Fără Velcotă, chemat sub tricolor, CSM Lugoj – a 3-a victorie la rând la zero afară: 6 succesive! Rezerva Porcescu, pe final

Din luna august, când se înclina cu 3-1 tot la Ișalnița, pe terenul lui CS U II Craiova, n-a mai primit CSM Lugoj nici un gol în deplasare în Seria 4 din liga a treia, iar astăzi de la ora 15 timișenii au reușit și a treia victorie consecutivă departe de casă, și în acest caz tot la zero.

Ocupanta locului 3 pe podiumul ediției trecute a seriei vestice reeditează așadar frumosul parcurs din returul precedent, punctând în runda a opta de campionat și a șasea victorie la rând, conturată pe final, în ultimele minute ale unei deplasări pe care a controlat-o încă din start, pe alocuri autoritar.

Încurajați din tribună de câțiva susținători, și anume oameni de fotbal lugojeni descinși pe malurile Jiului din ziua precedentă precum Dragoș Tonenchi, Doru Jujonescu și Dodi Rupp, dar și părinți ai jucătorilor Poiană și Porcescu, vizitatorii și-au valorificat în cele din urmă superioritatea teritorială și ca posesie a balonului prin unica reușită semnată în minutul 85 de rezerva Porcescu, la capătul unui prelungit atac al timișenilor și după 3 șuturi blocate în urma unui corner: ACSO Filiași – CSM Lugoj 0-1 (0-0).

Fără Sebastian Velcotă, căruia CSM Lugoj i-a conferit în actuala campanie debutul în liga a treia, adolescentul din avanposturi fiind convocat în selecționata juvenilă a României, gruparea de pe Timiș a adăugat așadar o altă victorie la zero în deplasare celor înregistrate la Giarmata și Cisnădie, ambele cu 2-0.

Bănățenii au dominat meciul disputat în apropierea Craiovei, la Ișalnița, cu doljenii din Filiași, care și-au schimbat în noua stagiune locul de găzduire al partidelor, și anume pe Chimia Petrom, bază sportivă a lui Gabriel Boldici situată în apropierea terenului pe care își organizează partidele CS U II Craiova.

Elevii pregătiți de Cosmin Petruescu au controlat în totalitate jocul, depășind în cele din urmă o penultimă clasată incomodă prin buna organizare defensivă și care n-a ”ieșit de la cutie” decât cu un șut mai periculos în cursul părții secunde. Învinsă la zero și în precedentele meciuri acasă, cu Măgura Cisnădie și Millenium Giarmata, ACSO Filiași a rămas astfel în cont doar cu punctele din runda secundă, când trecea de ”vecina” din același județ, 3-0 cu CS U II Craiova, doljenii încasând însă pe teren propriu numai 4 din totalul celor 17 goluri primite, în condițiile în care deplasările le efectuează în ziua jocului.

Pe fondul jocului bun al echipei sale, Petruescu a apelat relativ târziu la înlocuiri, dar rezervele au intrat foarte bine în joc, drept dovadă golul reușit de Porcescu, pe când pe gazon se regăsea deja și Socaci, căruia cu acest prilej i s-a oferit debutul în Liga 3.

O singură neplăcere pentru lugojenii pe val, și anume că în runda viitoare vor fi nevoiți să stea, ceea ce constituie o nedorită și inoportună pauză pe fondul victoriilor în șir ale Clubului Sportiv Municipal. Care o va lua de la capăt în etapa a X-a tot cu o deplasare în Oltenia, la Rovinari, pentru jocul cu Pandurii II.

*

CSM Lugoj: Iordache – Rotea, Vlădia, Miculescu, Roșie – Mânecan, Poiană (86, Vînătu), Dobricean (79, Dobra), Olariu (74, Socaci) – Precupanu, Stoichescu (60, Porcescu).

Rezerve: Rusu – Pîntea, Loga.

CS Millenium Giarmata a cedat cu 2-0 la Rovinari, Pandurilor II, pe când Național Sebiș a trecut acasă cu 4-0 de CS Măgura Cisnădie.

Și celelalte două grupări timișene de liga a treia joacă sâmbătă de la ora 15 tot în deplasare, ASU Politehnica la Hunedoara iar CS Nuova Mama Mia la Ighiu.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: