Fără gol primit de 232 de minute, ASU Politehnica se întoarce în Argeș. Declarații Petruescu, Cherecheș, Jurj

ASU Politehnica s-a redresat la timp, remizând alb în Trivale iar apoi surclasând-o duminică seară pe arena ”Dan Păltinișanu” pe Petrolul Ploiești, patru puncte fără gol primit în compania ocupantelor locurilor 5 și 6, picior de pod de pe care inaugurează vineri de la ora 18 etapa a XXVII-a din Liga 2, tot în județul Argeș, la Mioveni, în fieful galben-verzilor de pe poziția a șaptea. ”Violeții” sunt pe 14, cu 9 puncte mai puțin și numai 4 în plus față de prima ocupantă a treptelor de retrogradare, însă caută să prelungească cele peste… cinci reprize de fotbal fără a scoate balonul din propria plasă.

CS Mioveni încă n-a câștigat acasă în 2019, 2-2 cu CS Pandurii Lignitul și 1-4 cu Chindia Târgoviște, însă nu s-a impus pe propriul teren nici în ultimele partide din sezonul de toamnă, 1-1 cu ACS Poli și 0-4 cu Sportul Snagov, astfel încât ultimul succes în Argeș al galben-verzilor datează din 9 noiembrie, contra brăilenilor.

ASU Politehnica n-a pierdut la Mioveni în a doua jumătate a lunii martie din anul 2018, 1-1 în etapa a XXV-a, după care a învins acasă în turul actualului campionat cu 1-0, coborându-i atunci o poziție pe argeșeni, pe locul 5.  

Astăzi de la ora 13:30, ASU Politehnica a susţinut o conferinţa de presă înaintea meciului de vineri din campionat de la Mioveni, participând antrenorul principal Cosmin Petruescu şi doi tineri fundaşi laterali, Călin Jurj şi Alex Cherecheş. Spusele lor…

– Ce vă aşteptaţi de la meciul cu Mioveni? Cosmin Petruescu: ”Ne așteaptă o partidă dificilă la Mioveni, stau mărturie şi transferurile care le-au făcut  în această iarnă, în ciuda faptului că echipa Mioveniului este aparent liniștită din punct de vedere al obiectivului, nefiind implicată în lupta pentru promovare, dar nici în lupta pentru evitarea retrogradării. Ei au un proiect pe termen mediu, cu siguranţă îşi pregătesc, din câte am înțeles, sezonul de anul viitor, în care vor încerca să promoveze în prima ligă. Ca o confirmare, repet, transferurile din aceasta iarnă o confirmă, o mare parte dintre cei 10 jucători cu prezenţe în prima ligă din România. De exemplu doi atacanţi, Herghelegiu şi Ayza, alături de Măzărache și Balint, plus mijlocașul central Boboc, de la Astra, şi care a mai activat la Mioveni. În ciuda faptului că are doar cinci puncte în acest mini-retur, la fel ca şi noi de altfel, rămâne o echipă incomodă, o echipă cu experiență, o echipă greu de bătut pe teren propriu. Dar cu toate acestea suntem optimiști, cu atât mai mult trebuie să recunoaştem că avem un moral mai bun ca la precedentele partide, disputate până în prezent  de la reluarea campionatului…”

– Sunt indisponibilităţi după meciul cu Petrolul? ”Pentru acest meci e suspendat Cristian Ene. Sunt mai mulţi jucători accidentați, începând cu Munteanu. Cojocaru este accidentat, Schieb şi Plămadă, nu ne vom baza pe ei în următoarele etape. Motreanu, care a acuzat dureri medicale după meciul cu Petrolul, astăzi a efectuat un RMN şi nu ştim încă diagnosticul, sper să nu fie ceva grav. Despre Coadă, care şi-a reluat antrenamentele în această săptămână, este în lot cu Mioveniul. Iar Ursu are un deces în familie şi nu ştim dacă ne putem baza pe el”.

Despre Dros care a jucat la Naţionala Moldovei… ”Am discutat azi noapte cu el și din punct de vedere medical este apt, dar din punct de vedere fizic, este puţin obosit. Jocul s-a amânat cu o oră, a jucat pe un teren foarte greu. Azi este pe avioane, Sarajevo, Viena, Bucureşti, Timişoara, şi ajunge la miezul nopţii. După antrenamentul de dimineaţă, echipa va pleca spre Mioveni, pentru meciul de vineri”.

– Mai demiteţi un antrenor după meciul de vineri, în cazul unui nou succes? ”Daniel este prietenul meu. Ne-am întâlnit și în sezonul trecut la liga a treia, eu antrenor la Lugoj, el la Reșița. Am avut câteva schimburi de opinii, privind anumiţi adversari. Este un antrenor foarte bun, preocupat, tânăr şi cu destulă experienţă. Cu siguranță, nu este nici el mulțumit de rezultatele care le-a înregistrat până acum. Nu am vorbit în ultimul timp, dar știu sigur că știe ce trebuie făcut pentru a redresa situația şi alcătuirea unui lot cât mai bun. Vedeţi, la noi, în România, se pune preţ imediat pe rezultate negative. Imediat tensiuni, demiteri, schimbări, multe radical, şi nu se acordă continuitate celor care au început un anumit proiect. Și nu au parte de susţinere. Din acest punct de vedere, noi, la Timişoara, la Politehnica, putem să ne considerăm privilegiați. Eu şi staff-ul meu chiar am avut parte de susţinere necondiţionată în tot acest an și sperăm să răsplătim încrederea de care ne bucurăm!”

Călin Jurj a spus:Anticipăm un meci greu la Mioveni. Am încredere, cred că prin munca depusă la antrenament, cu atitudine și determinare, putem obținem un rezultat pozitiv. Mergem încrezători, sper să ne întoarcem cu maximul din această partidă. Nu pot să zic că ne motivează mai mult televizarea, dar este o șansă în plus să fim observați, mai ales pentru cei tineri”.

Alexandru Cherecheș a spus: ”În primul rând, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după această victorie. Nu am realizat mare lucru. Trebuie să confirmăm rezultatul obţinut cu Petrolul și să mergem la Mioveni cu ambiția de a câștiga. Trebuie să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv, deși știm că ne vom aștepta la un meci foarte greu, cu o echipă bună, și nu va fi totul ușor. Moralul nostru a crescut după această victorie şi cu siguranţă am schimbat starea de spirit, mai ales în vestiar…”

Meciurile celei de-a șasea etape din 2019 în Liga 2, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: