Fără 4 accidentați și un învoit, ASU Politehnica învinge în 10 pe zăpadă la Salonta: 2-1 (1-0) cu Luceafărul Oradea

Vremea hibernală n-a ținut astăzi absolut deloc cu divizionarele B din Oradea și Timișoara, nou-promovatele Luceafărul și ASU Politehnica având programat un joc amical pe terenul sintetic din Salonta, ce a fost însă acoperit cu un consistent strat de zăpadă, căzută noaptea trecută, ceea ce a transformat meciul de verificare într-un test în condiții vitrege de rezistență la efort, trecut de alb-violeții de pe Bega printr-o victorie semnată spre final de noua achiziție Ungureanu, pe când bănățenii se aflau deja de aproape jumătate de oră în inferioritate numerică.

Deși fără mai mulți componenți în special din compartimentul defensiv, care nu au fost convocați și nu au efectuat deplasarea dat fiind că întâmpină probleme medicale legate de accidentări, și anume Țugui, Mera, Motreanu și Taub, în vreme ce portarul Gkakos a fost învoit, datorită unui examen, ASU Politehnica i-a pricinuit partenerei de întrecere din Liga 2 prima înfrângere în meciurile de verificare ale iernii, după ce bihorenii se impuneau săptămâna trecută la Salonta cu 4-1 în dauna liderului divizionar D arădean din Chișineu-Criș și cu 2-0 sâmbătă în fața Ripensiei.

Astăzi, chiar dacă fundașul Laurențiu Telescu, parte a unui cvartet defensiv menținut în teren și după pauză, la reluare în fața unui tânăr portar în probe, a suferit o întindere musculară la coapsă în minutul 60, iar antrenorul Sorin Brîndescu a decis să nu îl înlocuiască dat fiind că jucătorii schimbaţi în urma primelor 45 de minute erau deja la vestiare, aflate la distanță de suprafața de joc, preferând ca echipa sa să continue partida în inferioritate numerică, timișorenii au mai înscris o dată pe final, încheind învingători: 2-1 (1-0).

Deplasarea de astăzi la Salonta a constituit pentru ASU Politehnica primul dintre cele 3 teste de verificare din această săptămână, sâmbătă de la ora 12 alb-violeții urmând a primi la Baza 2 – UPT replica divizionarei C CSM Lugoj iar duminică având programată o ieșire în Ungaria, la Gyula, pentru o altă partidă internațională, cu Szeged 2011.

Amicalul programat la ora 14 la Salonta a fost de fapt în pericol de a nu se disputa, dat fiind stratul gros de zăpadă ce a acoperit peste noapte terenul artificial, dar cele două grupări au optat să nu irosească data din calendar alocată acestei întâlniri de verificare, în care timișorenii l-au testat după pauză în poartă pe Ricardo Filip, un goal-keeper de 19 ani cooptat în probe, după ce, lansat fiind de CSȘ Drobeta, a apărat pentru divizionarele C Sporting Turnu Măgurele şi din Podari.

ASU Politehnica a deschis scorul contrar cursului jocului printr-un autogol, în urma unei lovituri de colț, la care Gălan a deviat balonul spre poartă, acesta ricoșând în plasă din fundașul Balea: 0-1 în minutul 28.

Mai prezenţi la reluare în jumătatea adversă de teren, timișorenii s-au văzut egalați în inferioritate numerică după mijlocul părții secunde, în minutul 69, când Țegle, intrat pe parcurs, a punctat pentru CS Luceafărul, surprinsă însă spre final pe contraatacul purtat de Vucea în minutul 85, când a șutat în bară iar Bădăuță i-a așezat balonul noii achiziții Adrian Ungureanu: 1-2.

ASU Politehnica s-a impus prin Gîrlea – Bilia, Telescu, Gălan, Ghinescu – Nicolescu – Teuţ, Birău, Gorovei, Bîte – Blănaru, iar din repriza secundă, păstrând în teren aceeași linie de apărare, a păstrat avantajul minim prin Filip – Bilia, Telescu, Gălan, Ghinescu – Stancu – Neamţu, Giuricici, Ungureanu, Vucea și Bădăuţă.

Luceafărul Oradea a cedat în alcătuirea Goia – Balea, Hlinca, Cordoş, Ban – Roşu, Feher, Codoban, A. Predescu – Arnăutu, Matei, în repriza a doua Cristian Lupuț mai apelând la Began – Ţegle, Bedea, Miholca şi Bactăr.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: