Fără licenţă şi respinsă de TAS, vicecampioana Timişoara, în B!

La puţin peste 15 ore după ce campionii de la Oţelul Galaţi zguduiau de bucurie podiumul purtând inscripţia mărcii „Timişoreana” cu ocazia cuceririi Supercupei României sub Pietricica, vicecampionii de drept au aşteptat cu imense trepidaţii decizia TAS, ce le-a respins astăzi cererea de a primi licenţa refuzată de Comisia de Apel a FRF, menţinându-i în B2, laolaltă cu Gloria Bistriţa şi FC Bihor, eşalon secund în care Federaţia Română de Fotbal îi redirecţiona recent, comparativ cu liga a treia aleasă pentru Timişoara de Duru, „din respect faţă de oraşele în cauză şi suporterii echipelor respective”. Cu alte cuvinte doar tradiţia fotbalistică a urbei, înodată cu trudă peste decenii, şi patima fanilor locului au atenuat căderea generată de managamentul de tarabă al lui Iancu&Co…

Mulţi preferă să-i facă vinovaţi în nelicenţierea poliştilor pe federali. Dar dacă şi TAS, care dădea în trecut dreptate Timişoarei, a respins cauza, n-ar fi bine să ne gândim de două ori şi care ar mai fi celelalte părţi vinovate!?

Mulţi preferă să-i facă vinovaţi în nelicenţierea poliştilor pe federali. Dar dacă şi TAS, care dădea în trecut dreptate Timişoarei, a respins cauza, n-ar fi bine să ne gândim de două ori şi care ar mai fi celelalte părţi vinovate!?

Timişoara a tot înghiţit în sec din 31 mai la anularea deplasării poliste de săptămâna viitoare, care, s-a aflat vineri, va avea loc la Enschede, unde Liga 1 va fi în schimb reprezentată de SC Vaslui, şi poate ofta şi mai amar vizionând pe portalul www.uefa.ro o înregistrare video purtând microbiştii de fotbal continentali de la indicatorul rutier de intrare în Galaţi prin oraşul dunărean, unul cu o arenă cu capacitatea niţel peste o treime din cea a lui „Dan Păltinişanu”, cert fiind că Tribunalul de Arbitraj Sportiv doar a micşorat infim o pagubă pe multiple planuri generată la adresa Timişoarei de apa la moară dată „comiţiilor de la centru” de rătăcirile peste ani ale corabiei lui Iancu, un rău-platnic către diverse părţi.

Au trecut şapte săptămâni fără o zi de la săgeata otrăvită a Comisiei de Apel în privinţa licenţierilor, ce-i răpunea pe alb-violeţi, aruncându-i în beciul ligii a treia şi prelungind astfel tensiunea şi conflictualitatea verbală perpetuată în jurul grupării timişorene în cursul sezonului, şi iată că TAS a oferit în cele din urmă un crâmpei din limpezimea şi claritatea conferite de imparţialitatea unui organism decizional neutru, în contrast absolut cu confuzia creată în fotbalul românesc.

În care, sub imperiul haosului generat de răsturnările de situaţie din şedinţa Comitetului Executiv al FRF, ce-i reinstala pe polişti din vorbe în Liga 1 şi îi declasa din nou, în cele din urmă, la încheierea aceleiaşi adunări, părţi ale aceluiaşi întreg s-au contrazis şi anulat între ele prin decizii după cum bate vântul.

E o vară traumatizantă pentru fanii polişti, chinuitoare măcar pe măsura supliciului alba-neagra cu cele 6 puncte, şi neliniştile suporterilor nu sunt nici pe departe curmate, acum urmând a fi vorba de posibile alte despărţiri şi plecări cu tot tacâmul controversei sechestrării drepturilor de joc a 24 fotbalişti, ce echivalează cu redirecţionarea vărsămintelor din încasări pe cedări de la club înspre ANAF, dar cine are ocazia, cum a găsit o portiţă sâmbătă conducătorul executiv alb-violet Gheorghe Haic Chivorchian, cu ocazia nunţii fiicei sale sub aceeaşi Pietricica, unde s-a revigorat într-un hohot de râs cu din câte ştie lumea „câinele roşu” Cristi Borcea, să-şi alunge norii negri ai zilei din Cuptor cu ceva haz de necaz. Antidotul perfect la a o vedea pe Sportul Studenţesc continuând în elită, la a o urmări pe alde Mioveni. Să se găsească oare fani de circumstanţă, sezonieri, pentru fostul fundaş polist Săndel Pelici, tocmai promovat în Liga 1 cu Voinţa Sibiu, de pe locul 4 în B2!? Poate.

În rest, aceiaşi obsedanţi galben-verzi săltând aidoma broscuţei, de pe trei pe doi, programaţi chiar în jocul inaugural al noului sezon, Rapid – SC Vaslui, vineri de la ora 18,30, dintr-o primă etapă disputată pe parcursul a patru zile diferite, fără măcar două partide începând la aceeaşi oră dar de fapt cu 6 ore de start diferite, pentru a putea fi preluate în şirag de 3 posturi de televiziune. Iar pentru ca nota de programare a etapelor să fie clar setată încă din start, cea de-a doua etapă, ce va demara joi 28 iulie cu meciul Sportul Studenţesc – Ceahlăul Piatra Neamţ, este înşirată pe parcursul a 5 zile, că deh, se ţine cont de implicarea în eurocupe. A Vasluiului în Champions League, a Mediaşului în Europa League. S-au calificat oare aceste cluburi pentru competiţiile respective? Să avem oare tulburări de memorie?

Păcat de transpiraţia risipită degeaba de golgeterul Zicu şi trupa… Iar de acest păcat, oricât ar vrea timişorenii să-i facă principali vinovaţi pe Sandu şi camarila sa, care se găsesc răspunzători de săparea întregului cimitir al fotbalului românesc, nu sunt străini municipalitatea oraşului, aiuritoare în modul în care s-a încurcat peste ani cu tot soiul de „oameni de fotbal”, ce au târât alb-violetul prin procese şi tribunale europene cu o regularitate demnă de o cauză mai bună, respectiv conducători preţioşi la vedere, prea preocupaţi în schimb în a jongla cu prea numeroasele litigii. Să nu fie toate aceste conflicte extrafotbalistice un semn evident al totalei lipse de bună purtare a grupării fanion a urbei sau, mai bine zis, a păstorilor săi!?! O batistă pe frunte şi timp de reflecţie…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Fără licenţă şi respinsă de TAS, vicecampioana Timişoara, în B!

 1. Dani spune:

  Ciau ,
  deocamdara nu am vazut motivarea de la TAS ..inainte de a trage concluzii despre vinovati , mai ales aici , in Timisoara , ca in celalate ziare sunt f multi intelepti ..chiar din oras …si chiar cu carnet de ziarist ..care au reusit sa linseze o echipa mediatic si sa asocieza perf sportiva cu patronul ..poate infracto Inacu ..poate nu , asa ca ..ce parere aveti despre acest post :

  Perfidia situatie este urmatoarea:

  Daca TAS a judecat DREPT TARDIV apelul clubului Poli atunci logica juridica ar fi cam asa:
  Procesul de licentiere este un drept al federatiilor nationale cu toate etapele de liicentiere-apel SI EVENTUAL COMISIE DE ARBITRAJ(TAS) si TREBUIA SA SE INCHEIE (conform manualului UEFA) pana la data de 31 Mai 2011.

  TAS s-a considerat ca si cale de apel PARTE A PROCESULUI DE LICENTIERE care trebuia sa se incheie la data de 31. mai 2011

  In acest sens prelungirea pana la 31 mai 2011 a procedurilor din romania la frf/mircea sandu/duru a impiedicat POLI sa deschida actiune la TAS INAINTE de 31 Mai 2011. Poli a deschis actiune in 14 iunie/22 iunie 2011.

  Astfel desi formal frf a dat decizia de anulare a prevedrilor din manual cu interzicerea apelarii la TAS, prin faptul ca NU A MODIFICAT DATELE DE ACORDARE A LICENTELOR A APELULUI ASTFEL INCAT SA FIE TIMP SI PENTRU ARBITRAJ/TAS a legat de maini si picioare clubul Poli.

  Poli a fost pusa la zid si prin acceptarea procedurilor rapide la TAS si POATE in judecata TAS a nalizat DOAR DACA PROCEDURA DE LICENTIERE S-A DESFASURAT IN TERMENLE PREVAZUTE DIN MANUAL uefa( SA SE TERMINE LA 31 mAI 2011)

  ASTFEL DACA tas A DECIS CA ACTIUNEA DE apel la TAS a lui POLI din data de 14/22 iunie a fost introdusa DUPA DATA LIMITA DE 31 MAI 2011 (APEL INTRODUS TARDIV)

  AStfel:
  1.UEFA scapa ca la data de 31 mai UEFA a executat lista rezultata de la FRF
  2.FRF scapa ca din punctul lor de vedere au terminat procesul de licentiere la data de 31 mai 2011. Ei probabil au sustinut ca era treaba lui POli sa atace la TAS PANA la data de 31 mai 2011. Ei au transmis ce au avut la 31 mai 2011.
  Deci pervesitatea consta in faptul ca frf a creat o situatie fara iesire prin taraganarea pana la 31 mai (DE CARE SE PLANGEA DL iANCU LA TV) A LICENTIERII si astfel clubul nu putea sa conteste in timp la TAS abuzul.
  3.TAS scapa prin nejudecarea pe fond (a datoriei Benfica, a compensarii, a deciziilor comisiilor, a apelului duru,a deciziilor C.EX., a deciziilor Comitetelor de urgenta s.am.d.) si doar prin analizarea daca POLI A DEPUS IN TERMEN (PANA LA 31 MAI 2011) APELUL LA TAS.

  TOATE ACESTEA SE VOR LAMURI PRIN PUBLICAREA MOTIVARII DIN CARE VOR REZULTA:
  1. CE AU JUDECAT,
  2. PRESTATIA IN FATA INSTANTEI A REPREZENTANTILOR CLUBULUI
  3. POATE FI STABILITA VINA CONDUCERII CLUBULUI PENTRU SITUATIE.
  a. DACA tas A JUDECAT ACTELE DIN DOSAR SI A CONSTATAT CA POLI A INCALCAT REGULAMENTUL DE LICENTIERE SI/SAU LIGISLATIA NATIONALA) VINA DL IANCU ESTE INDISCUTABILA,
  DAR
  b. DACA S-AU PREVALAT DE TERMEN FARA A ANALIZA FONDUL ATUNCI DL IANCU ESTE VICTIMA UNEI LUCRATURI FRF FOARTE PERVERSE LA CARE TAS DOAR A RIDICAT DIN UMERI.

  PS. Din motivarea primului proces pierdut la TAS contra Zambon clubul a fost reprezentat de dl Chivorchian si juristul federatie de atunci justin Stefan care au avut o prestatie jalnica si a rezultat acea sentinta care a creat toate acele probleme ani si ani.

  • Bună ziua,
   În primul rând mulţumim pentru comentariu şi toate explicaţiile oferite, cu consistenţă.
   Din punctul de vedere al unei mici redacţii locale, tot ceea ce se întâmplă, la drept vorbind, ne depăşeşte, mai ales pentru că nu mai ţine de sportul în sine şi spiritul său, ci de aspecte juridice şi de natură birocratică. Aidoma oricărui suporter din stradă, iar fanii, cititorii şi ziariştii sunt deopotrivă oameni, n-am fi vrut să ne pierdem după-amieze de vară stând cu ochii pe portalul http://www.cas-tas.org şi aşteptând oarece declaraţii, care numai despre centrare şi gol nu aminteau. Sfătuitori jurişti nu avem, atât am mai avea nevoie în arsenal, că în rest suntem îmbelşugaţi cu toate cele, iar a lua la răsfoit legislaţie pe un subiect extrasportiv ar fi pierdere de vreme şi energii risipite.
   Dacă m-aţi întreba, răspunzând la modul general, într-o privire de ansamblu şi nereferindu-ne strict la Poli v UEFA, V TAS, opinez că încurcătura în care se regăseşte clubul e ca o picătură în oceanul a ceea ce a devenit sportul de performanţă dar totodată un bun exemplu în privinţa tendinţei tot mai evidente şi accentuate de comercializare, artificializare, legiferare şi în general complicare a fotbalului, la urma urmei un joc atât de simplu, strict şi la obiect, 11 pe 11, 90 de minute, o minge şi două porţi. Iar toată această încrengătură gândită tot de om a fost generată de importanţa, puterea şi influenţa tot mai nocivă a banului ca valoare în estimările societăţii asupra fenomenului sportiv, alterat, pervertit şi atacat în fibra sa de această monedă şi modul cum e folosită.
   Sportul chiar nu mai e sport la ora actuală, şi asta nici în societăţile doar aşa-zis civilizate şi dezvoltate. E o simplă afacere, iar unde sunt bani în joc, nu puncte şi pasiune, intervin şi interese, de club, grup sau sfere de putere. Din încleştarea lor, scântei aidoma celor ce ne-au sărit în ochi.
   Mulţumim şi toate cele bune!

 2. spartanul lugojean spune:

  Desii sunt suporter dinamovist sunt trist pt ca POLI nu a primit licenta si nu poate juca in liga lui mitica si in cupele europene unde isi avea locul castigat prin munca pe teren ,dar pt TOATE ACESTEA at TREBUI sa RASPUNDA IANCU!Chiar NIMENI nu poate lua masuri impotriva lui iancu?Oricum FORZA POLI si sa REVII CAT MAI REPEDE in Liga 1 UNDE TREBUIE SA FI SI SA RAMAI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Alte articole legate de acest subiect: