FC Botoșani urcă în turul 2 preliminar: 3-1 în Georgia

FC Botoșani a câștigat joi seară în premieră în cupele europene, adjudecându-și cu 3-1 manșa secundă a turului I preliminar în UEFA Europa League și calificându-se în faza următoare cu scorul general de 4-2.

shutterstock_10500727

 

Având nevoie să înscrie după ce remiza 1-1 în partida tur, din Moldova, FC Botoșani s-a impus cu 3-1 în deplasare în Georgia, la Tskhinvali, o altă debutantă în cupele europene. Vârful Dan Roman a deschis rapid scorul, în minutul 6, și a dublat avantajul oaspeților lui Leo Grozavu în minutul 59.

Gruzinii au redus din handicap din penalty, prin Kilasonia, în minutul 65, dar rezerva Batin, care îl înlocuia la pauză pe nouarul timișorean Ivanovici, lansat de FC Auto, a stabilit scorul final în minutul 69: 1-3 (0-1).

FC Botoșani, care va juca în turul II preliminar cu Legia Varșovia, fază a întrecerii în care va intra și Astra Giurgiu, în dauna lui Inverness Caledonian Thistle, își va afla potențiala adversară din turul III cu ocazia tragerii la sorți din 17 iulie. Cele două manșe ale fazei a doua sunt programate în 16 și 23 iulie.

FC Botoșani s-a impus azi cu Iliev – Patache, Cordoș – cpt., Plămadă, Browne – Cucu – Ivanovici (46, Batin), Costin, Vașvari, Martinus (53, Croitoru) – Roman (74, Hadnagy), în vreme ce Pleșca – Acsinte, Brata și Dimitrov au rămas pe bancă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: