Fantezie de septembrie: UTA – Academica Clinceni 0-1 (0-0)

Dacă rezultatul jocului de la Arad din etapa a VII-a în Liga 2 ar fi mirat pe cineva în urmă cu ceva decenii, ei bine, acum nu mai miră pe nimeni. Polul fotbalului s-a mutat din vestul țării la periferiile Bucureștiului. De fapt, așa și fotbal avem, unul de maidan, cu rezultate aferente.

Arădenii, alunecați pe locul 4 în urma restanței de miercuri, veneau după patru victorii consecutive și normal ar fi fost să o fi obținut și pe a cincea. Dar după cum au stat lucrurile în teren, victoria oaspeților este în afara oricăror dubii. Academica Clinceni, liderul competiției după primele 6 runde, a apărut ca o echipă curajoasă pentru un joc în deplasare, folosind o așezare surprinzătoare, 4-3-3, și riscând totul pe cartea atacului.

Iar oaspeții au evoluat într-un ritm alert, în timp ce UTA a apelat la un joc mult prea elaborat pentru a surprinde adversarul. Totuși, golul a venit în mod neașteptat, portarul Bodea având partea lui de vină. După gol, oaspeții s-au dovedit o echipă de periferie, simulând și trăgând de timp ori de câte ori au avut ocazia.

Arbitrul Cătălin Buși, un vechi client al arbitrajului slab, s-a dat în petec, arătând un cartonaș roșu unui jucător oaspete, confundându-l cu un coleg.

Chiar dacă ambele echipe nu au arătat prea mult, ele se pot compara fără efort cu FC Voluntari sau Concordia Chiajna din liga întâi.

La conferința de presă ce a urmat partidei, ambii antrenori, Ilie Poenaru, respectiv Ionuț Popa, s-au întrecut în a lăuda echipa adversă, dând dovadă de falsitate. În plus, Ilie Poenaru a insistat că echipa se numește Academica Clinceni, când toată lumea știe că în spatele grupării se află George Becali.

*

A marcat Barbu, 0-1 în minutul 78, cu un șut de la 22 metri care l-a surprins pe portarul Bodea.

Arad, 15 septembrie 2018; stadion Motorul; teren sintetic; spectatori: 700.

UTA: Bodea – Manea (min. 84, Petra), El Hasni, Benga, Copaci – Coulibaly, Oprea – Cubleșan (min. 63, Janos), Enescu, Vădrariu – C. Rus – cpt. (min. 67, A. Pop).

Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Orlic, R. Iuga, Matei, Stahl.

Academica Clinceni: Vâlceanu – Achim, Patriche (cpt.), Răuță, Dobrescu – Șut, Barbu, Nicola (min. 88 Șandru) – Gliga (min. 76 Găină), Horșia (min. 60 Mihalcea), Ion Robert

Antrenor: Ilie Poenaru.

Pe bancă: Andrei, Olariu, Stoica, Cristea.

Cartonașe galbene: Manea, Coulibaly, Enescu, Janos; Patriche, Răușă, Șut, Nicola, Ion Robert. Arbitri: Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Romică Bordeș, Gheorghiță Bălan (Pitești). Rezervă: Vlad Inoan (Cluj). Observatori: Radu Bitea (Oradea), Marian Salomir (Cluj).

Rezultatele etapei a VII-a, clasamentul la zi și programul viitor în Liga 2, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: