a reușit pe deplin, iar Ankomah, considerat jucător amator, nu poate fi transferat fără să se achite prima de formare.

În liga a treia, Șoimii Lipova a învins într-o partidă importantă pe Metalurgistul Cugir, o altă pretendentă la promovare, distanțându-se la cinci puncte de Dumbrăvița. În etapa viitoare, Lipova se deplasează la Reșița, partida având o importanță deosebită. De remarcat victoria echipei Ghiroda la Deva în fața unei colege de suferință.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: