Fă asta și vei fi un etern pierzător la pariuri sportive

Americanii spun „More money, more problems”, adică, în traducere, „cu cât ai mai mulți bani, cu atât apar mai multe probleme”. Poate că te ghidezi după această deviză când joci la pariuri și repeți aceleași greșeli care fac să fii un „etern” pierzător.

Dacă ești la început într-ale pariurilor și citești aceste rânduri, probabil te întrebi: „oare despre ce naiba vorbește ăsta?”. Vorbesc despre ce fac unii pariori care sunt pe minus lună de lună, chiar dacă se pricep la sportul pe care joacă. Poate că titlul este cam cinic, dar poate fi interpretat și în felul următor: nu face asta, ca să nu fii un etern pierzător la pariuri sportive.

Voi continua, totuși, să fiu răutăcios. Așadar, pentru a pierde cu regularitate la pariuri…

  1. Nu corela miza cu riscul. Dacă ești atent la managementul banilor, care „spune” să nu mizezi mai mult de 10% din bugetul total pe un singur pariu, ai șanse să nu pierzi toate fondurile. În schimb, dacă pui o parte importantă din buget pe un meci foarte riscant și o pierzi, te vei enerva și vei juca totul pe o singură carte, adică vei miza toată banca pe un următorul pariu. Orice parior cu experiență știe că asta înseamnă faliment.
  2. Nu juca acoperit. Pariorii profesioniști joacă cât mai acoperit, adică apelează la liniile asiatice. În România găsim la Unibet pariuri pe handicapuri asiatice, adică în loc de „peste 2.5 goluri” se poate juca „peste 2 goluri”, ceea ce înseamnă că primești miza înapoi dacă în meci se înscriu numai două goluri.

  1. Apelează la strategia easy money de câte ori ai bani în cont. Nu există sport în care să nu apară rezultate surpriză. Cei mai mulți români care au acest hobby pariază pe fotbal, iar în sportul rege s-au văzut de curând rezultate gen Trencin – Feyenoord 4-0 sau Legia Varșovia – Dudelange 1-2. Nu există meciuri „sigure 100%”, nici măcar cele aranjate. Se poate întâmpla ca unul dintre cei implicați să se răzgândească în timpul jocului, sau ca cei care nu știu de blat să strice totul. Așadar, niciodată nu se mizează toți banii din cont pe un singur pariu, practică presupusă de strategia Easy Money. Este aproape imposibil să ai o serie de 10 pariuri câștigătoare, chiar și pe cote mai mici de 1.20. Dacă apelezi la această strategie, vei fi un etern pierzător.
  2. Mizează mize mici pe cote mari și foarte mari. Am stabilit că strategia Easy Money, care presupune mize mari pe cote mici, nu e bună. Același lucru este valabil și pentru obișnuința de a miza bani puțini pe cote de la 3.00 în sus. Pierzi bani constant dacă pui pariuri nerealiste. Dacă pierzi câte doi lei pe bilet și joci 100 de bilete pe lună, înseamnă o gaură sigură de 200 de lei.

  1. Joacă numai pe favorite. Mai ales în debutul sezonului, echipele puternice au cote mult prea mici la victorie în comparație cu forma sportivă. Trebuie să treacă niște etape până când granzii fiecărui campionat își turează motoarele. În special în primele etape, pot apărea surprize de proporții, dar pericolul persistă pe toată durata sezonului. A paria numai pe favorite nu este o strategie care dă roade pe termen lung.
  2. Pariază cu inima. Dacă vrei să câștigi bani din pariuri, trebuie să privești această activitate ca pe un business. Să nu te implici sentimental, pentru că vei percepe deformat datele pe care le folosești în analizarea evenimentului. Dacă vrei să pierzi, consideră că echipa ta favorită este cea mai bună, indiferent cu cine joacă.

Închei cu un ultim sfat „pe dos”, care le înglobează pe toate celelalte: dacă vrei să fii un etern pierzător, imaginează-ți că te poți îmbogăți peste noapte din pariuri.

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: