Fără rezerve la start, Cerneteaz putea avea 5-0 la pauză cu Mașloc. Care a revenit cu 3 goluri în 5 minute: 2-4 (2-0). FOTO

Unirea Cerneteaz, a șasea în ierarhia Seriei a II-a din Campionatul Județean Timiș după sezonul de toamnă, s-a desprins la 2-0 pe teren propriu într-o primă repriză a meciului de Cupa României cu Voința Mașloc în care a mai avut și două bare în primele 45 de minute, plus o ratare cum extrem de rar se poate vedea, însă a sfârșit prin a fi eliminată din cursă de vicecampioana din 2016 a Diviziei D Timiș, care a răsturnat scorul cu 3 reușite în intervalul 55-59.

Deși cu mai mulți componenți din echipa a doua a clubului, divizionara D ACS Voința Mașloc și-a salvat în cele din urmă pielea pe terenul grupării din eșalonul imediat inferior, dar gazdele din Cerneteaz pot regreta din plin ratările din prima parte, când s-ar fi putut desprinde chiar decisiv.

CS Unirea a abordat meciul din Cupa României de pe teren propriu fără nici o rezervă pe bancă, 4 titulari fiind absenți la apel înaintea partidei, în imposibilitate de a ajunge la arenă, așa încât, forțat de împrejurări, veteranul Adrian Gabor a preluat rolul de antrenor-jucător, în speranța că alți componenți vor sosi pe parcurs, ceea ce s-a și întâmplat, cei din Cerneteaz având totuși în cele din urmă și două rezerve, utilizate. De cealaltă parte, divizionarii D l-au avut pe bancă pe Dan Danilescu, locțiitor al lui Adrian Șețu, care a luat loc în tribună, ce a adunat miercuri după-amiază spre 50 de spectatori, printre care și pe doamna veghind la susținerea formației de liga a V-a din rolul de finanțator.

N-a avut însă bucuria calificării, deoarece în repriza a doua, cu vântul în spate, suflând tot mai puternic, pe fondul lăsării frigului, sub un cer tot mai întunecat, ACS Voința n-a predat armele și a torpilat speranțele Unirii.

Care deschidea inițial scorul la mijlocul primei părți, când Balabasciuc a reluat cu capul în stânga portarului, în minutul 23, după o lovitură liberă executată de pe flancul stâng, de la 20 de metri, de către Adrian Jivan: 1-0.

O ratare absolut colosală i-a avut ca protagoniști de la gazde pe Toc și Bordeanu, scăpați singuri spre buturi, în fața cărora și-au pasat, din poziții mai mult decât ideale, dar se poate da golului cu piciorul chiar și cu poarta goală-goluță în față.

În plus, în minutul 34, Jivan a șutat de la 25 de metri în stâlpul din stânga al buturilor Voinței, ghinionul Unirii spărgându-se însă în minutul 37, când Bordeanu a profitat de greșeala lui Narița, care a luftat la marginea careului său de 16 metri, și a dublat avantajul: 2-0.

Cei din Mașloc au mai fost apoi protejați de Zeița Fortuna și în minutul 41, când Balabasciuc a șutat de la 16 metri în transversală, iar Unirea a intrat doar cu 2-0 la vestiare, deși ochise tot de două ori barele și ratase incredibil…

Cu o înlocuire efectuată la pauză, roș-albaștrii de la ACS Voința au răsturnat în doar câteva minute soarta calificării, începând din minutul 55, când tocmai rezerva Mariș a redus din diferență, după o pasă ideală de la Ignea, intrat și el, dar deja pe parcursul primei reprize, în locul unui coechipier accidentat.

2-2 în minutul 57, după cornerul lui Gabără, fructificat de același Mircea Mariș. Încă o fază fixă și 2-3 în minutul 59, Glodean marcând dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, direct în vinclu.

Iar același Glodean a dat lovitura de grație gazdelor din liga a V-a peste nici un sfert de oră, 2-4 în minutul 72, șutând de la 18 metri pe jos, lângă bară, în dreapta portarului: CS Unirea – ACS Voința 2-4 (2-0).

Galben-albaștrii de la CS Unirea speră acum la altceva în debutul returului în ”Județ”, programat în weekend acasă cu secund clasata în Seria a II-a, ASO Deta. Se anunță un duel interesant…

S-au mai calificat așadar astăzi și divizionarele D Voința Mașloc și Pobeda – aceasta la ”masa verde”, respectiv AS FC Unirea Jimbolia și AS Carani, ocupante ale locurilor 11 și 13 în Seria 1 din Campionatul Județean Timiș, dar și AS Coșteiu, a zecea în Seria a III-a din ”Județ” precum și Șoimii Pesac, a treia după tur în Seria 1 din ”Promoție”.

Unirea: Adrian Mărtinaș – Ștefan Toc, Adrian Ganea, Adrian Gabor (60, Andrei Paulița), Alin Balabasciuc, Erwin Muller, Ștefan Fălcuie, Milan Țăran, Adrian Jivan, Cristian Balintoni, Ionel Bordeașu (70, Cristian Calotescu).

Rezerve: -.

Voința Mașloc: Sergiu Narița – Daniel Gabăra, Alexandru Nemeș (73, Vasile Anechitei), Ovidiu Glodean, Dan Gabrian (60, Dorinel Poiană), Emanuel Danilescu, Emilian Ciobanu (46, Mircea Mariș), Alexandru Rus (20, Lucian Ignea), Ștefan Glișa, Marius Ardelean, Flavius Glișa.

Rezervă: Alexandru Hognogi.

Arbitri: Claudiu Matiș – Alin Botaș și Dragoș Ghinea. Observatori: Ion Manole și Gabi Stoicovici.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: